Medimagazin logo

Sezer'den 'üniversite' vetosu

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 15 yeni üniversite kurulmasına ilişkin yasanın, rektör atamasına ilişkin geçici 1.maddesini TBMM'ye iade etti
Sezer'den 'üniversite' vetosu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 15 yeni üniversite kurulmasına ilişkin yasanın, rektör atamasına ilişkin geçici 1.maddesini TBMM'ye iade etti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Sezer, 5447 sayılı “Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu, Yükseköğretim Kanunu, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, Telsiz Kanunu ile 78 ve 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun”u, geçici 1. maddesinin bir kez daha görüşülmesi için TBMM'ye geri gönderdi.
Hürriyet
sezer'den
'üniversite'
vetosu
Yorum (1)
Dr. Adalet
Değerli Meslektaşım, Sağlıkta Dönüşüm Programının Acil Tıp üzerine etkileri ile ilgili güzel saptamalar yapmışsınız. Çok önemli olarak eğitimin geri plana itildiğini de vurgulamışsınız. Fakat önemli bir şey daha var. Yazınızın bir yerinde "2010 yılı sonunda aile hekimliğine tüm illerde geçiliyor ama, nedense acil servis hasta sayısı giderek artıyor." cümlesi geçiyor. Bunda şaşılacak bir şey yok ki. Beklenen bir durum. Sadece acil serviste değil Türkiyedeki tüm sağlık kurumlarında hasta sayısı artıyor. Çünkü pratisyen doktor arkadaşlar kısa bir hizmet içi eğitim sonrasında adları değiştirilerek "aile hekimi" oldular. Tüm dünyada uygulanan şekliyle bu sistemde hasta önce aile hekimine gider, gerekli görülürse bir üst kuruma sevkedilir. Ülkemize özgü sistemde ise hasta istediği her yere gider. Sabah aile hekimine, tatmin olmazsa (yani doktoruna ve tetkiklere güvenmezse) öğleye doğru devlet hastanesine, yine tatmin olmazsa öğleden sonra özel bir hastaneye, yine olmazsa tıp fakültesine gider. Böylece dolaşır durur. Dünyada böyle bir sağlık sistemi var mı?. "Ben yaptım oldu" mantığıyla oy kaygısıyla yapılan şeylerden hayır değil şer çıkacağı görülmeye devam ediyor. Saygılarımla.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir