Medimagazin logo

Üniversite hastanelerinde tam güne geçiş hazırlığı

Devlet hastanelerinde başhekimlere muayenehane kapattıran tam gün uygulamasının üniversite hastanelerinde de yaygınlaştırılacağı öne sürülüyor
Üniversite hastanelerinde tam güne geçiş hazırlığı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Devlet hastanelerinde başhekimlere muayenehane kapattıran tam gün uygulamasının üniversite hastanelerinde de yaygınlaştırılacağı öne sürülüyor.


TBMM Sağlık Komisyonu Başkanlığı ‘nın tıp fakültesi bulunan üniversite rektörlerinden yarı zamanlı çalışan öğretim üyeleriyle ilgili görüş istemesi, “tam güne geçiş hazırlığı” diye yorumlandı.

Tıp fakültelerinin eğitim hastanelerinde yarı zamanlı çalışan öğretim üyelerine sıkı takip...

TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, bünyesinde tıp fakültesi bulunan 50 rektörü bir yazı göndererek yarım gün çalışan öğretim üyeleriyle ilgili 15 şubat’a kadar olumlu ya da olumsuz görüş belirtmelerini istedi. Bu girişim üniversite çevrelerinde “hükümet devlet hastanelerinden sonra üniversite hastanelerinde de tam güne geçmeye hazırlanıyor” yorumlarına neden oldu.

ÜNİVERSİTELERE BÜYÜK ZARAR VERİR

Türk Jinekoloji Derneği Başkanı Prof Dr. Bülent Tıraş, sağlık komisyonunun rektörlerden görüş sormasının üniversite hastanelerinde tam gün çalışma zorunluluğuna hazırlık olabileceğini belirtti. Üyelerinden bu konuyla ilgili çok sayıda tepki aldıklarını belirten Prof Dr. Tıraş, “Bu üniversite ve diğer eğitim hastanelerinde 1978 yılında Bülent Ecevit tarafından uygulamaya sokulmuştu. 2 yıl içinde iflas etti. YÖK kanuna göre 5 yıl çalışmış doçent ve profesörler muayenehane açabiliyor. Kıdemli profesör ve doçent hocaların üniversitelerde tam gün nedeniyle ayrılması bilimsel hayata ve öğrenci eğitimine çok büyük bir zarar getireceği inancındayım” dedi.

DOLAYLI OLARAK ETKİLEYEBİLİR

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof Dr Sabahattin Aydın’a göre şimdilik hükümetin tam gün uygulamasına geçme gibi bir kararı yok. Ancak kamu hastanelerinde eğitim veren şef ve şef yardımcılarının tam gün çalışması hedefi gerçekleşirse bu dolaylı olarak da tıp fakültelerini etkileyebilir. Prof Dr. Sabahattin Aydın tam gün konusuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:
“Biz kamuda performansı teşvik primleriyle hekimleri destekliyoruz. Gönüllü olararak hekimler muayenehanelerini kapatarak hastanede tam gün çalışmayı tercih ediyorlar. Bizim eski 70’li yıllardaki gibi zorunlu muayene kapattırmak gibi bir yaklaşımımız yok. Kamuda çalışan doktorların kendi kurumlarındaki hastalara tam zamanlarını ayırmaları bizim hedeflerimizden biri. Bu aslında doktorları da rahatlatacak, hayatlarını parça parça yapıp gece yarılarına kadar çalışmalarını engelleyecek. Sağlık Bakanlığı tam günün yöneticilerin yanısıra eğitim kadrolarına da yansımasını hedefliyor. Eğitim kadroları olarak şef ve şef yardımcıları da buna girerse doğal olarak üniversitelerine de etkileyecektir.”

NTV-MSNBC
üniversite
hastanelerinde
tam
güne
geçiş
hazırlığı
Yorum (1)
şahin öztürk
Bu performans sisteminde koruyucu diş hekimliği yapmak mümkün mü sayın hocam..soruyorum size..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir