Medimagazin logo

Demirel’in suikastçısı İstanbul’da eczane açtı

8’inci Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e suikast girişiminde bulunan ve akli dengesinin bozuk olduğu yolundaki resmi raporla cezadan kurtulan İbrahim Gümrükçüoğlu, sağlam raporuyla eczane açtı
Demirel’in suikastçısı İstanbul’da eczane açtı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
8’inci Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e suikast girişiminde bulunan ve akli dengesinin bozuk olduğu yolundaki resmi raporla cezadan kurtulan İbrahim Gümrükçüoğlu, sağlam raporuyla eczane açtı.

İSTANBUL Haseki’deki Hayat Eczanesi’nin vitrininde İbrahim Gümrükçüoğlu’nun isminin yazdığını, Hürriyet muhabiri tespit etti. Gümrükçüoğlu’nun dava sürecinde dosyasına giren başka sağlam raporunu kullanarak beş gün içinde eczane açma izni aldığı belirlendi.

Gümrükçüoğlu’nun ağabeyi Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bu yılın mart ayına kadar Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdür Vekili olarak görevliydi. Mart ayında aynı bakanlıkta Müsteşar Yardımcılığı’na atandı.

Demirel’in koruması ile bir gazetecinin yaralandığı olayla ilgili yakalanan ve idam cezası istemiyle hakkında dava açılan Gümrükçüoğlu’nun akli dengesinin belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu’ndan rapor istendi. Adli Tıp Kurumu, 3 haftalık kontrolden sonra Gümrükçüoğlu’na ‘Paranoit Sendrom’ teşhisi koydu. Bunun üzerine İstanbul 1 No’lu Devlet Güvenlik Mahkemesi Başkanlığı, Gümrükçüoğlu’nun TCK’nın 46’ncı maddesi uyarınca ceza ehliyetinin bulunmadığına karar verdi. Mahkeme, İbrahim Gümrükçüoğlu’nu 1 yıl gözetimde tutulmak üzere Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne gönderdi.

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde bir yıllık gözetim süresi sonunda görevli 7 doktorun imzasını taşıyan ve oy birliğiyle hazırlanan bu raporda İbrahim Gümrükçüoğlu’nda akıl hastalığı ve zayıflığına rastlanmadığı belirtilerek, taburcu edilmesine karar verildiği belirtildi.

İstanbul 1 No’lu DGM’de süren yargılama sırasında Adli Tıp Kurumu’nun iki farklı dairesi çelişkili rapor verdi. Yargıtay, Gümrükçüoğlu’nun cezaya çarptırılamayacağı kararı verilen dava dosyasına giren Adli Tıp 4’üncü İhtisas Kurulu ile Gözlem İhtisas Dairesi’nin hazırladığı raporlar arasındaki çelişkiyi gerekçe göstererek, 15 Mart 1999 tarihinde mahkemenin kararını bozdu.

İbrahim Gümrükçüoğlu, hastanenin verdiği ‘sağlam’ raporuyla İzmit’teki Sağlık Eczanesi’ni çalıştırmaya devam etti. Yeniden yargılanmaya başlanan Gümrükçüoğlu için Adli Tıp Kurumu raporu beklendi. Adli Tıp Genel Kurulu, Gümrükçüoğlu’nun suç tarihinde akli dengesinin yerinde olmadığını bildirirken, mahkeme, 15 Haziran 2000’de, ‘Gümrükçüoğlu hakkında ceza tertibine yer olmadığına’ karar verdi.

Yargılama süresince dava dosyasına giren sağlık raporları Gümrükçüoğlu’nun işine yaradı. Raporlar nedeniyle ceza verilemeyen ve ruhi dengesinin bozuk olduğu Adli Tıp raporuyla belgelenen Gümrükçüoğlu, Haseki’de eczane sahibi oldu. Gümrükçüoğlu’nun eczaneyi açmak için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinin verdiği ‘sağlam’ raporunu kullandığı sanılıyor.

Müsteşar Ağabey: Beni rahatsız etmeyin

Mart ayına kadar İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü görevini yürüten Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kardeşi İbrahim Gümrükçüoğlu hakkında konuşmaktan kaçındı. Gün boyu telefonlara çıkmayan, ancak gece yarısı ulaşılabilen Gümrükçüoğlu, ‘Beni arayıp rahatsız etmeyin kardeşim. Haberi görelim, hukuk önünde hesaplaşırız’ diyerek telefonu kapattı.

Hürriyet / Gülay Demirtaş/İstanbul, (DHA)
demirel&#8217
in
suikastçısı
i̇stanbul&#8217
da
eczane
açtı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir