Medimagazin logo

Sağlık çalışanları: İş iyi, ücret az

Türk-Sağlık Sen'in yaptığı ankette sağlık çalışanları, işlerinden ve kurumlarından memnun olduklarını belirtirken en büyük sıkıntının ücretlerin yetersizliği olduğu belirlendi
Sağlık çalışanları: İş iyi, ücret az
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türk-Sağlık Sen'in yaptığı ankette sağlık çalışanları, işlerinden ve kurumlarından memnun olduklarını belirtirken en büyük sıkıntının ücretlerin yetersizliği olduğu belirlendi.

Türk Sağlık-Sen tarafından sendikaya üye sağlık çalışanları arasında yapılan araştırmaya, 150 doktor, 300 hemşire, 100 sağlık memuru, 100 laboratuar teknisyeni, 50 anestezi teknisyeni, 200 ebe, 100 memur ve hizmetli olmak üzere bin sağlık çalışanı katıldı.

Döner sermaye adil değil

Anket sonucunda sağlık çalışanlarının yüzde 82.5'inin 'kiracı', yüzde 17.5'inin ise ev sahibi olduğu ortaya çıktı. Araştırmada, sağlık çalışanlarının yüzde 90'ı döner sermaye ödemelerinin adil olarak düzenlenmediğine inandığını kaydetti.

Çalışanların yüzde 82'si nöbet uygulamasından şikayetçi olduğunu belirtirken, yüzde 96'sı da yaptığı işe göre hak ettiği maaşı alamadığını belirtti. Kaldırılan kira yardımının yeniden uygulamaya konulması konusundaki soruya ise yüzde yüz yakını "evet" cevabını verdi. "Kira yardımı sizce ne kadar olmalıdır?" sorusuna da çalışanların yüzde 47.8'i "200 ile 250 YTL arasında" cevabını verirken, yüzde 17.5'i ise "300 milyon ve yukarısı olmalıdır" şeklinde karşılık verdi.

Ay sonunu getiremiyorlar

Sağlık çalışanlarının yüzde 89'u, aldıkları maaş ile ay sonunu getiremediklerini belirtti. Ay sonunu getiremeyenlerin yüzde yüze yakınını ise hemşire, ebe, teknisyen, hizmetli gibi döner sermaye ödemelerinden en alt dilimde yararlananlar oluşturdu.

EVET HAYIR
Çalıştığınız kurumdan memnun musunuz 75.7 24.3
Sözleşmeli personele karşı mısınız? 93 7
İşinizden memnun musunuz? 71.5 28.5
Fazla mesai veya nöbet tutuyor musunuz? 89.5 10.5
Nöbet sonrası izin kullanabiliyor musunuz? 63.7 36.3
Aldığınız ücret işinizin tam karşılığı mı? 12.7 87.3
Grev, toplu sözleşme hakkı ister misiniz. 100 -

Yenişafak
sağlık
çalışanları:
i̇ş
iyi
ücret
az
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir