Medimagazin logo

Sahte cerrah otomu hastanede çaldı

Bilgisayar programcısı Gökhan Diler, otomobilini satmak için kendisini kalp cerrahı olarak tanıtan kişiyle buluştu. Birlikte "Çalıştığım yer" dediği hastaneye gittiler. Sahte cerrah, acil serviste hasta muayene etti, güven kazandı, sonra da otomobille kayıplara karıştı.
Sahte cerrah otomu hastanede çaldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Bilgisayar programcısı Gökhan Diler, otomobilini satmak için kendisini kalp cerrahı olarak tanıtan kişiyle buluştu. Birlikte "Çalıştığım yer" dediği hastaneye gittiler. Sahte cerrah, acil serviste hasta muayene etti, güven kazandı, sonra da otomobille kayıplara karıştı.

BEŞ yıldır bilgisayar programcılığı yapan 27 yaşındaki Gökhan Diler, 2004 model 34 AZ 5352 plakalı beyaz renkli Opel Astra otomobilini satmak için gazeteye ilan verdi. Otomobilinin arka camına da "Satılık" yazısı astı. Diler, 28 Şubat’ta borcu biten otomobilinin rehnini kaldırmak için kardeşi Hakan Diler’le Beşiktaş’a gitti. Aynı gün Hakan Diler’in cep telefonu "gizli" numaradan arandı. Arayan, kendisini "Ben Dr. Hakan, Bakırköy Devlet Hastanesi’nde kalp cerrahıyım. Moda’da oturuyorum" diye tanıttı. Bir süre sonra iki kardeşin yanına gelen "Doktor Hakan" otomobili inceledi. Pazarlık sonucu 19 bin YTL’ye anlaşan taraflar, Emniyet Müdürlüğü’ne gidip kredisi biten otomobilin rehnini kaldırdılar. Dolandırıcının otomobili servise göstermek istemesi üzerine İnönü Stadı’nın altındaki Gerçek Oto’ya gidildi.

ACİLDE MUAYENE ETTİ

"Doktor Hakan"dan 1000 YTL kaparo almak için Bakırköy Devlet Hastanesi’ne doğru yola çıkıldı. Hakan Diler, "Adam o kadar iyi rol yapıyordu ki, kalp hastası olan kardeşimin kullandığı tüm ilaçları saydı, yapılması gerekenleri anlattı. Tam bir doktor gibi konuşuyordu" diyor. Bir ara, "Ben de kullanıp test edebilir miyim?" diyen "Doktor Hakan" direksiyona oturup sonra aracı hastanenin otoparkına çekerek anahtarı da cebine koydu. Acil Servis’e girip hastaları muayene eden ve telefonla bir yeri arayıp, "Benim avansımı hazırladınız mı, birazdan oradayım" diyen "Doktor Hakan" para alma bahanesiyle Muhasebe Servisi’ne girip iki dakikada geri döndü.

Diler kardeşlerle polikliniğe geçen sahte doktor, muayene yapan bazı doktorların odalarına girip çıktı. Sonra hastası olmayan bir doktorun odasına giren dolandırıcı, Diler kardeşleri çağırdı. Sohbet sırasında, odasında oturdukları doktorun telefonu çaldı. Bu sırada "Doktor Hakan" çay alacağını söyleyip çıktı ve geri dönmedi. Mesai bitiminde Diler kardeşler, odasında oturdukları doktora, "Biz Doktor Hakan Bey’in odasına gidip orada bekleyelim" dediler ve şu cevabı aldılar: "Ben Dr. Hakan Bey’le yeni tanıştım. 5 yıldır kalp cerrahı ataması bekliyorduk. Bir süre önce atamanın yapıldığını öğrenmiştik. Odama gelip ’Ben yeni atanan kalp cerrahıyım’ dedi. Ben de ’Biz de sizi bekliyorduk hoşgeldin’ dedim. Sonra siz geldiniz. O sırada telefonum çaldı. Pek konuşmaya fırsatım olmadı, yoksa Başhekim’le tanıştıracaktım."

Duyduklarının üzerine otoparka koşan iki kardeş, otomobilin yerinde olmadığını gördüler.

KAMERAYA YAKALANDI

Gökhan Diler (üstte), otomobilinin yerinde olmadığını görünce durumu polise bildirdi. Kardeşi Hakan Diler ise çok profesyonelce hazırlanmış bir tuzağa düştüklerini belirterek "Adam kalp doktoru değil, hırsızlığın doktoruymuş meğerse. Her şeyi çok iyi planlamış ama acil servisteki kamerayı atlamış. Tek şansım bu video görüntüleri. Bu görüntülerden sonra umarım otomobilime kavuşurum. Çünkü otomobilimi satıp bir ev alacaktım. Şimdi hem otomobil gitti, hem ev" dedi.

Hürriyet
sahte
cerrah
otomu
hastanede
çaldı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir