Medimagazin logo

Erdoğan’ın YÖK’e ‘15 yeni üniversite’ ayarı

ÜNİVERSİTE müjdesi bekleyen Siirtliler’in gecesinde Başbakan, YÖK’e yüklendi: 15 üniversitenin yasası çıkacak. Öğretim üyesi yok diyorlar. Yetiştir o zaman. Başbakanın değil, YÖK’ün işi
Erdoğan’ın YÖK’e ‘15 yeni üniversite’ ayarı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
ÜNİVERSİTE müjdesi bekleyen Siirtliler’in gecesinde Başbakan, YÖK’e yüklendi: 15 üniversitenin yasası çıkacak. Öğretim üyesi yok diyorlar. Yetiştir o zaman. Başbakanın değil, YÖK’ün işi.


BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, ABD Kongre Üyelerinin KKTC’yi ziyaretinin ‘ben seni tanıyorum’ demek olduğunu belirterek, “Tanımadığınız yere gitmezsiniz” dedi.


Erdoğan, Siirtliler Dayanışma Vakfı tarafından düzenlenen Geleneksel Siirtliler Gecesi’ne katıldı. Gecedeki konuşmasında Kıbrıs meselesine değinen Erdoğan, “KKTC’deki kardeşlerimiz BM Planına ‘evet’, güney ‘hayır’ dedi. Şu anda izolasyon kısmen devam ediyor. Ama KKTC üzerinde farklı bir siyasi baskı uygulamaya kimsenin yüzü yok. ABD Kongresi heyeti üyeleri KKTC’yi ziyaret ettiler, siyaseten bunun adı ‘ben seni tanıyorum’ demektir. Tanımadığınız yere gitmezsiniz. Bundan sonra da bu süreç böyle devam edecektir. Bugüne kadar çektiğimiz sıkıntıları böylece aştık, böylece aşacağız.”


Hazmedemediler

17 Aralık 2004’teki AB Zirvesi’nde, hükümetinin büyük bir başarı sergileyerek, Avrupa Konseyi’nden tam üyelik müzakerelerine başlamak için 3 Ekim 2005 tarihini aldığını belirten Erdoğan, “Yıllardır beklenen müzakere tarihi, hükümetimizin cesurca gerçekleştirdiği reformlar sayesinde alındı. Ancak muhalefet bu başarımızı hazmedemedi” diye konuştu.


YÖK’e üniversite eleştirisi

Erdoğan, konuşmasında YÖK’ü de eleştirerek, “Biz 15 ile yeni üniversite kurulması için yasa çıkaracağız. Bunu engellemek isteyenler olursa, ona millet olarak siz cevap vereceksiniz. (Öğretim üyesi yok) diyorlar. Öğretim üyesi yetiştirmek Başbakanın görevi değildir. YÖK’ün görevidir. Yetiştir o zaman öğretim üyesini” dedi.

HO Tercüman
erdoğan&#8217
ın
yök&#8217
e
&#8216
15
yeni
üniversite&#8217
ayarı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir