Medimagazin logo

Trakya Üniversitesindeki bebek ölümlerine ilişkin ilk resmi açıklama yapıldı

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gören 6 bebeğin 2 gün arayla ölmesiyle ilgili bir açıklama yapan Başhekim Doç. Dr. Armağan Altun, ölümlerin tamamen bir tesadüf olabileceğini belirterek, araştırmaların sürdüğünü söyledi
Trakya Üniversitesindeki bebek ölümlerine ilişkin ilk resmi açıklama yapıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gören 6 bebeğin 2 gün arayla ölmesiyle ilgili bir açıklama yapan Başhekim Doç. Dr. Armağan Altun, ölümlerin tamamen bir tesadüf olabileceğini belirterek, araştırmaların sürdüğünü söyledi.



Konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında Yenidoğan ünitelerinde ölüm oranlarının yüzde 10 ile yüzde 40 arasında değiştiğini belirten Dr. Altun, "Ciddi risk altında olan bebekler gelişimlerini tamamlayana kadar destek altında yaşamaya devam eder.



Hastanemizdeki bebek ölümlerini elimizde bir veri olmadan anlatmamız çok zor. Cumartesi gününden bu yana ünitemize yeni bebek almıyoruz.


Üniversitemiz bölgemizde bir referans hastanesi. Burası en üst düzeyde hasta iyileştiren bir hastane. Şu anda yeni doğan hasta kabulü yapmıyoruz, doğum yapmak üzere olan ve risk taşıyan gebeleri de İstanbul'daki merkezlere yönlendirdik. Bu olayı açıkladıktan sonra tekrar hasta kabulüne başlayacağız" dedi.



Altun, 1.5 kilonun altında olan bebekleri normal bebek olarak kabul etmediklerini kaydederek, "Bu bebekler, Yeni Doğan Ünitesi'nde yeterli pozisyona gelince zaten taburcu oluyor. Ünitemizde perşembe gününe kadar herhangi bir enfeksiyon olayı olmamasına rağmen, Cuma günü ölümlerin olması bizi bu konuyu araştırmaya yöneltti. Elimizde bir veri yok. Bebeklerimizde herhangi bir enfeksiyon bulgusu yok. Yoğun bakımda kalan bebekler, sadece gelişim tedavisi görüyor. O ünitenin temizliğini dahi eğitilmiş elemanlar yapıyor. Burası yoğun bakım ünitesi, burada çalışan ebe, doktor, sağlık personeli, hemşire, temizlikçiler ve bütün öğrenciler ön eğitim gördükten sonra buraya alınıyor. Çünkü burada zaten sağlıklı kişiler tedavi edilmiyor. Anneler bile çok sıkı uyarılıyor" diye konuştu.



Yoğun bakım ünitelerinde ziyaret kavramının olmadığını belirten Dr. Altun, "Hastanemizin şu anda sadece yeni doğan bakım ünitesinde sorun var. Başka hiçbir kısımda sorun yok. Yoğun bakım ünitelerine dünyanın hiçbir yerinde ziyaretçi kabul edilmez. Sadece bebeklerin anneleri içeri alınır, bebeklerini emzirebilsinler diye. Ünitemizde bu olaydan sonra bir değişiklik yok. Anneler bebeklerini yine emziriyor. Medyanın bu olayı ilk sıralara taşıması yüzünden bizden giden bebekleri İstanbul'da birçok merkez kabul etmeyecektir. Ölen 6 bebeğimizden 5'i miadından önce doğan ve ağırlığı 1.5 kilonun altında olan prematüre dediğimiz bebeklerdi. Bir tanesi de beyin hasarı olan bir bebeğimizdi. Bu tür hastaların izlendiği ünitelerde ölüm oranları yüzde 10 ile yüzde 40 arasında değişiyor. Ölümlerin perşembe gününden sonra olması belki tamamen bir tesadüftür; ama olayı diğer bebeklerin sağlığı açısında araştırmalıyız. Sağlık Bakanlığı'na ölen bebeklerle ilgili bilgileri ilettik. Onun dışında bizimle bir temas kurulmadı" ifadelerini kullandı. Başhekim Doç. Dr. Armağan Altun sözlerine şöyle devam etti:


"Ölen bebeklerin otopsi sonuçları bu akşam geç saatlerde ya da yarın elimize ulaşır. Otopsi sonuçlarını sizinle paylaşacağız. Bazı medya kanallarında hastanemizde karantina uygulandığı şekline haberler var. Böyle bir şey yok. Karantina uygulama kararını valilik alır. Bu nedenle halkımızı spekülasyondan uzak bilgilendirmemiz gerek. Şu anda hasta kabulü yok, o kadar. Bu da karantina değil. Bunu açıklayana kadar o üniteye hasta kabul etmiyoruz. Diğer çocuk servisimizde hiçbir sorun yok."


İHA/memurlar.net
trakya
üniversitesindeki
bebek
ölümlerine
ilişkin
ilk
resmi
açıklama
yapıldı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir