Medimagazin logo

Erdoğan: Sağlık, sadece bir sektör değildir...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tıp bilimi ve sağlık hizmetlerinin sadece bir ekonomik sektör olarak değerlendirilmesinin son derece tehlikeli olduğunu düşündüğünü belirterek, ''Her kim bedeli insan hayatı olan sağlık hizmetlerini sırf ticari bir faaliyet olarak düşünüyor, hastaya müşteri gözüyle bakıyorsa, onunla yollarımız açık söylüyorum orada ayrılır'' dedi
Erdoğan: Sağlık, sadece bir sektör değildir...
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tıp bilimi ve sağlık hizmetlerinin sadece bir ekonomik sektör olarak değerlendirilmesinin son derece tehlikeli olduğunu düşündüğünü belirterek, ''Her kim bedeli insan hayatı olan sağlık hizmetlerini sırf ticari bir faaliyet olarak düşünüyor, hastaya müşteri gözüyle bakıyorsa, onunla yollarımız açık söylüyorum orada ayrılır'' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın organizasyonunda kurulan komitenin hayırseverleri yönlendirmesiyle yenilenen İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi yerleşkesinde yer alan Onkoloji Enstitüsü, hizmete açıldı.

Enstitünün açılışı dolayısıyla İstanbul Tıp Fakültesi 14 Mart Anfisi'nde düzenlenen törende konuşan Başbakan Erdoğan, Türkiye'deki ilk tıp okulunun 179 yıl önce kurulduğunu, o günden bugüne tıbbiyenin ülkenin modernleşme tarihinde çok önemli roller üstlendiğini söyledi.

Tıp alanında Avrupa ile aramızdaki gelişme farkını kapatma hususunda büyük mesafeler kaydedildiğini belirten Erdoğan, ''Ancak şunu kabul etmek zorundayız ki, sağlık hizmetleri ve sosyal politikalarda, kurumsal gelişmede henüz istediğimiz aşamalara gelemedik. Kolay değil, yılların ihmali ve birikmiş sorunları var önümüzde'' diye konuştu.

Bu sorunların birine işaret etmekte yarar gördüğünü kaydeden Erdoğan, şunları kaydetti:

''O da şudur; yönetim sorunları ve sosyoekonomik nedenler kadar, sağlık hizmetlerinin ekonomik bir sektör olarak algılanmasının bunda büyük payı olduğunu düşünüyorum. Tıp biliminin ve sağlık hizmetlerinin sadece bir ekonomik sektör olarak değerlendirilmesinin son derece tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Zira insan hayatı hiçbir maddi değerle ölçülemez, ölçülmemelidir. Her kim bedeli insan hayatı olan sağlık hizmetlerini sırf ticari bir faaliyet olarak düşünüyor, hastaya müşteri gözüyle bakıyorsa, onunla yollarımız açık söylüyorum orada ayrılır. Hastane kapısında vatandaşımızı bir müşteri gibi gören zihniyet, bilimsel, ahlaki ve insani anlamda iflas etmiş demektir.''

''ÖNCE İNSAN, ÖNCE HAYAT...''
Başbakan Erdoğan, canla başla ülkenin meselelerini çözüme kavuşturma gayreti içinde olduklarını vurgulayarak, ''Onun için 'önce insan' ve 'önce hayat' diyoruz. Çünkü biz öyle bir medeniyetin mensuplarıyız ki, düşünün ki bir nefesi bir devlete ölçümleyen... Bir devleti feda ediyor bir nefese, öyle bir medeniyetin mensuplarıyız'' dedi.

Aldıkları tedbirlerin uygulanabilmesinin herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesiyle mümkün olduğunu belirten Erdoğan, İÜ Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak'ın ifade ettiği, üniversiteye Olimpiyat Stadı yakınında verdikleri yer konusunda bir endişenin söz konusu olmadığını, gerekli talimatların verildiğini söyledi.

Erdoğan, ''Bütün bu adımları atarken derdimiz şu; İstanbul daha örnek, çağdaş, modern bir üniversiteye, özellikle tıp fakültesi noktasında kavuşsun. Temenni ederiz ki başlangıcıyla bitişi süratle gerçekleşsin ve burada bir an önce Türkiye için model olabilecek bir tıp fakültesine kavuşulmuş olsun'' dedi.

''SAĞLIK ALANINDA EN BÜYÜK REFORMU GERÇEKLEŞTİRDİK''
''Hastane kapısında, okul kapısında, mahkeme salonunda, karakolda vicdanlar kanıyor'' diyen Başbakan Erdoğan, ''Eğer kanatılıyorsa orada sistem tıkanmış, hukuk işlemiyor demektir. Kanayan yaraları dindirmek, bütün vatandaşlarımızın hakkını, hukukunu korumak için sağlık alanında Cumhuriyet tarihinin en büyük reformunu gerçekleştirdik'' diye konuştu.

Bu konuda eksikleri olabileceğini belirten Erdoğan, ancak bu reformu gerçekleştirmenin kararlı bir adımını atmanın neticelerini, şu anda aldıklarını söyledi.

Erdoğan, ülkenin 81 vilayetini dolaştığını dile getirerek, şöyle devam etti:

''Zannediyorum bugüne kadar gelen hiçbir başbakan bu kadar yoğun şekilde ülkenin 81 vilayetini, 2, 3, 5, 10 kez 3 sene içinde dolaşacak, böyle bir şey bugüne kadar olmadı. Dolaşmak zorundayız. Çünkü yapılanı yerinde görmek zorundayız. Masa başından bu işin yürütülmeyeceğine inanıyoruz. Çünkü masa başından yürütüldüğü için birçok şeylerin yapılamadığını hep gördük. Bu reformları insanımız daha kolay, daha çabuk hizmet alsın, iflas eden kurumlarımız işlevlerini yeniden kazansın diye yaptık.''


Milliyet

erdoğan:
sağlık
sadece
bir
sektör
değildir...
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir