Medimagazin logo

Komşu ricasının ardından ’karne skandalı’ çıktı

SSK emeklisi ve çalışanı 11 hasta, "Akrabam eczane açtı, müşteriye ihtiyacı var" diyen bir komşularına güven duyarak sağlık karnelerini verdiler. Daha sonra karnelerin sahte rapor düzenleme işlerinde kullanıldığı ortaya çıktı. 11 hasta, şimdi "maaş iptali" ile karşı karşıya
Komşu ricasının ardından ’karne skandalı’ çıktı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
SSK emeklisi ve çalışanı 11 hasta, "Akrabam eczane açtı, müşteriye ihtiyacı var" diyen bir komşularına güven duyarak sağlık karnelerini verdiler. Daha sonra karnelerin sahte rapor düzenleme işlerinde kullanıldığı ortaya çıktı. 11 hasta, şimdi "maaş iptali" ile karşı karşıya.

Ümraniye Sarıgazi’de oturan SSK emeklisi ve çalışanı 11 hasta, komşuları Adalet Şengül’ün "Akrabam yeni eczane açtı, kredi almış, ona destek olun" ricasını kıramayıp karnelerini verince başları derde girdi. Karnelerinden sayfa koparıldığını görüp SSK Sağlık İşleri İl Müdürlüğü’ne şikayet dilekçesi veren hastalar, adlarına "sahte rapor" düzenlenerek, karnelerine pahalı ithal ilaçlar yazıldığını öğrendiler. "Maaş iptali" cezasıyla karşı karşıya kalan hastalar, "Tek suçumuz komşumuza güvenmekti" derken, suçlanan Adalet Şengül, "Karnelerini zorla almadım, yolsuzluk yapmadım. Benim karnemden de sayfalar koparılmış" iddiasında bulundu.

SAHTE RAPOR DÜZENLEME

SSK’lı Zeki Yıldız, komşusu Adalet Şengül’ün, kendisi evde yokken okuma yazma bilmeyen eşinden karne istediğini öne sürerek "Akrabasının eczane açtığını, kredi aldığı için müşteriye ihtiyacı olduğunu söyleyince eşim karneyi vermiş. Adımıza sahte rapor düzenlendiğini öğrenince çok şaşırdık. 30 yıllık komşumuz bunu bize nasıl yaptı?" diye konuştu. Diğer hastalardan Ayhan Korkmaz ve Ayten Çelik de, "Bunu Adalet Hanım’dan hiç beklemezdik, niye yaptı anlamadık?" diyerek Yıldız’ın iddialarını doğruladılar. Oruç Çiçek de, Şengül’e karnesini veren kızı adına şikayette bulunduklarını söyledi.

Karnelerini Adalet Şengül’e veren hastaların listesi şöyle:

Ayhan Korkmaz, Yusuf Kaya, Saliha Kaya, Kamil Çalış, Zeki Yıldız, Hediye Yıldız, Sunay Çalış, Kezban Aktaş, Nurettin Yıldız, Hangül Yıldız, Nurcan Yıldız, Şaziment Güney.

BAŞKA RAPOR VAR MI

Müfettişlerin "karne" takibinde, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesi’ndeki bazı doktorların imzaları taklit edilerek "malulen emeklilik", "silah ruhsatı" ve "durum bildirir" raporları düzenlediği ortaya çıktı. Sahte raporlarla ilgili, Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi’nde 23.6.2005-30.6.2005 tarihlerinde Hastane Müdür Yardımcısı Şükrü Öztürk’ün başhekimin talimatıyla yürüttüğü soruşturmayı, delil bulunamadığı gerekçesiyle sona erdirdiği bildirildi. 11 hastanın şikayeti üzerine, 6 ay önce kapanan dosya yeniden açıldı. Adına sahte rapor düzenlenen İsmet Demir adlı hastaya önce yüzde 20 iş göremez raporu verilirken, ikinci bir raporla yüzde 60 iş göremez raporu verilmesi dikkat çekti. Müfettişlerin başka sahte raporlar olup olmadığını araştırdığı, yolsuzluğun toplam tutarını çıkarmaya çalıştıkları bildirildi.

Benim karnemden de sayfa yırtmışlar

Suçlamaların hedefi Adalet Şengül, Cankurtaran Eczanesi’nin sahibi Ayşe Duman’ın arkadaşı olduğunu kabul ederek kendisini şöyle savundu:

"Kendisi bana kredi aldığını, birlikte çalıştıkları bir doktorlarının olduğunu, yasadışı bir şey yapmadıklarını ve karne getirmemi söyledi. Ben de komşulardan istedim, getirdiler. Sahte rapordan haberim yok. SSK, eczaneleri bu yüzden kapatınca bir erkek arayıp beni ölümle tehdit etti, eczaneler senin yüzünden kapandı diyerek beni suçladı."

İki eczanenin işlemleri tedbiren askıya alındı

On bir hastanın şikayeti üzerine ilaçları karnelere işlediği tesbit edilen Cankurtaran Eczanesi ve İncirli Eczanesi’nin işlemlerinin, SSK Sağlık İşleri İl Müdürlüğü’nün emriyle tedbiren askıya alındığı bildirildi. SSK Sağlık İşleri İl Müdürü Dr. Kenan Şahin, "Hastaların yazılı başvurusu üzerine konuyla ilgili soruşturma başlattık. Müfettişlerin araştırması sürüyor. Eğer hastaların suistimalini saptarsak maaşlarının iptali yönünde karar verebiliriz" dedi.


Hürriyet
komşu
ricasının
ardından
&#8217
karne
skandalı&#8217
çıktı
Yorum (1)
RKTR
Sayın Hocam, Ankara’da, D…. semtindeki A…. Hastanesi’nin Acil’inde çalışan hekimlerin yarısından fazlasına dava açılmış. Mersin’deki U… Hastanesi’nin Acil’inde çalışan bir hekim arkadaşım da 5 veya 6 kez şikayet edilmişti. “Artık alıştık mahkemelere !” diyordu. Dava açılan aile hekimleri de duyuyorum. Aşırı sevketme davranışı haklı gerekçelerle eleştirilebilir elbette; hatta devletin amaçladığı gibi yaptırımlar da getirilebilir. Ama öte yandan vaziyet de böyle olunca, insanların korkusu her zaman baskın çıkacaktır. Hekim cezaya, yaptırıma, gelir azalmasına razı olacak, ne olursa olsun gene sevkedecektir. Hiç değilse gece rahat uyur.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir