Medimagazin logo

Başhekim görevinden istifa etti

Servergazi Devlet Hastanesi (SDH) Başhekimi Opr. Dr. Necdet Durmuş, düzenlediği basın toplantısıyla görevinden istifa ettiğini açıkladı.
Başhekim görevinden istifa etti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Servergazi Devlet Hastanesi (SDH) Başhekimi Opr. Dr. Necdet Durmuş, düzenlediği basın toplantısıyla görevinden istifa ettiğini açıkladı.


Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) Basın Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen SDH Başhekimi Opr. Dr. Necdet Durmuş, başhekimlik görevinden istifa ettiğini açıkladı.

1986 yılında Denizli Devlet Hastanesi'ne (DDH) Göz Hastalıkları Uzmanı olarak atandığını belirten Opr. Dr. Durmuş, "1991 yılında DDH'de başhekim yardımcısı olarak göreve başladım. 1996 yılında Dr. Ahmet Müftüler'in emekli olmasının ardından DDH'ye başhekim olarak atandım. Başhekimlik görevimi DDH ve SDH'de en iyi şekilde bugüne kadar temsil ettim" dedi.

4 ay önce başhekimlik görevinden alındığını ifade eden Opr. Dr. Durmuş, "Açılması için uzun yıllar emek verdiğim SDH'nin resmi açılışından hemen önce görevden alınmam beni çok üzmüştür. Oysa Şubat ayı sonunda kalite belgesi almayı hedeflemiştik. Kalite belgesi için aylarca uğraş verdim. Hastanede kalite bayrağını dalgalandırmadan görevden alınmamı bir türlü içime sindiremedim. Görevden alınmam hukuka uygun değildi, hukukun her zaman galip geleceğine olan inancım gereği, idari mahkemeye başvurdum" diye konuştu.

Mahkeme kararıyla başhekimlik görevinin tekrar iade edildiğini söyleyen Durmuş, "Ancak bu olaylar hevesimi kırdı, eskisi gibi başhekimlik yapamayacağıma inandığımdan görevimden kendi isteğimle ayrılmaya karar verdim. Gönül rahatlığı içerisinde anlım açık, başım dik uzun yıllar hizmet etmenin gururu ve mutluluğu içindeyim. Bu süreçte trilyonluk ihalelere imza atmama rağmen üzerime en ufak bir lekenin bulaşmamasının huzuru içinde resmi görevimi bir başka arkadaşa devrediyorum ve ona başarılar diliyorum" dedi.

İHA
başhekim
görevinden
istifa
etti
Yorum (5)
Can A.
Bir yöneticinin gözüyle basit, arkasında durulduğu taktirde uygulaması aslında son derece kolay, hem hasta hem de hastaneler için çok yararlı olabilecek bir öneri... Olayın özünü kavramış idarecilerin böyle efektif önerileri yerine maalesef hayatında masa başından başka yerde çalışmamış acili ve hastane işleyişini kavrayamamış kişilerin günü kurtarma çözümleri işlerlik kazanıyor. Acillerini ve hastanelerini daha iyiye taşımak isteyen bir çok acil tıp uzmanı bürokrasi ve etkin olmayan yönetmeliklerin altında eziliyor. Umut etmeye devam... Teşekkürler
1
Cevapla
ADNAN ÇELİK
Cem hocam ağzınıza, dilinize sağlık. Tüm illerde tüm özel, devlet ve üniversite hastane yöneticileri katılımı ile Askom kararları alınıyor. Ne yazık ki uygulamada saha çalışanları olarak biz paramedikler de hem hasta teslimi hem de acil hastaya müdahale konusunda hukuki ( yönetmelikler çerçevesinde) çıkmazlardan dolayı pek çok problemler yaşamaktayız. Fizik muayene ve vital bulguları değerlendirmeden hasta reddi yapan Acil Hekimleri var.
1
Cevapla
Okay Tuncay
Cem Bey bilgilerinizde bir eksiklik var. Bu işin mimarı, bilenler bilir, Dr.John FOWLER dır.
2
Cevapla
İbrahim Özman
O dönemde 9 Eylül Acil Servise gelen Acil Tıp uzmanı Dr.John Fowler in katkısı çoktur.Emeği geçen herkese teşekkürler.Tüm özel hastanelere en az 1 Acil Tıp uzmanı kadrosu koşulsuz verilmelidir Dr İbrahim Özman
2
Cevapla
O. Tiryakioglu
Makale bastan sona Prof. Dr. Cevik yerine Dr. John F. Fowler konularak okunmalidir. Turkiye de acil tip ABD kurulmasini saglayan Prof. Dr. Cevik degil degerli hocamiz Dr. John F. Fowler' dir. Lutfen insanlarin haklarini teslim edelim.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir