Medimagazin logo

Poliklinikler: Kapanma noktasına geldik

SSK’lı hastaların sağlık hizmeti alması özel hastaneleri ihya etti. SSK’nın anlaşma yapmadığı tıp merkezi ve poliklinikler ise bu durumdan olumsuz etkilendi
Poliklinikler: Kapanma noktasına geldik
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
SSK’lı hastaların sağlık hizmeti alması özel hastaneleri ihya etti. SSK’nın anlaşma yapmadığı tıp merkezi ve poliklinikler ise bu durumdan olumsuz etkilendi.

Birer birer kapılarına kilit vurmaya başlayan poliklinikler, haklarını aramak için dernek kurdu. Tüm Sağlık Kuruluşları Derneği (TÜMSAD) Başkanı Dr. Ahmet Özdemir, SSK’nın haksızlık yaptığını düşünüyor. Özdemir, “Tıp merkezleri ve poliklinikler de hastaneler gibi ayaktan tedavi hizmetleri veriyor. SSK’nın anlaşması yüzünden özel hastanelerde kuyruk var; ama biz hasta bulamıyoruz. Bu nedenle poliklinikler kapatılıyor.” dedi.

Türkiye genelinde 2 binden fazla, İstanbul’da ise 478 özel poliklinik ve tıp merkezi bulunuyor. Birinci basamak sağlık hizmetlerinin verildiği poliklinikler sağlık ocağı ve dispanserler düzeyinde çalışıyor. Son günlerde ekonomik krize girdiklerini, hasta sayısının hızla azaldığını belirten tıp merkezi yöneticileri, bunu SSK’nın uygulamasına bağlıyor.


TÜMSAD Başkanı Özdemir, polikliniklerin kapanmasıyla sağlık hizmetine ulaşmanın hem zor hem de pahalı olacağına dikkat çekiyor. Sadece İstanbul’da 10 polikliniğin kapandığına dikkat çeken Özdemir, “SSK’nın sadece özel hastanelerle anlaşma yapıp tıp merkezi ve poliklinikleri göz ardı etmesi nedeniyle eskiden poliklinikten hizmet alan hasta yüzünü özel hastanelere çevirdi. Özel poliklinikler krize girdi. Bu devam ederse poliklinikler bir bir kapanacak.” diye konuştu.

TÜMSAD Başkanı, sağlık hizmeti satın alan iki kurumun uygulamaları arasında bir çarpıklık olduğunu öne sürerek, “2004’te özel kurumlardan hizmet almaya başlayan Emekli Sandığı, hastane ve tıp merkezi ayrımı yapmaksızın Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı olan kurumlarla anlaşma imzaladı. SSK ise 2005’te özel kuruluşlardan tedavi hizmeti almaya başladı. Anlaşmayı sadece özel hastanelerle sınırlı tutan SSK, tıp merkezleri ve polikliniklerden hizmet almadı.” bilgisini verdi. SSK’nın sağlık ocaklarından hizmet almasını da eleştiren Özdemir, “Burada, sadece tıp merkezleri ve özel poliklinikler için bir ayrımcılık söz konusu.” ifadesini kullandı.

Merter Teşhis Kliniği’nden Dr. Muzaffer Bostancı da uygulamanın yanlış olduğunu savunarak, SSK’lı hastaların özel hastanelerden yararlanmaya başlamasından beri polikliniklerin yüzde 50-70 oranında hasta kaybettiğini bildiriyor. Bostancı, poliklinikte tedavi gören hastanın SSK’ya özel hastaneden çok daha ucuza fatura edileceğini iddia ediyor. Mecidiyeköy İstanbul Tıp Merkezi yöneticisi Oktay Özkan ise ruhsatlı ve denetimden geçen polikliniklerin anlaşmaya dahil edilmesini istiyor.


Zaman
poliklinikler:
kapanma
noktasına
geldik
Yorum (1)
Fehmi Karataş
Diş hekimliğin de, temel tıp bilimlerinin yeri neresidir ve ne kadar katkısı vardır? Salt klinik ağırlıklı bir diş hekimliği öğretimi,olduğunda hem hekimlik nosyonu hemde diş hekimliğinde araştırma boyutu açısından avrupadakilere kıyasla nereye oturtuyorsunuz? Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim hocam.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir