Medimagazin logo

Doktor sıkıntısı çeken seçim bölgesinde bir ay hekimlik yapacak

TBMM yönetiminden ve partisinden bir ay süreyle izin alan CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu, bölgesinde doktorluk yapacak
Doktor sıkıntısı çeken seçim bölgesinde bir ay hekimlik yapacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
TBMM yönetiminden ve partisinden bir ay süreyle izin alan CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu, bölgesinde doktorluk yapacak.

Ordu’nun ilçe ve beldelerinin önemli bölümünde doktor olmadığını söyleyen Tandoğdu, iline doktor getiremeyince çözümü mesleğe geri dönmekte buldu. Meclis’teki 30 doktor milletvekilinden birisi olan Tandoğdu, seçim bölgesi olan Ordu’nun beldelerine doktor gönderilmesi için Sağlık Bakanlığı’yla uzun süredir görüşüyordu.

Doktor taleplerine olumlu cevap alamadığını belirten Tandoğdu, yollara düşme kararı aldı. Çarşamba günü bölgeye gitmeyi planlayan Tandoğdu, her gittiği sağlık ocağında iki gün kalacak. Sponsor eczaneler ve doktorlardan sağladığı ilaç ve ilkyardım malzemelerinide yanında götürecek olan Tandoğdu, aracını bu malzemelerle doldurdu.

Ordu’daki bütün sağlık ocaklarını gezerek hastaları tedavi etmeye çalışacağını ifade eden Tandoğdu, bu yolla Ordu’ya gelmek istemeyen hekimlere örnek olmayı ve Sağlık Bakanlığı’nı protesto etmeyi amaçlıyor. Kendisinin kanser ve radyoloji mütehassısı olduğunu anlatan Sami Tandoğdu, Karadeniz Bölgesi’ndeki sıkıntıları çözmek için çabaladığını; ancak iktidarın bu bölgeye yeteri kadar yardım etmediğini ileri sürdü.


Bölgeye gitmek için Meclis’ten ve partiden izin aldığını bildiren Tandoğdu, “Bölgede doktor yok, hastalar perişan. Sağlık Bakanlığı hizmet götürmüyor.” dedi.

Zaman
doktor
sıkıntısı
çeken
seçim
bölgesinde
bir
ay
hekimlik
yapacak
Yorum (10)
Dr.Cevdett
Şükürler olsun, 24 ocak akşamı haberleri izledikten sonra sırtımdan tonlarca yük kalkmış gibi hafiflediğimi hissettim.Başar hoca şu, anda hastanelerin kanayan yarası acillerdir.Yukardaki düşüncelerinize tamamen katılıyorum. Acillerimizde acil uzman sayısı ve primer iş yükünü yüklenen pratisyen hekim sayısı iyice azaldı.Durmadan, sayıya bakmadan aile hekimliği yeni kadrolar açıyor ve elde kalan acilde çalışanlarda haklı olarak ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı oralara kaçıyor.Sevk zinciri olsa amenna. Maalesef bu arkadaşlarımız reçete memuru konumuna düşürüldüler, bizler acillerimizde abuk subuk mevzuat gereği aile hekimi arkadaşlardan yararlanamıyoruz.Bu sorunu yeni bakanımıza acil tıp derneği başkanı olarak acilen iletmeniz dileğiyle.47 yaşında bir genel cerrah olarak bu yaştan sonra branşımın dışında hastalarla acillerde cebelleşmek istemiyorum.
0
Cevapla
Frankie Bellevan
başar hocam ağzınıza sağlık. iyi ki varsınız. bizlere kulak vermemelerini anlayabiliyoruz. bari zevat-ı kiram size kulak verseler. işin garibi,bu durum bana çok tuhaf geliyor. bunlar nasıl insanlar demekten de kendimi alamıyorum. belki siz de bu konuları vurgulamaktan sıkılmış,bıkmış,usanmış olabilirsiniz. çünkü son derece tatsız konular. ama başka çaremiz var mı? yaklaşımlarımızın iyimserlikle,kötümserlikle hiçbir ilgisi yok. sadece sağlık sisteminde yaşadığımız gerçek sorunlarla,gerçekçilikle ilgisi var. hiçbir meslektaşımızın bu konuları konuşmaktan keyif aldığını zannetmiyorum.
0
Cevapla
MEHMET
Yazar yuzlerce sayfayla ifade edilebilecek sorunların çözüm yollarını iki güzel kelime ile hulasa etmiş: İade-i İtibar. Kesinlikle katılıyorum. Sayın bakandan hızlı ve rahatlatıcı çözümler bekliyoruz. Ve beklentimiz her gecen gün büyüyor. Sayın Müezzinoğlunun tam bir restorasyon insanı olduğu, yaraları sarıcı olduğu inancı herkeste oluşmuş durumda. Zaten sorunların bir kısmı kör inatlaşma sonucu ortaya çıkmıştı: Tam gün gibi. Basit düzenlemelerle bu problem hızla çözülebilir. Bir kısım sorunlar ise kötü iletişimden kaynaklanmıştı. Zaten sayın bakanın kendi kişiliği, tavrı çözüm... Umutlar ve beklentiler artıyor... Fakat bu umutta tükenirse ve boşa çıkarsa sağlıkçılar camiası tam bir çöküntü yaşayacak görünüyor...
0
Cevapla
Yaşar Ünlü
Başer Hocam ağzına, kalemine sağlık. Tam da bizlerin düşüncelerini çok güzel ifade etmişsin. İnşaallah iadei itibar talebi itibar görür. Selam ve dua ile.
0
Cevapla
melek z.
her zamanki gibi güzel ve yerinde bir yazı.teşekkür ederiz.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir