Medimagazin logo

Sağlık sistemine ağır eleştiri

Dünyada sahte ilaçlar ve yolsuzlukların, her yıl binlerce kişinin ölümüne yol açtığı belirtildi.
Sağlık sistemine ağır eleştiri
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Dünyada sahte ilaçlar ve yolsuzlukların, her yıl binlerce kişinin ölümüne yol açtığı belirtildi.


Uluslararası Saydamlık” örgütünün Londra’da yayınladığı sağlık raporunda, sağlık sistemine ağır eleştiri geldi. Merkezi Berlin’de bulunan örgütün raporunu basına açıklayan örgüt başkanı Huguette Labelle, sağlık alanındaki yolsuzlukların kökünün kazınmasının, milyonlarca yoksul açısından “ölüm kalım meselesi” olduğunu belirtti.

Dünyadaki sağlık sektörünün yıllık cirosunun, tahminen 3 trilyon dolar civarında olduğu kaydedilen raporda, sağlık sisteminin içinde “karmaşık ve karanlık dehlizler” bulunduğu, bunların sistemi baltaladığına işaret edildi.

Huguette Labelle, “Bir ameliyat sırasında enjektörde adrenalin yerine su bulunduğu için kalbi tekrar çalıştırılamayan minik yavrunun hayatının değerini kim nasıl ölçebilir?” diye sordu.

Rapora göre, “Yolsuzluk gerek kamusal gerekse özel sektörde olsun, sağlık zincirinin bütün halkalarına sirayet etmiş bulunuyor. Bazı yerlerde hastaneler, bazılarının yasadışı yoldan zenginleşmesine yarayan (self-servis) hizmete dönüşmüş bulunuyor” ifadesi kullanıldı.


NTV-MSNBC
sağlık
sistemine
ağır
eleştiri
Yorum (6)
Hedef Özgün
Madem doktor açığı var, neden TUS sınavında yeterince kontenjan açılmıyor? Üniversitelerin isteğinin çok altında, belirlenmiş norm kadro sayıları bile verilmiyor. Uzman doktor açığı kapatılmaya neden çalışılmıyor? Diğer taraftan yabancı doktor çalışmasının yolu açılmaya çalışılıyor. Türk doktoru yurt dışında çalışmak istediğinde o ülke doktorlarının tabi olduğu sınavlara tabi tutuluyor. Dil sınavını vermesi isteniyor.
0
Cevapla
Frankie Bellevan
ağzınıza sağlık başar hocam. camianızın ve meslektaşları olarak hepimizin başı sağolsun.bu elim olayın tekrarlanmamasını umut etmekten,dilemekten başka birşey yapamıyoruz ne yazık ki.gelişmiş bir ülkeden örnekleme yaparak alınması gereken önlemlere de değinmiş,ülkemizde ise;siz dahil alınan riskler ve yaşanabilecek olumsuzluklar konusunda tüm sağlık kuruluşlarında özellikle "dalga kıran" görevi gören "acil tıp hekimleri" olarak,çalışma şartları gereği ne kadar çaresiz olduğunuza da vurgu yapmışsınız. umarım ilgili birileri yazınızı görür ve bir anlamda feryadınızı işitir. bu vesileyle kardeşimize allahtan tekrar rahmet diliyorum.nur içinde yatsın.mekanı cennet olsun.
0
Cevapla
K. ATAKOĞLU
KKKA ve diğer hasta çıkartılarıyla bulaşan hastalıklar gerçekten hepimizin korkulu rüyası... Son şehidimiz asistan doktor mustafa bey kardeşimize Allahtan rahmet, sevenlerine başsağlığı dilemek istiyorum. alışılagelmiş, kanıksanmış ölümlerden olmasından da korkuyorum. bu vesile ile hastanelerin satınalma birimlerine dikkat çekmek istiyorum. Hastanenin, hastanın ve çalışanların ihtiyaçları temelinde satınalma birimleri görev yapmalı, halen kelebek set alımı bile yapacak kadar gelişmelerden uzak sağlığı bilmeyen ortaokul-lise mezunu görevlilerle değil... Önerim kapalı sistem kan alma ve kapalı sitem damaryolu intraketleri pahalı olduklarından değil bence kayıtsızlık ve cehaletten talep edilmiyor...Zira incelendiğinde görülecektir ki SGK geri ödemesi diğer malzemelerden zaten daha yüksek... SGK geri ödeme-faturalama sistemi sağlık çalışanlarının sağlığını ve hasta güvenliğini gerçekten önceliyor... Çalışan sağlığı beni ilgilendirmez diyebilen satınalmacılar birim bazında bakarak gerçekte sistemi zarara uğratıyorlar... sağlık hizmetleri ucuz ve demode mal alacak kadar değersiz değildir. saygılarımla,
0
Cevapla
Mustafa korkmas
Hocam o arkadasa bizde çok üzüldük ama Benım o hastanede iki aydır bebegim yogun bakımda yatıyor. Ve cocuk bir türlü enfeksiyondan kurtulamıyor nedenmi cunku yanına giren hemşire bir elini yıkıyor ve birde eldiven takiyor bakan hizmetliler aşağıda dışarıda sigara iciyor oraya buraya oturdukları ustleriyle odaya giriyor temizlikci elinde süpürge tozutarak odayı temizliyor ve kimse bu cocuk ağzında nefes icin hortumu var bes yerden iğne sokulmuş burundan mama veriliyor bağışıklığı çökmüş mikrop kapar demiyor ne ağızlık takiyor nede olduğu halde önlük giyiyor şimdide kanında ureme olmuş cocuğum ölümle mücadele ediyor dediğin zamanda hastaneler mikrop yuvası deniyor yani anlayacağınız bazı sağlıkçı arkadaslarımız olsada onu giymekten erindiklerindenn hem karşısındakine hemde kendine zarar veriyor. İsallah daha çok dikkat ederlerde ne kendilerine nede karşısındakine zarar verirler diyeceğim âma bügünde bebegimin koluna seru mü takamamislar kolu kütük gibi olmuş yani turkiyede hekim çok ama gercek hekim ısını para değil karşıdakini yaşatmak icin seven hekim sayılacak kadar az
0
Cevapla
Dr. Ally mcbeal
Mustafa Korkmas rumuzuyla yazan şaşkın vatandaş, şu anlattıklarında hekimin suçu ne, yeri ne? kolu serumdan şişen bebeğe hiçbirşey olmaz. hekimin bunla ilgisi ne, çekersin serumu geçer. Analttığın durumlar otelcilik, işletmecilik alanına giriyor hekimin ne alakası var? Hekim de kendisine temiz tuvalet bulamıyordur orada zaten Temizlik, şartlar konusunda hekimin yapabileceği birşey yok. Hekimlere bu yapılanma düşman. Orada bir hekim hemşireye, temizlikçiye laf söylese 2 gün sonra kuyusu kaızlır, hakkında ifitralar atılır ve hekim güme gider. O lakaytlığın sebebi hekim değil, baştaki hekim veya hekim olmayan yönetici şahıslardır. Hekimin burada suçu ne? sizler nasıl kıymet bilmez vicdansız hakkaniyetsiz yorumlar yapıyorsunuz böyle? Tövbe et, kul hakkına giriyorsun, çocuğuna harcanan emekler helal edilmez sonra. Ben olsam bu yorumu gördükten sonra helallleşmem senin gibileriyle.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir