Medimagazin logo

2 hamile snow track'la hastaneye yetiştirildi

Erzurum'un Çat İlçesi'ne bağlı Soğukpınar Köyü ve bu köye bağlı Bayramlar Mezrası'nda hamile 2 kadın, snow track (kar üstü aracı) ile hastaneye yetiştirilebildi
2 hamile snow track'la hastaneye yetiştirildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Erzurum'un Çat İlçesi'ne bağlı Soğukpınar Köyü ve bu köye bağlı Bayramlar Mezrası'nda hamile 2 kadın, snow track (kar üstü aracı) ile hastaneye yetiştirilebildi.


Edinilen bilgiye göre, dün saat 21.15 sıralarında Soğukpınar Köyü ve Bayramlar Mezrası'nda doğum yapmak üzere olan 2 kadın olduğu ve kardan yolların kapalı olması dolayısıyla hastaneye götürülemediği ihbarı Erzurum İl Kriz Merkezi'ne bildirildi.
Bunun üzerine harekete geçen kriz merkezi yetkilileri, Özel İdare'ye bağlı 1 snow track'ı yola çıkarttırdı. Yaklaşık 2 saate köy ve mezraya ulaşan snow track, hastaları alarak Erzurum'a getirdi. Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesi'ne yatan kadınların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

İHA
2
hamile
snow
track'la
hastaneye
yetiştirildi
Yorum (15)
osman
acil serviste çalışan pratisyen hekim diner sermayede katsay 1.1 fakataynı işiyapan yani acilde çalışan mikrobiyoloji uzmanı katsayı olarak 2.5 alıyoy sayın sağlık bakanına soyluyorum 15 yıldır acilde çalışan tecrubeli pratisyen hekim acil hastayafaydalı olamıyormu döner sermayede katsayı 1.1 verdiniz sağlık bakanlığını kınıyoruz
0
Cevapla
ha
sayın osman beyi haklı buluyorum ve bakanlığı bende kınıyorum doktorlar arasında ayrımcılık yaptığı için. sağlık ocağı sistemini revize etmek yerine çoook daha maliyetli ve gereksiz bir sağlıkda dönüşüm yapmanın nedeni de hepimizce malum. bence doğrusu sağlık ocağında çalışan hekimleri kırsaldakina daha fazla olmak üzere 10bin-4bin arasında bir maaşla daha az masrafla daha fazla iş üreten ve özellikle koruyucu hekimlik ön plana alınarak revize edilebilirdi. bence sağlıkta dönüşüm adı verilen yani sistem çokta uzun ömürlü olmayacak, yanlış hesap birşekilde bağdattan dönecek. eeeee popilizmle biryere kadar
0
Cevapla
erkanerol
acil serviste çalışma yoğunluğu her sene acil olmayan hastalarında acil servise başvurması ile artmaktadır.24 saatlik nöbetlerde 200-300 hasta bakılmaktadır,buda tıbbi riski arttırmaktadır.Aile hekimliğinin başlamasıyla acil servislerde nöbet tutan hekim sayısıazalmış,yoğun çalışmanın yanına sık çalışmada eklenmiştir,bunun yanına döner sermaye ek göstergesi uzman hekimlerde 2,5 pratisyen hekimlerde 1,1 dirve bu durum maaşta büyük bir dengesizlik oluturmuştur.Hem çok hasta bakacaksın,hem hata yapmayacaksın ve maaş dengeszliği aleyhinize olacak bu durumda ne kadar acil servislerde çalışılır?
0
Cevapla
cevdet tokat
Branş hekimine acilde branşı dışında hasta baktırmak o hekime yapılabilecek en büyük zulümdür. 5-6 yıl branş hekimi olmak için çaba sarfettikten sonra zevahiri kurtarmak adına bile olsa o hekimi acilde görevlendirmenin hukuki hiçbir dayanağı yoktur.Brabnş hekiminin Sadece ve sadece kendi branşının hastasına bakmanın dışında başka yükümlülüğü yoktur.Yazının başında söylendiği gibi bir türlü birşeyler yaparken başka şeyleri yıkmamayı öğrenemedik. Çok acil hızlı bir şekilde acil tıp uzmanı yetiştirmek durumundayız.Acil tıp uzmanına da hakettiği ücret verilmelidir.
0
Cevapla
ak
Sayin Oktaya tavsiyem bir an once acil tip uzmanlarinin sayisinin artirilmasi icin calismasi. Buda gosteriyor ki bu konuda buyuk bir ihtiyac varmis neden simdiye kadar bu konuda uzman yetistirilmedi. Bunun cozumleri aranmali bence. Sonucta her dalda oldugu gibi buda uzmanlik gerektiriyor. Yoksa verilen hizmet tam olmuyor. Bir acil uzmaninin degerlendirmesi ile bir pratisyenin ki ayni olmasa gerek.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir