Medimagazin logo

Akdağ: Doktor atamaları TTB yüzünden yapılamıyor

Bakan Akdağ, Danıştay'a dava açarak zorunlu hizmet yükümlülüğü düzenlemesine karşı yürütmeyi durdurma kararı aldırtan TTB yüzünden doktor atamalarının yapılamadığını söyledi
Akdağ: Doktor atamaları TTB yüzünden yapılamıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Bakan Akdağ, Danıştay'a dava açarak zorunlu hizmet yükümlülüğü düzenlemesine karşı yürütmeyi durdurma kararı aldırtan TTB yüzünden doktor atamalarının yapılamadığını söyledi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlıkta zorunlu hizmet düzenlemesi konusunda Türk Tabipleri Birliği'ni (TTB) "TTB yüzünden atamalar yapılamıyor" diye eleştirdi. Bakan Akdağ, doktorlara zorunlu hizmet getiren yasanın bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğün durdurulması istemiyle açılan davada Anayasa Mahkemesi heyetine bir saat süreyle sözlü açıklamalarda bulundu.

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Bakan Akdağ, doktorlara zorunlu hizmet getiren yasanın yürürlüğünün durdurulması istemiyle yapılan başvuruda, hukuki sürecin devam ettiğini, bu sürecin sonuçlarına göre gerekenlerin yapılacağını kaydetti. Akdağ, ataması yapılmadığı için Yeşil Kart başvurusu yapan uzman doktorun durumunun sorulması üze-rine, "Biz devlet hizmeti yükümlülüğü ile ilgili bir kanun yaptık. Sonra bu kanuna uygun olarak atama listeleri yayınladık. Danıştay bu atama listelerine de yürütmeyi durdurma kararı vererek, atamaları yapama-yacağımızı bize ifade etti. Atama yapamıyoruz, durum bundan ibarettir" dedi.

Akdağ, bir gazetecinin, Türk Tabipleri Birliği'nin hekimlerin gönüllü olarak gönderilmesi yönündeki isteklerini hatırlatması üzerine de "TTB, hukuk anlamına gelmiyor. TTB neyi söylerse söylesin hukuki bir gerçek var ve biz bu gerçeği takip etmek zorundayız. Durumu bu noktaya taşıyan, böyle bir hukuki süreçte beklememize yol açan, hekim arkadaşlarımızı atamamıza mani olan durumun oluşmasına yol açan da TTB'nin kendisidir" diye konuştu.

Yenişafak
akdağ:
doktor
atamaları
ttb
yüzünden
yapılamıyor
Yorum (2)
Mücahit Altuntaş
Malpraktis yasası , hasta hakları , performasn sistemi ve sağlık bakanlığı ve hekimler tarafından yok sayılan , iş sağlığı ve mevzuatına , ceza yasasında bulunan mesleki özen ve dikkat kavramına aykırı , kişiselleşmiş , ucu açık hasta bakam ve muayne süreleleri. Üstelik bu ülkede bir yandan iş cinayetleri süreken ve kitleselleşirken sürekli değişine ve üzerinde çalışılan "iş sağlığı ve güvenliği " mevzuatı ! Sorun nerede ? Sorun mış gib yapmakta , her iş kazalarından sonra bu işin fıtratında var diyen siyasal , idari kadrolar , o bakışa kendini kaptıran bizlerde. Hekimler onca eğitimlerine rağmen aynı hatayı yapıyorlar.Kendi çalaışma ortamlarındaki "iş sağlığı ve güvenliğine uygun" bir iş kaç dakikada ne kadar sıklıkla yapılabilir kuralını çiğniyorlar. Daha önce hekimlerin işlerine geldiği için bazı konuları görmezden gelebilyorlardı.Artık malpraktis yası ve hasta hakları , onam vd mevzuatlara göre hekimlerin kesinlikle bu sürelri tanımlamaları lazım. Peki tanımladılar bunca hasta , sağlık sistemine müracat sorunu nasıl çözülecek. Sağlık fetişizmi , niteliksiz ve kendi içinde sevk ve bilgi aktarımı, ticarileşme sorunu olan , performans sistemiyle aşırı köpürtülen sağlık sistemi kuşkusuz değişmek zorunda ve değişecek. Yani Adan Zye değişmeli çünkü Adan Zye yanlış var! O yüzden sağlıkta acillere müracak ülkenin nüfusunu aşıyor.Baknalık bunun nedenini sağlık sisteminde göreceğine sürekli vardiyayla hasta bakmak gazyretine düşüyor.Yanlıştır.Yanlış yoldasınız. Yanlış yolda olduğunuzun kanıtı sağlıkta 3-5 kat artan harcamalra rağmen siddet sorunudur.Sağlık personelinin burada yazılanlardan da görüldüğü üzere türenme sendromlarıdır. Sağlık sistemi ticari , dezoryante ve niteliksiz , sağlık sistemi siyasetin baskısı altındadır.Kendi otonomisi ve özgün ideresi olmak zorunda.Dışardan bağımsız denetçiler olmak zorunda. (H)egomonanik yönetimlerle sağlık olmaz.Bu son on yılın değil son otuz yıların sorunudur.Hekimlerde sistemi ve muayne sürelerini , yeterli ve nitelikli sürede nitelikliiş kavramını bugüne kadar görmekden gelmiştir. Akçalı işler ortamı ve insanı bozmuştur.Sağlık asimetrik ilişkidir.Ticari hale getirmeniz ve sigortacılığı kördövüş gibi uygulamanız sağlığı daha maliyetli ve sorunlu hale getirecektir. Sağlıktaki acilllere akıl dışı yığılmanın özeti ve sebebi budur. Değindiğiniz için ve bu yıların sorununa odaklandığınız için teşşekkür ediyorum.Çok basit ve temel noktarı yıllardır yok saydığımız için algılayamıyoruz. Nitelikli iş nitelikli ve yeterli zamanda olur! Dr.Mücahit Altuntaş İç hastalıkları uzmanı
0
Cevapla
uzm dr
Sevgili yetkililer bir gunde 100 hastayi memnun ederek ve hicbir hata yapmadan muayene edip gondermenin yolunu bize uygulamali olarak gostersinler bizde artik butur seyleri konusmayalim. Hasta basina 5 dakika 8 saatlik mesaide 96 hasta yapar. O sure icinde oyku fm tetkik ilac yazma ve sonuc degerlendirme yapilacak ve bilgisayara not konulacak. Sayin bakanimiz 5 dakikalik surede bunlarin hepsini yapsin oyum her zaman ona gidecek.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir