Medimagazin logo

Bu da sağlık ocağı eylemi

Samsun'da, 20 yıllık sağlık ocağının başka bir mahalleye taşınacağını duyan vatandaşlar, uygulamayı protesto etti
Bu da sağlık ocağı eylemi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Samsun'da, 20 yıllık sağlık ocağının başka bir mahalleye taşınacağını duyan vatandaşlar, uygulamayı protesto etti.


10 bin nüfuslu Soğuksu Mahallesi'nde bulunan 8 Nolu Sağlık Ocağı'nın, Sağlık İl Müdürlüğü'nün Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde yaptığı sağlık kompleksine taşınacağını duyan vatandaşlar, uygulamanın yanlış olduğunu öne sürerek, pankart açıp slogan atarak uygulamayı protesto etti.


Kadın ve erkek her kesimden mahalle sakininin katıldığı eylemde, vatandaşlar sağlık ocağının kapısında ve önünde alkışlarla tempo tutup, bir süre oturma eylemi de yaptı. 5 mahalle muhtarının ve sakinlerinin de destek verdiği eylemde vatandaşlar, sağlık ocağının kapatılmaması için ortak hareket etme kararı aldı.


İki mahalleye hizmet verecek sağlık ocağının 2 kilometre uzaklıkta olduğunu dile getiren mahalle sakinleri, maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar ve özellikle yaşlıların yeni sağlık ocağına gitmelerinin mümkün olamayacağını ileri sürdü.


Soğuksu Mahallesi Muhtarı Adem Çetin, sağlık ocağının mahalleriyle bütünleştiğini, yeni sağlık ocağına özellikle yaşlıların gitmesine imkan bulunmadığını ve uygulamadan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.


İHA
bu
da
sağlık
ocağı
eylemi
Yorum (7)
Dr.Cevdet
Değerli kardeşim.Şu anki hekimlerin mutsuzluklarının sebebi, karar alıcı yöneticilerin bir konuda karar verirken o uygulamayı yapacak kişilerin görüşlerine başvurmamaları yatmaktadır.Bizim yaptığımız doğrudur anlayışı maalesef sürüp gittiği sürece sağlık çalışanlarının sıkıntıları giderek artacaktır.Kaliteden çok, hekim sayısını artırmaya yönelik çalışmalar ilerde onulmaz yaralara sebep olacaktır maalesef.
0
Cevapla
bg
Bence acil tip ogrenci iken ogrenilmesi gerekir. zaten mezun olan birinin calisabilecegi yerlerden biri de acil degil mi. eger okulda yeterli egitimi aldiysa - ki malesef egitimimiz standart ve kaliteli degil-uzmanlik egitiminde acil tip rotasyonu gereksiz. Ayrica sunu sormak isterim; son bir yada birkac senede mesela kac hasta muayenehanede yada serviste o uzmanin bransi disi acil bir mudahele gerektirecek duruma dusmus. kac doktor mudahele edememis.kacinda ilgili brans doktoruna ulasilamamis ve kac hasta kaybedilmis. bilimsel olmak ise amac bu sorularin cevabi verilmeli. son olarak ben de su soruyu soracagim ama cevabini vermeyecegim. acile nazal travmayla gelip acildeki uzmanin bakip burnu kirik dedigi kac hastanin gercekten bir nazal frakturu mevcut. yada pertonsiler yada boyun apsesi diye cagirdiklarinin kaci apse?
0
Cevapla
doktorun biri
ressüsitasyondan bahsediyorsunuz.hepimizin acil rotasyonu yapması gerektiğini söylüyorsunuz.intern ken sadece 1 defa hocalarımı gördüm o da toplantı vardı.Çok ta bişey öğretiyosunuz ya...
0
Cevapla
dr murat
evet bence de bir çok branşta olmalı neden derseniz 2009 da yayınlanan acil yönetmeliğinde bir hastanede nöbet tutabilecek 6 ve üzeri dahili branş doktoru 6 ve üzeri cerrahi branş doktoru var ise acil dahili branş nöbeti acil cerrahi branş nöbeti tutulacaktır deniyor acile başvuran tüm dahili hastalara örneğin bir çocuk uzmanı yada enfeksiyon uzmanı bakacak yada pratisyen bakıyor ise bile onun sorumluluğunda ve denetiminde olacak icapçı çağırılacaksa o çağıracak hasta sevk edilecekse o edecek yada bir kbb yada üroloji uzmanı tüm cerrahi hastalardan sorumlu yarın zor durumda kalmamak için bence gereklilik
0
Cevapla
cevdet tokat
Acil sorununun çözümü rotasyondan değil, çok çabuk acil tıp uzmanı yetiştirmekten geçiyor.Bu nedenle bu sorunun çözümü acil tıpta söz sahibi olanların bakanlıkla sonuç alıcı görüşmelerinden geçiyor değerli kardeşim. Sonuçta acil tıp başlı başına bir bilim dalı.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir