Medimagazin logo

‘Hastanelerde kana kan dönemi bitecek’

Vatandaşın hastası için kan aramak zorunda bırakıldığı sistemin değiştirileceğini belirten Kızılay Başkanı Tekin Küçükali, “Hastanelerde kana kan dönemi bitecek.” dedi
‘Hastanelerde kana kan dönemi bitecek’
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Vatandaşın hastası için kan aramak zorunda bırakıldığı sistemin değiştirileceğini belirten Kızılay Başkanı Tekin Küçükali, “Hastanelerde kana kan dönemi bitecek.” dedi.

Kızılay Derneği ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), kan temini konusunda işbirliği anlaşması imzaladı. Buna göre Kızılay, DİSK’in örgütlü olduğu fabrikalara giderek işçilerden kan bağışı yapmalarını isteyecek. DİSK Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyen Kızılay Başkanı, soruna kalıcı çözüm bulmak için 81 ilde kan merkezleri kurulacağını bildirdi. Küçükali, bunların bilgisayar programları aracılığıyla tüm hastanelerle 24 saat bağlantı halinde olacaklarını kaydetti.

Hastanelerin bir hafta sonrası için hangi gruptan ne kadar kana ihtiyaçları olacağını kendilerine bildireceğini belirten Küçükali, “Biz de kanları daha önceden hazır edeceğiz.” dedi.


Zaman
&#8216
hastanelerde
kana
kan
dönemi
bitecek&#8217
Yorum (1)
DYP
Dal merkezlerinde illa acil olmaz. 112 hastayı yerinde saptar ve gideceği hastaneye karar verir. Çocuğumu yüzde 90 ı basit hastalıklar için o dev hastanelere sokmaktansa dal merkezine götürmeyi yeğlerim. Planlamanız doğru ise dal merkezleri çok iyi olur.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir