Medimagazin logo

Tıbbi cihazda Çin'e karşı marka oluşturma çabası

Avrupa Birliği'nin (AB), tıbbi cihaz ve cerrahi el aletleri sektöründe de Çin'le rekabet edemez noktaya geldiği ve çıkış yolu aradığı bildirildi
Tıbbi cihazda Çin'e karşı marka oluşturma çabası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Avrupa Birliği'nin (AB), tıbbi cihaz ve cerrahi el aletleri sektöründe de Çin'le rekabet edemez noktaya geldiği ve çıkış yolu aradığı bildirildi.


Samsun ve bölge için ekonomik çıkış noktalarından biri olarak kabul edilen ve 30 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan "Tıbbi Cihaz ve Cerrahi El Aletleri Sektörü'nün Durumu ve Bu Doğrultuda TİSKON ' 2005 Kongresi" ve kongrenin bölgeye ekonomik yansımalarının ne olacağıyla ilgili görüşlerini açıklayan Bölgesel Ekonomik Kalkınma Uzmanı Özgür Kıratlı, "Kongre faydalı olacaktır. Çünkü, Tıbbi cihazda Çin'e karşı AB'yle birlikte marka oluşturma çabası içindeyiz" dedi.

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi tarafından Büyük Samsun Oteli Galaksi Salon'da düzenlenen basın toplantısında, Samsun'un tıbbi cihaz ve cerrahi el aletleri imalatında çok geliştiğini ve bunun kıymetinin bilinmesi gerektiğine dikkat çeken Özgür Kıratlı, "Bu gelişimi dünyaya açmak istediklerini kaydetti.

İHA
tıbbi
cihazda
çin'e
karşı
marka
oluşturma
çabası
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir