Medimagazin logo

Akdağ :Komşuda da var ama onlar yazmıyorlar

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, kuş gribi konusunda yaptığı haberlerle medyanın 'adeta' Türkiye'yi yabancılara 'şikayet' ettiğini öne sürdü. Yunan medyasını örnek gösteren Akdağ, "Yunanistan'da da kuş gribi var. Ermenistan'da da var. Onların basını tek cümle yazmıyor. Biz adeta yurtdışına şikayet edildik" dedi
Akdağ :Komşuda da var ama onlar yazmıyorlar
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, kuş gribi konusunda yaptığı haberlerle medyanın 'adeta' Türkiye'yi yabancılara 'şikayet' ettiğini öne sürdü. Yunan medyasını örnek gösteren Akdağ, "Yunanistan'da da kuş gribi var. Ermenistan'da da var. Onların basını tek cümle yazmıyor. Biz adeta yurtdışına şikayet edildik" dedi.

AK Parti'nin 'Siyaset Akademisi'nde ders veren Sağlık Bakanı, kuş gribiyle ilgili olarak medyada yer alan haberleri, "Türkiye'de haberciliğin mantığında sansasyon oluşturmak yatıyor" sözleriyle eleştirdi. Hükümetin hastalık konusunda kararlı, süratli ve şeffaf bir yaklaşım sergilediğini savunan Bakan Akdağ, şöyle dedi:

"Bir kaç çocuğun eline hususi olarak önceden planlanmış olarak, 'Şu tavukları alın kameranın karşısına geçin' diyerek haber yapıyorlar. Vatandaşa işin ulaştırılması açısından çok yanlışlar yapıldı. Biz adeta yurtdışına şikayet edildik. Komşumuz Yunanistan'da şu anda kuş gribi var. Ermenistan'da var. Hiç duyan var mı? Sessiz sedasız Yunanistan'da tavukları itlaf ediyorlar. Basında tek bir cümle yazılmıyor. Onların iletişim kanalları böyle yapıyor bizimkiler böyle."

Akşam
akdağ
:komşuda
da
var
ama
onlar
yazmıyorlar
Yorum (4)
Dr.Cevdettokat
Cem Bey maalesef acil servisler can çekişiyor.Pek çok yerde 1-2 adet uzmanla idare etmeye çalışıyorlar.Aile hekimliğinin cazip imkanları nedeniyle acil tıp uzmanlarına taş çıkartacak yetenekteki acilci arkadaşlarımız acilleden ayrılıp aile hekimi olarak pasifize edildiler.Acile gelen her hekim bir an önce bir yolunu bulup oradan kurtulmaya çslışırken olan vatandaşa oluyor.Acil tıp uzmanlığı artık bir bilim dalı. Nasıl dahiliye uzmanı kalmayan bir yerde onun yerine cerrah baksın diyemezsek, acil tıp uzmanı olmayan bir yerde de onun yerine diğer uzmanlar baksın denemez.Bu durum ortadayken acillerde yoğun bakımını tartışmak(en azından taşra hastaneleri için) boş bir çaba gibi geliyor bana.Maalesef hastanelerin vitrini olması gereken acil servislerdeki sıkıntı bakanlığın yumuşak karnıdır.
0
Cevapla
ercan durmaz
çok önemli bir konu;zaten yatak sayısı 9-10 la sınırlı olan sevgili anestezi uzmanı kardeşlerimiz yerim yok notunu yazıp,tabiri caizse arkalarını dönüp gidiyorlar.acil servis doktoru entübe hastaya nerden yer bulsun .lazım ki 1-2 saatini bu hastaya yer bulmak için telefonla görüşerek geçirsin.zaten günde 200-300 hasta gelen bir acil serviste o yoğunlukta birde bu hastaya yer bulmak için uğraşacak,akla mantığa aykırı.anestezi doktoru yeri yoksa,gelecek hastaya yer bulacak.ayrıca sevkini de kendisi yapacak.acil de doktor nereyi arayacak da hasta sevki yapacak,bakalım zamanı var mı?zaten çoğu yoğun bakım post op hastalarla dolu,
0
Cevapla
erdem alagüney
numune dahiliyede çalışıyorum ve 7 kişilik bir yoğun bakım servisimiz var. maalesef yoğun bakımdaki takip ettiğimiz hastalar yoğun bakım hastası değil terminal bakım hastaları veya agonideki hastalar. asıl yoğun bakım takibi gereken hastaları ise servislerde takip etmeye çalışıyoruz. bu durumun düzeltilmesi bence imkansız çünkü insanlar ölüm anında bile hastalarının doktor yardımı almalarını istiyorlar -ki aslında bu çok doğal bir istek - ancak hastalarının aslında ölmek üzere olduğunu, ölümün ise maalesef henüz tedavi edilebilir bir hastalık olmadığını hasta yakınlarına anlatmakta zorluk çekiyoruz.bu durum belki yoğun bakım yerine kanser gibi belirli tanıları olan hastalar için terminal bakım merkezleri açılarak çözülebilir ve yoğun bakım yataklarını önemli oranda dolduran terminal malignite hastaları hem daha spesifik bakım alır hem de hasta yakınları daha efektif bilgilendirilir.
0
Cevapla
hacer dönmez
acilen geriatri ve kronik hastalık hastaneleri ve yoğun bakımları kurulmalı.zaten 9-10 yatak kapasiteli yoğun bakımlar 80 yaş üstü ve aylardır solunum destek cihazına bağlı takip edilen hastalarla dolu.bakanlığım bunların istatistiğini yapıyordur herhalde diye düşünüyorum.Türkiye nüfusu yaşlanıyor.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir