Medimagazin logo

Guatr ameliyatı sonrası ölüm davası...

Hatice Eşiyok'un guatr ameliyatı sonrasında ölümünden sorumlu tutulan özel hastane sahibi ile 4 sağlık personelinin yargılanmasına devam edildi
Guatr ameliyatı sonrası ölüm davası...
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Hatice Eşiyok'un guatr ameliyatı sonrasında ölümünden sorumlu tutulan özel hastane sahibi ile 4 sağlık personelinin yargılanmasına devam edildi.


Fatih 1. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanıkların avukatları Kadir Öztürk, Cevat Ekberi ve Doğan Özcan ile Hatice Eşiyok'un eşi müdahil Ahmet Eşiyok ve avukatı Cengiz Hortoğlu katıldı.

Hakim Halim Aktaş, Yüksek Sağlık Şurası'ndan sanıklara ilişkin beklenen raporun geldiğini ve raporda sanıkların kusursuz olduklarının belirtildiğini bildirdi.

Müdahil avukatı Hortoğlu, mahkemenin Yüksek Sağlık Şurası'nın raporu ile bağlı olmadığını belirterek, sanıkların olaydaki kusurlarının belirlenmesi için dosyanın Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesini, ayrıca zaman aşımı konusuna da dikkat edilmesini istedi.

Hortoğlu, ayrıca Yüksek Sağlık Şurası'nın raporuna karşı itirazlarını mahkemeye yazılı olarak sundu.

Sanık avukatları ise Yüksek Sağlık Şurası'nın raporu doğrultusunda müvekkillerinin beraatına karar verilmesini talep etti.

Hakim Aktaş, Cumhuriyet Savcısı Fikri Aziz Niksarlı'nın da görüşü doğrultusunda dosyanın Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderilerek, sanıkların kusur oranlarının belirlenmesinin istenmesine karar verdi.

Dosyanın zaman aşımı süresinin yakın olduğuna işaret eden Aktaş, bu nedenle dosyanın öncelikle ele alınarak hazırlanacak kusura ilişkin raporun ilk duruşma tarihine kadar mahkemede olmasının müzekkereye not olarak yazılmasını kararlaştırdı ve duruşmayı erteledi.

Fatih Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Hatice Eşiyok'un guatr ameliyatı sonrası fenalaşarak ölümünden sorumlu tutulan sanıkların, ''tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek'' suçundan 4 ile 10'ar yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.


Milliyet

guatr
ameliyatı
sonrası
ölüm
davası...
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir