Medimagazin logo

Bu hastane rengiyle farkedilecek

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörlüğü Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde (Mavi Hastane) yılda yaklaşık olarak 135 bin kişiye poliklinik hizmeti verildiği, 2006 yılında ise günlük bin hasta kapasitesine ulaşılmasının hedeflendiği bildirildi
Bu hastane rengiyle farkedilecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörlüğü Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde (Mavi Hastane) yılda yaklaşık olarak 135 bin kişiye poliklinik hizmeti verildiği, 2006 yılında ise günlük bin hasta kapasitesine ulaşılmasının hedeflendiği bildirildi.


18 Ekim 1999 tarihinde poliklinik faaliyetleri ve günübirlik ameliyatlarla hizmete başlayan Mavi Hastane, günden güne gelişerek bölge halkına kaliteli sağlık hizmeti vermeye devam ediyor.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan AKÜ Rektörlüğü Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, AKÜ Ali Çetinkaya Kampüsü içerisinde bulunan hastanedeki yatak sayısının, ek binaların da hizmete açılmasıyla 426'ya ulaştığını söyledi. 24 bin metre karelik kapalı alanı olan hastanedeki acil servislerde, aynı anda 60 hastaya bakıldığını belirten Dilek, "Ameliyathane sayısı da 12'ye çıkarıldı. Günlük ameliyat sayısını 50'ye yükseltmek istiyoruz. Hastanemizde artroskopik cerrahi ve lazer uygulamaları, endoskopik sinüs cerrahisi, fako katarakt, laporoskopik cerrahi ameliyatları, açık kalp cerrahisi ile ileri teknik ve beceri gerektiren pek çok ameliyat yapılmaktadır. 2004 yılında 3 bin 337 kişiye büyük ve orta cerrahi girişim yapılmıştır. Son 2 yıl içerisinde 10 olan yoğun bakım yatağı sayısı da 52'ye ulaşmıştır" dedi.
Mavi Hastane'de toplam 765 personelin görev yaptığını ifade eden Başhekim Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, şunları söyledi:

"Hastanemizde günde 550-750 arası ve yıllık yaklaşık 135 bin kişiye poliklinik hizmeti verilmektedir. 2006 yılında günlük bin hasta kapasitesine ulaşılması amaçlanmaktadır. Hastanede aferez yapılabilen tam donanımlı kan merkezi ve tam otomasyon mevcuttur. Kablosuz internet erişim hizmetleri ağı da hastalarımızın kullanımına açıktır. Hastane içerisinde pnömatik taşıma sistemi kurulmuş ve hizmete girmiştir."


İHA
bu
hastane
rengiyle
farkedilecek
Yorum (3)
Dr.Cevdett
Acil işleri ile ilgili bakanlıkta acil işleri daire başkanlığı olduğunu ve başında genel cerrah prof.dr. Ali COŞKUN olduğunu öğrendim. Sanırım bakanlığın bu birimi acillerdeki sorunları çözmek için kurulmuş.Acillerdeki özellikle başta hekim eksikliği olmak üzere sıkıntıları çözmek için bu birimi zorlamak gerekiyor sanırım.
0
Cevapla
mustafa tahincioğlu
havada asılı partiküller sebebi ile dişhekimleri her türlü kişsel koruyucu önlem alsalarda odalarında uygun havalandırma olmadığı için maskeyi çıkardıkları an risk altındadır. Aeretör ve kavitron gibi diş el aletlerinin diş kesimi yada temizliği esnasında oluşan vortex kuvvetleri her türlü kan ve hava yoluyla bulaşan mikrop ve virüslerin havada dağılmasına hekime aynı zamanda bir sonraki hastaya bulaşmasına ortam hazırlayabilir. Dişhekimliğinde kullanılan her aleti steril edebilmek mümkün ama havada asılı kalan partikülü yok etmek ancak uygun havalandırma ,uygun hasta sayısı ile mümkündür.Müdahale yapılan her hastayı HİV pozitif olduğunu varsayarak yaklaşmalıyız.
0
Cevapla
özgür acil
hocam elinize sağlık...ve bu kadar riskli bölümde çalışan pratisyenlerin performans katsayısı hala 1.1 ayrıca acile gelen hastanın puanı 21 olmamalı..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir