Medimagazin logo

15 yeni üniversite tasarısı 1 Aralık'ta görüşülecek

TBMM Milli Eğitim Komisyonu, 15 ilde üniversite kurulmasını öngören kanun tasarısını, 1 Aralık Perşembe günü görüşecek
15 yeni üniversite tasarısı 1 Aralık'ta görüşülecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
TBMM Milli Eğitim Komisyonu, 15 ilde üniversite kurulmasını öngören kanun tasarısını, 1 Aralık Perşembe günü görüşecek.

Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu ile 78 ve 190 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Tasarısı’nda, Kırşehir, Kastamonu, Düzce, Burdur, Uşak, Rize, Tekirdağ, Erzincan, Aksaray, Giresun, Çorum, Yozgat, Adıyaman, Ordu ve Amasya’da üniversite kurulması öngörülüyor.

Tasarının, Perşembe günü toplanacak Milli Eğitim Komisyonu’nda ele alınacağı bildirildi.

Tasarıya göre, kurulması öngörülen üniversitelerin bünyelerinde şu fakülte ve yüksekokullar bulunacak:

KIRŞEHİR ÜNİVERSİTESİ:
Fen-Edebiyat, Ziraat, Eğitim, İktisadi ve İdari Bilimler fakülteleri; Sağlık, Beden Eğitimi ve Spor, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon yüksekokulları, 3 meslek yüksekokulu, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitüleri.

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ:
Fen-Edebiyat, Eğitim, Orman ve İnebolu Su Ürünleri fakülteleri; Sağlık, Beden Eğitimi ve Spor, Sivil Havacılık yüksekokulları, Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler ile Fen Bilimleri enstitüleri.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ:
Fen-Edebiyat, Orman Fakültesi, Teknik Eğitim fakülteleri ve Tıp Fakültesi; Sağlık Yüksekokulu ile 2 meslek yüksekokulu, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri enstitüleri, Sağlık Bilimleri Enstitüsü.

BURDUR ÜNİVERSİTESİ:
Fen-Edebiyat, Veteriner ve Eğitim fakülteleri; Sağlık Yüksekokulu, 5 meslek yüksekokulu, Sosyal Bilimler ile Fen Bilimleri enstitüleri.

UŞAK ÜNİVERSİTESİ:
Fen-Edebiyat, Eğitim, Mühendislik ile İktisadi ve İdari Bilimler fakülteleri, Sağlık Yüksekokulu, 6 meslek yüksekokulu, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri enstitüleri.

RİZE ÜNİVERSİTESİ:
Fen-Edebiyat, Eğitim, İlahiyat ve Su Ürünleri fakülteleri; Sağlık Yüksekokulu, 2 meslek yüksekokulu, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri enstitüleri.

TEKİRDAĞ ÜNİVERSİTESİ:
Fen-Edebiyat, Tıp, Ziraat, Mühendislik fakülteleri; 9 meslek yüksekokulu, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri enstitüleri.

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ:
Fen-Edebiyat, Eğitim ve Hukuk fakülteleri, Sağlık Yüksekokulu, 4 meslek yüksekokulu, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri enstitüleri.

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ:
Fen-Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik ve Eğitim fakülteleri; Sağlık Yüksekokulu ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, 4 meslek yüksekokulu, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri enstitüleri.

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ:
Fen-Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Eğitim fakülteleri; Sağlık Yüksekokulu, 4 meslek yüksekokulu, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri enstitüleri.

ÇORUM ÜNİVERSİTESİ:
Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik, Veteriner ve İlahiyat fakülteleri; Sağlık Yüksekokulu, 2 meslek yüksekokulu, Sosyal ve Fen Bilimleri enstitüleri.

YOZGAT ÜNİVERSİTESİ:
Fen-Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik-Mimarlık ve Ziraat fakülteleri, Sağlık Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Fen Bilimleri Enstitüsü.

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ:
Mesleki ve Teknik Eğitim, Eğitim, Fen-Edebiyat fakülteleri; Sağlık Yüksekokulu, 6 meslek yüksekokulu, Sosyal Bilimler ile Fen Bilimleri enstitüleri.

ORDU ÜNİVERSİTESİ:
Ziraat, Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler, Deniz Bilimleri Fakülteleri, Sağlık Yüksekokulu, 2 meslek yüksekokulu, Sosyal ve Fen Bilimleri enstitüleri.

AMASYA ÜNİVERSİTESİ:
Mesleki ve Teknik Eğitim, Mimarlık, Fen-Edebiyat ve Eğitim fakülteleri; Sağlık Yüksekokulu, 2 meslek yüksekokulu, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri enstitüleri.


REKTÖRLERİ BAKAN VE BAŞBAKAN ÖNERECEK

Tasarıda, yeni üniversitelere 2 bin yeni kadro verilmesi de öngörülüyor.

Tasarıya göre, daha önce başka üniversiteler bünyesinde eğitim veren fakülte ve yüksekokulların bütçe, teşkilat, kadro, demirbaş ve her türlü mallarının yeni kurulan üniversitelere devredilecek.

Kurulan üniversitelerin kurucu rektörleri de 2 yıl için Milli Eğitim Bakanı ve Başbakan’ın önereceği 3 isim arasından Cumhurbaşkanınca atanacak.


Milliyet

15
yeni
üniversite
tasarısı
1
aralık'ta
görüşülecek
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir