Medimagazin logo

Akdağ, AB Sağlık Bakanları toplantısına katıldı

Avusturya Sağlık Bakanı Maria Rauch-Kallat, Türkiye'nin, kuş gribi mücadelesinde sağladığı başarıyla kendilerine örnek olduğunu belirtti
Akdağ, AB Sağlık Bakanları toplantısına katıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Avusturya Sağlık Bakanı Maria Rauch-Kallat, Türkiye'nin, kuş gribi mücadelesinde sağladığı başarıyla kendilerine örnek olduğunu belirtti.


AB Dönem Başkanlığı'nı sürdürmekte olan Avusturya, Viyana'da AB sağlık bakanlarını bir araya getirdi. Viyana Hofburg Sarayı'nda düzenlenen AB Ülkeleri Sağlık Bakanları Toplantısı'nda Türkiye'yi Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Bakanlık Müsteşar Yardımcısı ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) İcra Kurulu üyesi Prof. Dr. Sebahattin Aydın temsil etti.


AB Ülkeleri Sağlık Bakanları Toplantısı'nda kuş gribinin yayılmasını önlemek için alınacak kararlar görüşüldü. Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi ECDC'nin Başkanı Zsuzsanna Jakab ve DSÖ Başkanı Marc Danzon da toplantıya iştirak etti.


Toplantıdan sonra AB Dönem Başkanlığı adına Avusturya Sağlık Bakanı Maria Rauch-Kallat ile AB komiseri Markos Kipriyanu alınan kararları düzenledikleri bir basın toplantısında açıkladılar.

Avusturya Sağlık Bakanı Maria Rauch-Kallat yaptığı konuşmada "Asya ülkeleri ve Türkiye'de olan kuş gribi olayları bizi ciddi yönde çalışmalara sevk etti.

Kuş gribi görülen ülkelerle işbirliği kurularak bu ülkelere teknik ve tıbbi yardım, veteriner yardımı verilecek. Eğitici yardımlar yapılacak. Aşı lazımsa aşı yardımı yapılacak. Dünya Sağlık Örgütü kuş gribi virüsü olan ülkelere aşı yardımında bulunacak. Türkiye kuş gribi mücadelesinde sağladığı başarıyla bize örnek teşkil edecek çalışmalar yaptı" diye konuştu.


Sağlıktan sorumlu AB Komiseri Markos Kipriyanu ise konuşmasında "Kuş gribi görülen ülkelerle işbirliği yapacağız. Paniğe gerek yok. Yabani kuşlarla insanların teması konusunda insanlar bilgilendirilmelidir. Medyaya bu konuda önemli sorumluluklar düşmektedir. Paniğe yol açacak haberlerden kaçınmalıdırlar. Kuş gribinin olduğu ülkelere yardımlar yapılması için karar alındı" dedi.


İHA
akdağ
ab
sağlık
bakanları
toplantısına
katıldı
Yorum (4)
Dr Zeliha
Hocam diş hekimliğinin geleceği ne biliyor musunuz, ağız diş sağlığı hastanesinde devlet tarafından altı aylığına taşeron şirketten kiralanarak çalıştırılmak. Kütahya Ağız diş sağlığı mark tarafından ihaleye çıkartıldı bile.Aynen mal alım ihalesi gibi. Artık emeğimizin ve mesleğimizin değeri bu. Taşeron şirket vasıtası ile kiralanmak. Maalesef doğru.
2
Cevapla
Dr Zeliha
Hocam diş hekimliğinin geleceği ne biliyormusunuz? Ağız Diş Sağlığı Hastanesi'nde devlet tarafından altı aylığına taşeron şirketten kiralanarak çalıştırılmak. Kütahya Ağız Diş Sağlığı merkezi tarafından ihaleye çıkartıldı bile. Aynen mal alım ihalesi gibi. Artık emeğimizin ve mesleğimizin değeri bu. Taşeron şirket vasıtası ile kiralanmak. Maalesef doğru. Saygılarımla
1
Cevapla
Faruk Erden
Saygıdeğer Hocam, Yazılarınızı ilgi ile izliyorum. Elinize sağlık. Bir dekan olarak, bir sürü işiniz arasında "aydınlatma görevi" gereği uğraşı veriyorsunuz. Eskiden 1970 li yıllarda, yurt dışından örnek verenler, kasaplık ve bakkallık yapan bazı insanların dahi, üniversite diploması olduğunu söylediklerinde, şaşırırdık. Artık ülkemizde de "kalite diye diye" kalite düşüyor. Yazdığınız her konu, yeni bir politikanın eleştirisidir. Ama, her şey aynı rotada gidecek gözüküyor. Ama, bir yazarımızın dediği gibi, "enseyi karartmayalım".
1
Cevapla
bahar
meslek odasi unvani tabip olarak bir doktor ve unvani dishekimi olarak disciler icin bir cok bransta uzmanlik sinavlari mevcut artik. İnsan sagligini bir butun olarak degerlendiremeyecek duruma getirilen uzman icin temelde bir isimlendirme hatasi var. Dis hekimi vucut butunlugunden ayri bir brans haline getirildi. hastanin genel sagligini ilgilendiren bilgisini kullanma veya uygulama yetkisi bulunmayan dishekimi, veteriner hekim ,(hayvanlari tedavi eden hekim) gibi . Dishekimi neden doktor olamiyor. kac kisiye uzman lazim , kac kisiye genel sagligin bir butun olarak devami lazim. Saglik kurullarinda bulunan uzmanlar bu konularda ne dusunuyor
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir