Medimagazin logo

Türkiye'nin ikinci sağlık müzesi Bursa'da açıldı

Türkiye'nin ikinci sağlık müzesi, Bursa'da, Döne Ocak Kanser Erken Tanı ve Araştırma Merkezi'nde açıldı
Türkiye'nin ikinci sağlık müzesi Bursa'da açıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türkiye'nin ikinci sağlık müzesi, Bursa'da, Döne Ocak Kanser Erken Tanı ve Araştırma Merkezi'nde açıldı.

Müzede ilk mikroskoplardan böbrek taşlarına kadar değişik materyaller yer alıyor.


Kanser Haftası dolayısıyla bir dizi faaliyete imza atılacak olan Bursa yine ilkler arasına girmeyi başardı. Ali Osman Sönmez (AOS) Onkoloji Hastanesi'nin Muradiye Medresesi'nde oluşturduğu 'Sağlık Müzesi' açıldı. Kentin seçkin hekimlerinin yanı sıra İl Sağlık Müdürlüğü ve Bursa Kent Müzesi koleksiyonlarından da elde edilen değişik sağlık materyallerinin yer aldığı müzenin açılışında konuşan Onkoloji Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sedat Demir, Kanser Haftası'nda şehre kazandırılan müzenin, tıbbın tarih içindeki yolculuğunu da gözler önüne sereceğini söyledi.


Türkiye'nin ilk sağlık müzesinin Edirne'de Sultan 2. Bayezid Külliyesi'nde bulunduğunu hatırlatan Demir, müzede 50 yılı aşkın geçmişe sahip tıbbi cihazlar ve malzemelerin yer aldığını kaydetti.


Bu arada, Bursa Sağlık Müzesi'nin açılışında, müzeye destek veren hekimler Rüştü Burlu, Ali Şendil, Nurver Tekin, Salih Zeki Beyreli, Ahmet Fahir Sağol, Bülent Özbilgin, Nejla Kitay Yazıcıoğlu, Hüseyin Alagöz, Galip Uzunca ile merhum hekim Ender Tekin adına, ayrıca Kent Müzesi Müdürü Ahmet Ömer Erdönmez'e teşekkür plaketi verildi.


Başhekim Demir, Kanser Haftası'nda yapılacak faaliyetler hakkında da bilgi verdi. Sergiler, konferanslar, kokteyllerin yanı sıra Ümran Sönmez Medikal Onkoloji Kliniği de açılacak. Etkinlikler Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21, AOS Onkoloji Hastanesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Kanserle Savaş Derneği ve Onko-Day işbirliğiyle yürütülüyor.


İHA
türkiye'nin
ikinci
sağlık
müzesi
bursa'da
açıldı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir