Medimagazin logo

Sosyal güvenlik tek çatıda birleşiyor

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınan ve sosyal güvenlik kurumlarını tek çatı altında birleştiren Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu Tasarısı'nın 11 maddesi daha kabul edildi
Sosyal güvenlik tek çatıda birleşiyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınan ve sosyal güvenlik kurumlarını tek çatı altında birleştiren Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu Tasarısı'nın 11 maddesi daha kabul edildi.

Komisyonda, geçen hafta görüşülmeye başlanan ve 12 maddesi daha önce kabul edilen tasarının görüşmelerine, 13. maddeden devam edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, CHP'li milletvekillerinin, sosyal güvenlik kurumlarının tek çatı altında toplanmasıyla ilgili geçiş sürecinin kaç yılda tamamlanacağı sorusunu yanıtlarken, öncelikle 3 sosyal güvenlik kurumunun ortak veri tabanında toplanacağını söyledi.

Fiziki planlamanın bir yıl içinde tamamlanabileceğini anlatan Başesgioğlu, ancak tüm il ve ilçelerde hizmet sunumunun tek çatı altında yapılmasının daha uzun süre alacağını anlattı. Başesgioğlu, ''3 yıllık bir süreçte bu kademeli geçişin tamamlanabileceğini düşünüyoruz. Ancak bu süreç uzayabilir. Çünkü çok köklü ve ciddi bir değişim olacak'' dedi.

TASARI
Tasarının 11 maddesi daha kabul edilirken, Teftiş Başkanlığı ile ilgili maddeler, daha sonra görüşülmek üzere atlandı.

Bugünkü görüşmelerde kabul edilen maddelere göre, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ana hizmet birimleri; Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü, Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü, Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı ile Aktüerya ve Fon Yönetimi Daire Başkanlığı olacak.

Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü, kurumun prim tahsilatını yapmak, tahsil edilmeyen prim ve diğer alacaklar hakkında gerekli idari ve icrai takibat ile bunlardan kaynaklanan davaları, kadrolu veya vekalet akdine dayanarak çalıştırılacak sözleşmeli avukatlarca izlemek ve sonuçlandırmakla görevli kılınıyor. Genel Müdürlük, ayrıca, süresinde ödenmeyen prim, prime ilişkin alacaklar ile takip yetkisi kuruma verilen alacakların tahsilat işlemlerini yapmak için kamu idarelerinden hizmet satın alabilecek.

5'i geçici olmak üzere 50 maddeden oluşan tasarının görüşmelerine, yarın 26. maddeden devam edilecek.

Milliyet

sosyal
güvenlik
tek
çatıda
birleşiyor
Yorum (12)
Cevdet Tokat
Sevgili kardeşim, acil tıp hocası olarak bugün acillerin sorunlarını tespit edip çözüm önerileriyle acil tıp derneğinide harekete geçirerek bu konuyu yıllardır sürüncemede bırakan sağlık bakanlığına yardımcı olmalısınız. Acillerde çalışan herkes başta hekimler olmak üzere perişan vaziyetteler. Vatandaşımızda üç kuruş az para ödeyeceğim diye acil servislerde özellikle mesai dışında perişan olmaktalar. Acile gelen acil tıp uzmanı arkadaşların hemen hepsinin gönlünde akademisyenlik olduğundan acil servisi bir türlü sahiplenememekte, bir an önce sürelerini doldurup kaçma telaşı içinde olmakta bu nedenle de onlardan faydalanamamaktayız.
0
Cevapla
CRİSTALLER
yemin ediyorum bu acil uzmanlarına bir gıdım acımıyorum !!!! ÖRNEK: --- acil uzmanı tarafından 2 hasta için konsultasyona çağrıldım --- HEMEN !!!! indim --- bir baktım her iki hastada acil değil --- birisi poliklinik sırası 71 olduğu beklememiş acile gelmiş --- öbürüde bu uyanığa takılmış --- çağırdım acil uzmanını, sen bunları neden bana konsulte ettin ki, bunları neden kabül ettin !!! --- bunlar acil değil, polikliniğe neden göndermedin !!! ACİL UZMANININ CEVABI: --- BİZ BURAYA GELEN HER HASTAYA BAKMAK ZORUNDAYIZ.... BENİM CEVABIM: --- İSTEDİĞİN KADAR BAK, 1000 TANE BAK, PERFORMANSDA ZİRVE YAPANA KADAR BAK !!! AMA BANA ACİL OLANLARI KONSULTE ET, BEN BAKMAM !!! --- ACİLLERİ BU HALE GETİRENLER ACİL UZMANLARIDIR....
0
Cevapla
drışıksel
nöbet tutmayan acil tıp uzmanı ile ameliyat yapmayan cerrah arasında ne fark var? var oluş amacı bu zaten...
0
Cevapla
aslı
sayın cristaller, acile gelen her hastaya bakmak zorunda olmak acil tıp uzmanının kararı değildir. Bence acilde reçete yazılmasın sorunların yarısından fazlası çözülür.
0
Cevapla
kill bill
CRİSTALLER (OP.DR.) gibi sözlerine yeminle başlayıp saygın ve tutarlı iş yaptıklarına kimsenin yemin edemeyeceği durumdakiler... bu acil uzmanlarına acımıyorum derken aslında biliyor ki hastaneleri ve diğer uzmanları acil uzmanları adam etmiştir.aslında böyle bir misyon üstlenmeden bu böyle olmuştur. çünkü böyle bir şey kimsenin haddine değil. ama bu böyle oldu. acili canınızın istediği gibi kullanamamaya başladınız acil servislere bir düzen geldi. acıma duygusu olan insanlar acil uzmanı oldu . vicdansızların at koşturdukları yer olmaktan çıktı. ömrü boyunca acil uzmanı dışındakilerin çok basit sebeplerle diğer klinisyenlerden istdediği konsultasyonları bilmediğimizi mi zannediyorsunuz. hakkaniyetten yoksun , doktorun doktor düşmanları, Allah gizi cezalandırmadan ıslah etsin
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir