Medimagazin logo

900 milyar harcanarak yaptırılan hastane 5 yıldır hiznete açılmayı bekliyor

Kütahya'nın Simav İlçesi'ne bağlı Kuşu Beldesi'nde, geçtiğimiz yıllarda yaptırılan 50 yatak kapasiteli hastane, hasta ve doktor yüzü görmeden çürümeye terk edildi
900 milyar harcanarak yaptırılan hastane 5 yıldır hiznete açılmayı bekliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Kütahya'nın Simav İlçesi'ne bağlı Kuşu Beldesi'nde, geçtiğimiz yıllarda yaptırılan 50 yatak kapasiteli hastane, hasta ve doktor yüzü görmeden çürümeye terk edildi.


3 katlı ana bina ve ikişer katlı iki yan bloktan oluşan hastanenin yapımı için 900 milyar lira harcandığını ve bu paranın boşa gittiğini belirten Kuşu Belediye Başkanı Halil Ergenç, "Belde halkı olarak tam 5 yıldır hastanemizin açılacağı günü bekliyoruz. Ancak şimdiye kadar bu gerçekleşmedi. En azından beldenin dışında bulunan ve vatandaşların gidip gelmelerinde zorluk yaşadıkları sağlık ocağını bu binaya taşıyalım diye talepte bulunduk. Ancak yetkililer bu isteğimize de sıcak bakmayınca hastane çürümeye başladı" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.


Kütahya Valisi Osman Aydın'ın konuyla yakından ilgilendiğini, mevcut binanın hastane olarak açılmaması durumunda kız yurdu yapılmasını düşündüğünü anlatan Ergenç, "Belde halkı olarak biz de buna sıcak bakıyoruz. En güzeli ve en ideali alt kısmı poliklinik, üst kısmı kız öğrenci yurdu şeklinde hizmete açılmasıdır. En az 130 kişilik bir öğrenci yurdu olabilir. Bölgede zaten kız çocuklarımızın okutulmasında sıkıntı çekiliyor" diye konuştu.


İHA

İHA
900
milyar
harcanarak
yaptırılan
hastane
5
yıldır
hiznete
açılmayı
bekliyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir