Medimagazin logo

Hekimlerin derdi para değil

Anayasa Mahkemesi'nin, Danıştay'ın doktorlara mecburi hizmet getiren yasanın iptal talebini reddetmesinin yankıları sürerken, Doğu'da görev yapan doktorlar, Batı'daki meslektaşlarını mecburi değil, gönüllü hizmet yapmaya çağırdılar
Hekimlerin derdi para değil
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Anayasa Mahkemesi'nin, Danıştay'ın doktorlara mecburi hizmet getiren yasanın iptal talebini reddetmesinin yankıları sürerken, Doğu'da görev yapan doktorlar, Batı'daki meslektaşlarını mecburi değil, gönüllü hizmet yapmaya çağırdılar.

Van Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Özkan Önal, doktorların Doğu'ya gönüllü hizmet anlayışı ile gelmeleri gerektiğini belirterek, "Meslektaşlarımın bölgeye gelmek istememelerindeki neden para değil. Buna örnek vermek gerekirse, Ağrı'da özel bir hastane 12 bin YTL maaşla aylardır radyoloji uzmanı arıyor, fakat yine de uzman bulamıyor. Batıda bir kardiyoloji uzmanı ayda 8 bin YTL kazanıyorsa, Doğu'da bunun iki katını kazanıyor" dedi.

Aynı zamanda bir bestekar da olan Dr. Hanifi Özbek ise Doğu'ya gelmek istemeyen meslektaşlarına kızarak, Bornova'daki kütüğünü Van'a aldırdı.

Yenişafak
hekimlerin
derdi
para
değil
Yorum (2)
xyz
acil = kardiyak arrest mi? yoksa kardiyak arrest sadece acilin konusu mu? acil kavramı ve anlayışı artık değişmeli, tartışılmalı.. kardiyak arrest acilin ötesinde bir şey..
0
Cevapla
Acil TV
Yeni dönem yayınlarımızı http://aciltv.net üzerinden takip edebilirsiniz,
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir