Medimagazin logo

Tabipler, Sağlık Sigortası Yasa Taslağı'nı referanduma götürecek

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İkinci Başkanı Metin Bakkalcı, hükümete Emeklilik ve Sağlık Sigortası Yasa Taslağı'nı "Referanduma sunun yoksa biz sunacağız" çağrısında bulundu.
Tabipler, Sağlık Sigortası Yasa Taslağı'nı referanduma götürecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türk Tabipleri Birliği (TTB) İkinci Başkanı Metin Bakkalcı, hükümete Emeklilik ve Sağlık Sigortası Yasa Taslağı'nı "Referanduma sunun yoksa biz sunacağız" çağrısında bulundu.

Metin Bakkalcı, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Süleyman Çelebi ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Başkanı İsmail Hakkı Tombul ile TTB Merkez Konseyi Binası'nda dün ortak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, TBMM'de görüşülen Emeklilik ve Sağlık Sigortası Yasa Taslağı’nın emeklilik gün sayısını 7 binden 9 bine çıkarmayı, aylık geliri 127 YTL olan bir vatandaşın 64 YTL birim yatırmasını öngördüğü belirtildi. Metin Bakkalcı, bu yasa tasarısının halkın oyuna sunulması gerektiğini belirterek, "Hükümete, 27 Mart gününe kadar referanduma gidin çağrısı yapıyoruz. Aksi halde 27-31 Mart günleri arasında tüm Türkiye’de köylere varana kadar biz referandum yapacağız" dedi.


Siyasi partilere de sandık

“Referandum sandıklarının sendika, siyasi partiler, okullar, belediyeler, muhtarlıklar, yurtlar, parklar, kampüsler, alışveriş merkezleri, sokaklarda ve gezici sandıklar şeklinde olacağını” ifade eden Bakkalcı, referandumun evet-hayır oy pusulalarını içereceğini bildirdi. Bakkalcı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin oy kullanabileceğini, oy kullanmada yaş sınırı aranmayacağını ifade ederek, “Referandumun Türkiye geneli sonuçlarının, 4 Nisan Salı günü saat 11.00'da basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulacağını” söyledi.


Hükümetin yaptığı makyaj

DİSK Başkanı Çelebi ise, hükümetin sağlık sigortasıyla ilgili temel değişiklik değil makyaj değişiklik yaptığına işaret ederek, yasa taslağı üzerinde toplumsal bir mutabakat bulunmadığını anımsattı.

KESK Başkanı Tombul da, tasarıyla ilgili 70 milyonun söyleyeceği bir sözün bulunduğunu kaydederek, referandumla tasarının bütün yönleriyle tartışılacağını kaydetti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan, TTB Genel Sekreteri Orhan Odabaşı, Yeşil Kart’a başvuran doktorla ilgili olarak, "Ben gönüllü olarak ihtiyaç olan her yere gitmek istiyorum diyen doktorun ataması yapılmalıdır. Bakan kamuoyunu yanıltıyor" dedi.

Referans
tabipler
sağlık
sigortası
yasa
taslağı'nı
referanduma
götürecek
Yorum (2)
m.zengin
benım çalıştığım acil servisde son 1 yılda 3 hekim arkadaşım emekli olup iş yeri hekimliğine geçti,3 hekim arkadaş da istifa edip özel hastanelerin acil servislerine geçtiler.1 yılda 6 kişi eksildik ve bu süre içinde sadece 1 hekim arkadaş gurubumuza eklendi.bu arada geçici görevle ilçe devlet hastanelerinde de çalıştık. ümit ediyoruz gelecek daha iyi olur,olmak zorunda.Yaradana sığınıp çalışıyoruz.'sıkacak diş 'kalmış mı :))) yorum size kalmış.çünkü artık sadece gülümsüyorum.
0
Cevapla
dr. ersin
Önyargıdan uzak ve gerçekçi bir giriş, yazının devamını merakla bekliyorum
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir