Medimagazin logo

21 ayda bin 200 açık kalp ameliyatı

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı olarak 25 Mart 2004 tarihinde faaliyete başlayan Fatma-Kemal Timuçin Kalp Merkezi'nde, bugüne kadar bin 200 açık kalp ameliyatı yapıldığı, 6 bine yakın kişiye kalp pili takıldığı ve 18 bin 510 eko ve 8 bin 28 eforlu EKG çekilerek, 75 bin 222 kişiye poliklinik hizmeti verildiği bildirildi
21 ayda bin 200 açık kalp ameliyatı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı olarak 25 Mart 2004 tarihinde faaliyete başlayan Fatma-Kemal Timuçin Kalp Merkezi'nde, bugüne kadar bin 200 açık kalp ameliyatı yapıldığı, 6 bine yakın kişiye kalp pili takıldığı ve 18 bin 510 eko ve 8 bin 28 eforlu EKG çekilerek, 75 bin 222 kişiye poliklinik hizmeti verildiği bildirildi.


Numune Hastanesi Başhekimi Dr. Atilla Akova, Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Mustafa Kemal Batur, Dr. Ebubekir Sarı ve Müdür Yardımcısı Rahile Kocabaş, 5 katlı Kalp Merkezi'ni kente kazandıran Fatma-Kemal Timuçin çiftini İstanbul'da ziyaret ederek, teşekkür plaketi verdi. Kalp Merkezi'nin son durumu hakkında Timuçin çiftine bilgi veren Akova, "Böyle bir Kalp Merkezi'ni Adana'ya kazandırdığınız için teşekkür ediyoruz" dedi.


Akova, Kalp Merkezi'nde ilk kez 25 Mart 2004 tarihinde bir hastaya stent-pil takıldığını ve ilk açık kalp ameliyatının 12 Nisan'da gerçekleştirilerek yataklı tedavi hizmeti verilmeye başlandığını ifade ederek, "Hayırsever Fatma-Kemal Timuçin çifti tarafından Adana'ya kazandırılan, çevre illere de hizmet veren merkezimizde 6 bin kişiye invaziv kardiyolojik işlem ve bin 200 açık kalp ameliyatı gerçekleştirildi. Ayrıca bu süre içerisinde 18 bin 510 eko, 8 bin 28 eforlu EKG çekiminin yanı sıra 75 bin 222 poliklinik hastasına hizmet verildi" diye konuştu.


Fatma-Kemal Timuçin çifti ise, yaptırdıkları Kalp Merkezi'nde hastalar şifa buldukça kendilerinin de mutlu olduğunu belirterek, "Ek bina ve otopark yapımına da elimizden geldiğince katkıda bulunacağız. Bu tesisin korunmasını, vatandaşa hizmet verilmesini istiyoruz" diye konuştu.
İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Çağlar Çatak da Timuçin çiftinin, yaptırdıkları bina ile Adana'nın çok önemli bir sağlık sorununa katkı sağladıklarını, Kalp Merkezi'nin sadece Adana'ya değil, çevre illerdeki hastalara da şifa dağıttığını söyledi.

Çatak, "Hayırseverlerimiz Kalp ve kalp hastalıkları gibi Adana'nın çok önemli bir sağlık sorununun önemli ölçüde çözümüne katkı sağladılar. Daha önce Adana ve çevre illerdeki kalp hastaları Ankara'ya gidiyordu. Artık kalp ameliyatları bu merkezde yapılıyor. Sağlık Bakanlığımız da hastaneye bu örnek çiftimizin adını vererek ölümsüzleştirdi" dedi.

İHA
21
ayda
bin
200
açık
kalp
ameliyatı
Yorum (2)
özgür er
Sayın Hocam, bu problemleri hepimiz yaşıyoruz ancak bu konuda açılmış bir tane dava yok (bildiğim kadarıyla). Ya diş hekimliği fakültelerinin bu konuyu kamuoyunun bilgisine ısrarla sunması gerek ya da hastaların bireysel ya da organize olarak dava açarak bu çağdışı uygulamanın sonlandırılması gerek. İnsanların parasını vererek bile istediği hizmeti almaya hakkı olmayan bir sistem ne kadar yasal olabilir? Saygılarımla.
2
Cevapla
şahin öztürk
Hocam daha önceki yazılarınız için birazda sorunlarımızla ilgili yazsanız demiştim..gerçekten çok ciddi bir konuyu ele almışsınız..teşekkür ederim..inanın hastalara içime sinmeyen protezleri takmak zorunda kalıyorum..laboratuarlarada birşey diyemiyorum çünkü onlarda köşeye sıkışmış durumda..Oy uğruna kaliteden ödün vermeyi alkışlamak zor..adsm lerde porselenlerin hangi fiyatlara alındığını duyuyorsunuzdur..hem malzeme kalitesi hemde yapılan işlemlerin ve protezlerin kalitesi çok düştü..hep diyorum bu sistemde en zaralı çıkan cebinden para çıkmayan vatandaş olacak diye..saygılarımla.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir