Medimagazin logo

Mersin Tıp Fakültesi 'nde yangın

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Kan Alma Merkezi'nde yangın çıktı. Kısa sürede kontrol altına alınan yangında, maddi hasar oluştu
Mersin Tıp Fakültesi 'nde yangın
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Kan Alma Merkezi'nde yangın çıktı. Kısa sürede kontrol altına alınan yangında, maddi hasar oluştu.


Alınan bilgiye göre olay, gece 03.00 sıralarında meydana geldi. İhsaniye Mahallesi'nde bulunan Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Kan Alma Merkezi'nde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. 2 katlı binanın 1. katında başlayan yangına Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık yarım saat süren çalışmaları sonrası diğer birimlere sıçramadan kontrol altına alınırken, binanın 1. katı kullanılamaz hale geldi. Yangın nedeniyle içeride bulunan tıbbi malzeme ve cihazlarda büyük çapta hasar meydana geldi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü, yangının çıkış nedeninin belirlenmesine çalışıldığı bildirildi.

İHA
mersin
tıp
fakültesi
'nde
yangın
Yorum (13)
süleyman erdogdu
Acil servislerin kalitesi giderek düşüyor. peki nerde bu uzmanlık dernekleri? yoklar,sesleri sadece kongrelerde cıkıyor. aile hekımı uzmanlıgı ne işe yarayacak artık?bilinmez,3 yıllık ek egıtım sürecini yapan doktorların beden ve ruh saglıgı daha iyi oluyor sanırım o yüzden hala böyle bir uzmanlık branşı var. size kesinlikle katılıyorum ve bu konuda saglık bakanlıgını yapmış oldugu bu sacmasapan tutumlar yüzünden hiçkimse(özellikle de acil serviste hekım yoklugundan ve tecrübesizliğinden hastası ölen hiçkimse) affetmeyecek. sorunun bir diğer boyutu da 3-5 günde sertifika vererek aile hekımı yaptıgın doktor arkadaslara ne kadar egitim verdin? madem bu sertifika ile maddi anlamda uzmanlık üstü statü vermek işi bu kadar kolay o zaman hiçbir doktor acil serviste calışmak ister mi? acil servislerde en az 6 aylık ciddi bir acil eğitimiyle pratisyen doktorları ve acil saglık ekibini eğitecek bir programa sok ,onlara da aile hekımıne gectiğin parasal kıyağı geç bari.hiç olmazsa acil servisleri doktorlar,saglık personeli tercih etsin, kalite daha fazla düşmesin,insanlarda hastalara daha eğitimli donanımlı olarak müdahele edebilsinler.yoksa bu haliyle acil servisler daha cok düşecek ele ayaga
0
Cevapla
ahmet salman
Çok haklısınız saygıdeğer hocam. Durum bizim hastanede de aynı. 10 yıllık acil tecrübesi olan hekimler aile hekimi oldu. günde 40 hasta bakarak, acilde nöbet tutup 300 hasta bakan yeni arkadaşlardanm daha iyi ücret alıyorlar. Acilcinin üstlendiği rik ve gece uyumaması çabası. Allah elbette bunların hesabını soracak. Halbuki acilde çalışanlar aile hekiminden en az %50 daha iyi ücret alsalardı tecrübeli tüm elemanlar acilde kalırlardı. Yapılanlar kimilerine sağlıkta müthiş iyi bir dönüşüm. Yorumu tüm okurlara bırakıyorum. Saygılarımla.
0
Cevapla
m.gerçek söyler
Acilin sorunları ancak bu kadar iyi anlatılabilir. hocamızı kutluyorum.aile hekimliği gibi acil hekimliği de bir sertifika ile eğitim ile halledilemez mi acil tıp uzmanları buna karşı gelebilir ama bu memlekette herşey mümkün
0
Cevapla
HAKAN ÖZŞEKER
Doktor olmak için insanlar çok uzun zaman çaba sarfediyor. pratisyende kolay olunmuyor. fakülte bitince sadece hekim oluyorsun. sahada çalışınca koruyucu sağlık hizmetinin ne olduğunu görünce gerçek pratisyen oluyorsun. öyle 3-5 günlük sertifika programı ile değil. adı aile hekimi olsun, pratisyen hekimlik olsun işin özü birinci basamak hekimliği. siz yıllarca bu basamağı atladıysanız eğer şimdi zorluğunu aciller çeker. hiçbir pratisyen hekimin yeri kendi istemedikçe acil servisler değildir. birinci basamakta çok hekim açığı var ve bu arkadaşlar kendi işlerini yapmalıdırlar.
0
Cevapla
Cemal Geçkin
Bir de performans belasından bahsetseydiniz keşke. Poliklinik hastalarına da hizmet verelim, azıcık daha puan kazanalım diye 1-1.5' da 1 hasta bakıyoruz(!) Hasta memnun, biz memnun(!) Triyajda 1-1.5 saat beklemeyi bile göze alıyor yurdum insanı. Biz de yemeklerimizi, doğal ihtiyaçlarımızı vs. nöbet bittikten sonra gideriyoruz. Saygılarımla.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir