Medimagazin logo

SSK'nın stok ilaçları Diyanet ve askeriyeye

SSK'lı hastaların ilaçlarını eczanelerden almaları için yapılan düzenlemeden sonra elde kalan 6 milyon YTL'lik ilacın kullanım süresi dolmadan elden çıkarılmasına çalışılıyor
SSK'nın stok ilaçları Diyanet ve askeriyeye
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
SSK'lı hastaların ilaçlarını eczanelerden almaları için yapılan düzenlemeden sonra elde kalan 6 milyon YTL'lik ilacın kullanım süresi dolmadan elden çıkarılmasına çalışılıyor

SSK İlaç ve Tıbbi Malzeme Sanayii Müessesesi'nin satılma kararının ardından, miadı dolmak üzere olan ve ne yapılacağı belli olmayan 6 milyon YTL'lik ilaç stokunun, Diyanet, Milli Savunma Bakanlığı ile Kızılay'a satılması için girişimde bulunulduğu ortaya çıktı.

Depolarda kaldı
Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu raporunda, SSK İlaç ve Tıbbi Malzeme Sanayii Müessesesi'nin Ekim 2005 itibariyle satılma kararı alındığı, depodaki ilaçlarla hammaddeler tükeninceye kadar devamı öngörülen üretim sonucu oluşacak ilaçların toplam bedelinin de yaklaşık 6 milyon YTL olacağı kaydedildi.

Girişimler sürdürülüyor
Bu ilaçların özellikle miadı dolmaya yakın olanlardan başlayarak elden çıkarılması için çalışmalar yapıldığına dikkat çekilen raporda, miadı 31 Ocak 2007'ye kadar olan ilaçların Sağlık Bakanlığı sağlık birimlerine devri konusunda anlaşma sağlandığı, ancak ilaçların tümünün bu şekilde tüketimi konusunda mutabakata varılamadığı kaydedildi.

Raporda, "Bu arada, ilaçların satışı için, Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye Kızılay Derneği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Bakırköy Belediye Başkanlığı gibi kuruluşlar nezdinde de girişimlerde bulunulduğu belirlenmiştir" denildi.


Raporda ayrıca, üretimin tümüyle tamamlanması sonucu personelin büyük kısmının hızmet dışı kalacağı vurgulanarak, bunun ekonomik kayıplara yol açacağı tespiti yapıldı. Raporda, "Bu husus göz önünde bulundurularak, mevcut personel boşta tutulmayıp diğer kurum ünitelerinde değerlendirilmelidir" ifadelerine yer verildi.

Milliyet
ssk'nın
stok
ilaçları
diyanet
ve
askeriyeye
Yorum (9)
hasan efe
Başhekimlerinin çok önemli bir görevinin olduğunu unutmuşsunuz; tek fonksiyonlarının iktidar yandaşlığı olduğu ve oraya seçilmenin tek kriteri iktidar sempatizanı olmalarıdır; partinin devamı niteliğindeki bu makamlardan ancak iktidarın yararına olabilecek kararlar çıkabiliyor. Bu makamlar, tepeden atamayla değil hastane çalışanının seçimiyle makama gelmelidir ve bu konuda eğitim almış olmaları gerekir. Hastaneleri holding sahiplerine teslim ettiğinizde kar-zarar ekseninde dönen işlenmeye çevirmiş olursunuz; sosyal devlet ilkesine aykırıır. Hastanelerin maliyeti yüksektir diye holding mantığıyla işletmeniz gerekmiyor.
0
Cevapla
ÖYKÜ NUR
Bugün ülkemizde 25 üniversitede sağlık idaresi ve sağlık yönetimi bölümlerinden yüzlerce öğrenci mezun olmaktadır. Bunların bir kısmı master ve doktora seviyesinde eğitimlerini tamamlamaktadır. Ancak ne yazık ki bugünkü hastane yönetim anlayışı onları hastane yönetimlerinin başına getirmek yerine, siyasi tasarrufu olan kişileri atamayı benimsemektedir. Hele son çıkan KHK ile birlikte hastaneleri özerkleştirmek adına bir çok hastane tek bir çatı altında toplanarak verimlilik esasına bağlı olarak rehabete dayalı işletmelere dönüştürülmektedir. Gerçekten bu devasa hastaneleri hiç mali, idari ve hukuki, konular başta olmak üzere yönetim biliminden nasibini almamaış hekimlerle verimli hale getirilebilecekler mi? Birçok ülkede bu tür uygulamalar yapıldı. Bu ülkelerin hatalarından yola çıkarak daha profesyonel bir yönetim ile yola devam etmek daha uygun olmaz mıydı?
0
Cevapla
Gerçek Söyler
Hekimlerin Değersizleştirilmesi En yüksek puanlarla Tıp Fakültesine gir hiçbir fakülte ve üniversitede olmayan sözlü ve yazılı sınavlardan çık sonra yıllarca eğitime devam et,üstelik sınavlı ve zor yollardan geç sonra birileri çıksın Doktor ne anlar desin. Belki kimsenin haberi yok ama şuandaki tüm başhekimler hastane yönetimi eğitimine alındı ve alınmaya devam ediyor.Hekimler bıraksında hiçbir tecrübesi olmayan ama sağlık idarecisi mezunu olanlar mı yönetsin? hekim herzaman eğitimi dolayısıyla yönetici olmuştur ve olacaktır.Ancak hastane müdürü müdür yardımcılığı,satın alma ve idari pozisyonlara sağlık yöneticiliği eğitimi almış kişilerin getirilmesi gerekir.Ayrıca herhangi bir bakanlığın başına meslek yönünden alakasız kişiler atanabiliyor holding yöneticileri mi bakan oluyor o kadar yatırım bütçe boşa mı gidiyor?Türkiye de iyi olan şeyler de var herşey kötü değil biraz iyimser olmak lazım.
0
Cevapla
Gerçek Söyler
Yazar'a bir not Muhtemelen Üniversitede görev yapmanızdan dolayı devlet hastanelerinden uzak kalmışsınız.Devlet hastaneleri ve eğitim hastaneleri sağlıkta dönüşüm ile beraber muhteşem bir değişim yaşamıştır.Bu değişim bahsettiğiniz holding yöneticisi Başhekimler ve yönetimindeki tüm özverili sağlık personeli ve özverili idari personel tarafından gerçekleştirilmiştir.
0
Cevapla
a e
Gerçek söylere ? Tabii tabii.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir