Medimagazin logo

Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi İzmir'de başladı

Ege Üniversitesi (EÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'nin, üniversitenin 50. kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlediği "Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi"nin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Ülkü Bayındır, Türkiye'nin dünya diş hekimliği bilim havuzuna katkıda bulunması gerektiğini söyledi
Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi İzmir'de başladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Ege Üniversitesi (EÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'nin, üniversitenin 50. kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlediği "Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi"nin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Ülkü Bayındır, Türkiye'nin dünya diş hekimliği bilim havuzuna katkıda bulunması gerektiğini söyledi.


EÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda akademisyen ve serbest diş hekiminin katıldığı kongrede konuşan Prof. Dr. Bayındır, Türkiye'deki diş hekimliği fakültelerinin uzun yıllar pratik uygulamalara yöneldiğini belirterek, dünyadaki gelişmeleri yakından izlediğini söyledi. Ancak bunun Türkiye için yeterli olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Bayındır, "Son yıllarda diş hekimliği alanında bilimsel araştırmalarımız giderek arttı. Bu çok sevindirici bir gelişme. Ancak bu sayı yeterli değil. Arzumuz bu alandaki araştırma sayısının daha çok artması" dedi.


Sağlık alanında kurumlar arası işbirliğinin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Bayındır, "Bu konuda Sağlık Bakanlığı, dernekler ve konuyla ilgili sivil toplum kuruluşları, meslek odaları güçlerini bir araya getirerek, işbirliği içinde olmalıdır. Bugün toplantıda bunun güzel bir örneğini sergiliyoruz" diye konuştu.


3 gün sürecek kongrede yurtdışından ve yurtiçinden davet edilen öğretim üyelerinin 24 konferans vereceğini açıklayan EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selda Ertürk ise, "Bu 24 konferansın 13 tanesi yurtiçinden çeşitli fakültelerden, diğer 11 tanesi de ABD, Japonya, İngiltere, İsveç, Hollanda ve Almanya'dan gelen bilim adamları tarafından verilecektir. Ayrıca 48 sözlü bildiri ve 74 poster çalışması sunulacak, 2 gün boyunca diş hekimlerine yönelik 6 adet kurs düzenlenecektir. Sektör temsilcileri açtıkları 72 standla yeni teknolojileri meslektaşlarımıza tanıtacaktır" şeklinde konuştu.


Kongre süresince küreselleşme ve AB sürecinde Türk diş hekimliği, uyku apnesinin diş hekimi tarafından tedavisi, sigara ve dişeti hastalığı, çene eklemi hastalıklarının tedavisinde tanı ve gelişmeler, çene ve yüz ağrıları tedavisi, diş çürüklerinin tedavisinde yeni gelişmeler, ağız kanserlerinde erken teşhis ve tedavisi gibi konular ele alınacak.

İHA
uluslararası
diş
hekimliği
kongresi
i̇zmir'de
başladı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir