Medimagazin logo

Polikliniklerle neden anlaşma yapılmıyor?

Yaklaşık bir senedir devlet hastanelerinde ve özel hastanelerde SSK´lılar tedavi olabiliyorlar. Ayrıca dal poliklinikleri denilen, özel göz hastanelerine, diş hastanelerine de gidebiliyorlar
Polikliniklerle neden anlaşma yapılmıyor?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Yaklaşık bir senedir devlet hastanelerinde ve özel hastanelerde SSK´lılar tedavi olabiliyorlar. Ayrıca dal poliklinikleri denilen, özel göz hastanelerine, diş hastanelerine de gidebiliyorlar. Ancak bünyesinde birçok alanda uzman hekim, teknik ekip ve her türlü donanımı bulunduran polikliniklere Sağlık Bakanlığı SSK´lı hastaları tedavi etme yetkisi vermedi. Özel hastanalere bütün sosyal güvenlik kuruluşlarından hasta yağarken poliklinikler sadece Emekli Sandığı´ndan gelen hastalarla yetinmek zorunda kalıyorlar. Ayrıca özel sigortalar da daha büyük kurumlarla anlaşma yaptıkları için polikliniklerin hasta potansiyeli azalıyor. Her birinde en az 20-30 personel çalıştırılan poliklinikler, son bir yıldır ortaya çıkan haksız rekabet yüzünden kapanma tehlikesiyle karşı karşıyalar.

Ne diyeyim, onlar da kendilerine göre haklı. Hepsi ekmek parasını kazanma derdinde. Bu yüzden de Sağlık Bakanlığı´nın özel hastanelere tanıdığı bu olanaktan faydalanmak istiyorlar. Poliklinik sahipleri defalarca bakanlığa müracaat etmiş. Ancak olumlu bir netice alamamışlar. Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ´dan bu konuyla ilgili bir yanıt bekliyorum.

Vatandaşın günahı ne?
Son bir haftadır İstanbullular tarafından adeta mesaj yağmuruna tutuldum. Konu İGDAŞ´ın gönderdiği yüksek ücretli faturalar. Kurumun kimseden haksız yere para alması söz konusu değil. Herkesten harcadıkları gazın bedeli isteniyor. Sorun, faturaların gönderilme zamanıyla ilgili. Zira her ay düzenli olarak faturalarını alanların eline son fatura, on beş gün gecikmeyle ulaştı. İşte, İstanbulluların sıkıntısının nedeni bu. Çünkü herkes aylık harcamalarını hesaplarken faturaların miktarını üç aşağı beş yukarı, tahmin ederek para ayırıyor. Ancak bu ay durum biraz farklı. Vatandaşlar İGDAŞ faturasını ödeyebilmek için diğer harcamalarından kısacak ve bu yüzden de sıkıntıya girecek.

İGDAŞ yetkilileri, sanırım dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinden dolayı faturaları geç gönderdiniz. Ancak bunun bedelini İstanbullular ödemek zorunda mı? Peki, onlar faturalarını birkaç gün geç yatırdıklarında siz mağdur duruma düşüyor musunuz? Hayır! Yine sıkıntıyı çeken vatandaşlar oluyor.

Çukurlar kâbus oldu
Kadıköy İçerenköy´deki Paşabahçe Sitesi´nde oturanlar sitenin önünden geçen yola her çıkışlarında arabalarının içinde adeta dans ediyorlar. Zira yolun her tarafı delik deşik. Özellikle yağışlı havalarda çekilen çile kat be kat artıyor. Bu duruma bir de yolun kenarında yapımına devam edilen inşaatın artıkları eklenince, en sakin, en terbiyeli kişiler bile isyan ediyor, küfrü basıyor. Yolun üzerine park eden otomobiller ve yoldan geçen otobüsler işi daha da zorlaştırıyor. Bu çile tam 5 aydır devam ediyor. Vatandaşlar Kadıköy Belediyesi´ne durumu aktarmış ama olumlu bir gelişme olmamış.

E, seçimlere daha çok var. Bir de merkezi, herkesin göreceği bir yol değil ki, belediye çalışma başlatsın. Hoş, Bağdat Caddesi´nin kaldırımları ithal granit taşlarla döşendi. Sonuç ne oldu? Caddeden geçenler yağmur yağmasın diye dua ediyorlar. Zira birkaç metrede bir taşlar yerinden oynuyor ve herkesin paçaları çamurlu suyla doluyor. Kadıköy Belediyesi yetkilileri, Paşabahçe Sitesi sakinleri de sizden ilgi bekliyor. Bağdat Caddesi´ni baştan başa granit taşla döşediğinize göre, bu küçük yola da üç beş kuruş harcarsınız diye düşünüyorum. Ama sakın ithal malzeme kullanmayın.


Ahmet Vardar-Vatan
polikliniklerle
neden
anlaşma
yapılmıyor?
Yorum (3)
esedef
Konuya hakim iyi bir yazı çıkarmışsınız tebrik ederim.Acil tıp gelişiminin sağlıklı bir biçimde olması için neler yapılması gerektiği,sınırlarının çizilmesi,diğer uzmanlık alanları ile çatışmadan ortak olarak tedavi-takip protokollerinin tespiti,tıp fakültesi ve devlet hastanelerindeki acil tıp işlevinin değişik olduğu buna uygun prensiplerin yerleşmesi gerekliliği vb.kanımca oluşacaktır.Acil tıp hastanelerde rüştünü ispatlarken sancılar olacaktır.Tüm acil servis çalışanlarına sevgiler....Ayrıca acil servislerde artık kimse çalışmak istemiyor.O da ayrı bir sorun.
0
Cevapla
hasan büyükaslan
Güzel bir yazı olmuş,tebrik ederim.Sorunları ve olması gerekenleri her yerde böyle ifade edilirse kendimizi daha iyi ifade etmiş olacagımızı ve acil servislerin zamanla hakkettiği yere geleceğini düşünüyorum. Özlük hakları ve diğer yönlerden sıkıntı olduğu için asistan sıkıntısı çekiliyor.Acil tıp hastanelerde rüştünü ispatlarken sancılar olacaktır.Tüm acil serviste emeği geçenlere sevgiler...
0
Cevapla
ali demir
Kaleminize sağlık
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir