Medimagazin logo

İthal doktora protesto

İstanbul Tabip Odası 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Taksim İstiklal Caddesi’nde bir yürüyüş düzenleyerek hükümetin sağlık politikasını eleştirdi.
İthal doktora protesto
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
İstanbul Tabip Odası 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Taksim İstiklal Caddesi’nde bir yürüyüş düzenleyerek hükümetin sağlık politikasını eleştirdi.


Galatasaray Lisesi önünde başlayıp Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk konulması ile sona eren yürüyüşte sık sık hükümet aleyhine slogan atıldı, sağlığın ticarileştirildiği savunuldu.

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy burada yaptığı açıklamada “Daha dün mecburi hizmeti çağdışı bulanlar bugünlerde tekrar mecburi hizmetin nimetlerini keşfettiler. Bu ülkenin doktorlarının bilgisi ve yeteneklerine güvenmeyenler Dubaili şeyhlerle kapalı kapılar ardında pazarlıklar yaparak, yabancı doktor ithaline hazırlanıyorlar. Türki cumhuriyetlerden 50-100 dolara hekim getirerek, hekim emeğini ucuzlatmaya çalışıyorlar Hekimleri yeşil karta muhtaç ettiler” dedi.

Ankara’da da doktorlar ve sağlık çalışanları Numune Hastanesi önünden Sağlık Bakanlığı’na kadar yürüdü.


Yabancı hekim taslağa girdi

AKP, tıp dünyasının büyük tepki gösterdiği “yabancı doktor” uygulaması için ilk adımı attı. Sağlık Bakanlığı, hazırladığı 10 maddelik kanun taslağını bakanlıklara göndererek acilen görüş istedi. Taslağın 5. maddesinde eski kanunun 1. maddesinde değişiklik yapılarak “Türkiye Cumhuriyeti dahilinde tababet icra ve hangi surette olursa olsun hasta tedavi edebilmek için Türk Darülfünunu Tıp Fakültesinden diploma sahibi olmak ve Türk bulunmak şarttır” şeklindeki ifadeden “ve Türk bulunmak” ibaresi kaldırıldı. Maddenin gerekçesi olarak “AB’ye tam üyelik sürecinde, kişilerin serbest dolaşımı önündeki engellerin kaldırılması” gösterildi.

Akşam
i̇thal
doktora
protesto
Yorum (3)
fatih ilkaya
çok sevindim ancak bir şeyi merak ettim.. ihraç edilen bu ilacın etken maddsi yerli üretim mi
0
Cevapla
Gayya Kuyusu
Fazladan iş yapmak başa her zaman sıkıntı yaratır hocam. Böyle bir hastanın acilde işi yok. Devletin bakamadığını, ilgili bölümün yatırmadığını acilde barındırmak, yatırmak, takip etmek diye birşey yok. Yine de elinize sağlık. Ancak bizler birçok vicdansız, ahlaksız, cahil ve üç kuruşa annesini bile satabilecek kadar kötü ve bayağı insanlara da hizmet veriyoruz. ( Ben , annesini adım adım ölüme yollayan ve devletten aldığı bakım parası kesilmesin diye annesine ilaçlarını vermeyen onlarca kişi gördüm sağlık kurullarında) Farkındaysanız birkaç gün önce 38 yaşında bir gazeteci intihar etti. Sistem öyle bir noktaya geldi ki, hocalar ve bölüm başkanları üstlerine vazife olmayan hastalara bakmaları için asistanlarını ve uzmanlarını zorluyor, gazete patronları da sahte ve saçma haber yapsın diye gazetecileri. Bu sorun sistem sorunudur. Acillerin bu şekilde çalışmalarına sizler müsaade ederseniz aciller bu şekilde çalışmaya devam eder sayın hocam. Bence önce kendi klİniğinizde, gelen her ambulansı kabul edecek , başvuran her hastayı değerlendirecek, yatıracak kapasiteniz olmadığını bakanlığa bildirin. Bir de MR ANGİO olmadan ameliyat yapılmaz mı? Bir 5-6 sene önce heryer mr angio ile mi ameliyat yapıyordu ? Bu uygulamalar cerrahlara da kafayı yedirdi durum bunu gösteriyor. Tanısı nekroze olmuş ayaktan belli olan hastayı ilgili bölüm kabul eder ve yatırır. Acil uzmanı bu angaryalarda uğraşmamalı. Saygılar.
0
Cevapla
onder
Yargısız infaz için ok güzel bir örnek. Bu nedenle basın mensuplarına yapılan her türlü cezalandırmayı sonuna kadar desteklemeliyiz, benzer şekilde çalışanların haklarını vermeyen idareciler içinde aynı şeyi yapalım, sesimiz öyle bir yükseltelim ki sadece bizi duysun herkes ve haklı olduğumuz konusunda hiç kimse tereddüt etmesin " tıpkı gazeteci arkadaşın haberini okuyanların hissettiği gibi".Sadece biz olalım yeryüzünde. Biz bilelim sadece doğruyu veya herkes bizim anlattığımız kadar bilsin doğruyu.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir