Medimagazin logo

Sahte doktor bu sefer faka bastı

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde kendini doktor olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan Mahmut Dereli önceki gün İstanbul'da yakayı ele verdi
Sahte doktor bu sefer faka bastı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde kendini doktor olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan Mahmut Dereli önceki gün İstanbul'da yakayı ele verdi. Ankara'da Dr. Enver Akbaş'a ait otomobili çalarak sahte evraklarla İstanbul'da satmak isteyen Mahmut Dereli, şüphelenen müşterinin polise haber vermesi üzerine yakalandı. Bu arada Mahmut Dereli'nin otomobilini ve evraklarını çaldığı Enver Akbaş'ın da olaydan sonra 48 saat gözaltında tutulduğu anlaşıldı. Dereli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sabah
sahte
doktor
bu
sefer
faka
bastı
Yorum (6)
celil
Her doktorun altına imza atacağı bir yazı. Ama kendi kendimize söylenip duruyoruz sanki. Hiçbir yaptırımımız yok, mesleğe küsüp pasif direniş yapmaktan başka.
0
Cevapla
Hakan Eren
Doğru söze ne denir...
0
Cevapla
kenan topçuoğlu
kaleminize, yüreğinize sağlık hocam.....
0
Cevapla
hasan ekim
Acil denince akan sular durmalı.Ama acil de gerçek olmalı.Eskiden SSK hastanelerine işciler sendika vasıtasıyla gelerek eylem yaparlardı. Birkaç kez yapmayın biz acil deyince ciddiye alırız. Bakın gerçek aciller bu yüzden ihmal edilebilir. Eyleminizi gidin ilgili amirlerin binası önünde yapın dedik diye suçlu ilan edildik. Artık acil denilince kimse ciddiye bile almıyor.Normal hasta da acile geliyor, işe gitmemek için rapor isteyen de. Zengin, fakir herkes acilde. Nitekim yıllar önce de bir holding sahibimiz yurt dışında bayılma numarası yaparak tıbbi yardım alıyor.O da galiba işcilerden öğrendi. Kısaca ülkemizde acilleri yürütmek zor. Orada hakaretler, kavgalar, darplar mutlaka olur, zaten olmaması anormal olurdu. Acil nöbeti tutmamak için başhekim yardımcısı olmak bu yüzden moda olmuştu. Zaten fırsatını bulan hekim acilden kaçıyor. Acil tıp asistan bulamıyor. Acil nöbeti yazılan uzman benim branşım değil diyor, idareler ise zorunluluktan temel bilim uzmanı hekimleri bile acile gönderiyor, bu nedenle hekim kökenli olmayan mikrobiyologlar, biyokimyacılar çok şanslılar. Politikacılarımız ise sorunu çözmek yerine izliyorlar.
0
Cevapla
gül
Türkiyede anne ve bebek ölüm oranları azaldı. Bu sonuca örgün ve yaygın eğitimle ulaşılmadı. Gebeleri daha hassas takip etme imkanı bulan doğum uzmanlarınca sağlandı. Tabiiki doğru uygulanan ve gerektiğinde acil olarak başvurulan bir yöntem olan abdominal doğum bunda etkili olmakta. Doktor hastanın doğum şekliyle ilgilenmez Sadece anne -bebek -doktor üçgeninde en doğruyu yapmak ister. Sezeryan canilik değil cahillikte değil.Olağanüstü bir ameliyat. İnsan kaderini çok farklı bir şekilde belirleyen bir müdehale. Sezeryanı ve onu yapan doktoru kötü ilan etmenin nedeni toplumun yapısını-gerçeklerini - incelemeyen eğitime önem vermeyen eğitim bilgi sahibi özellikli bireylerini siyasi malzeme olarak kullanan belkide kendi normal doğumlarında ki tespit edilmemiş sorunlardan dolayı olayları sonuçları doğru analiz edemeyen yöeticilerin toplumun zeka düzeyi yüksek bireyleri doktorları kullanarak bir şeyler elde etmek istemeleridir.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir