Medimagazin logo

Döner sermaye ödenmemesine tepki

Türk Sağlık-Sen Başkanı Önder Kahveci, Sosyal Güvenlik Kuruluşları'ndan alacaklarını tahsil edemeyen Türkiye'deki 450 hastanenin, kendi borçlarını ödeyemediklerinden dolayı hacizlerle karşı karşıya olduklarını bildirdi
Döner sermaye ödenmemesine tepki
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türk Sağlık-Sen Başkanı Önder Kahveci, Sosyal Güvenlik Kuruluşları'ndan alacaklarını tahsil edemeyen Türkiye'deki 450 hastanenin, kendi borçlarını ödeyemediklerinden dolayı hacizlerle karşı karşıya olduklarını bildirdi.


Kahveci, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Türk Sağlık-Sen tarafından yapılan bir araştırma neticesinde Türkiye'deki sağlık sektörünün durumunun gözler önüne serildiğine dikkat çekerek, sosyal güvenlik kuruluşlarının hastanelere olan borçlarını ödememesinden dolayı toplam 450 hastanenin harcamalarını yapamadığını dile getirdi. Personelin döner sermayelerinin yanı sıra sözleşmeli personel ücretlerini, yakacak, kira, vergi ve tıbbi malzeme alımı gibi masraflarını karşılayamayan sağlık kuruluşlarında hacizlerin olduğuna dikkat çeken Kahveci, Maliye Bakanlığı'nın hastanelerin vergi borçlarına faiz uyguladığını ve alacaklarını garantiye alabilmek için teminat istediğini öne sürdü. Kahveci şunları kaydetti:

"Hastaneler borç içinde yüzüyor. Personel döner sermaye payını alamadığı için mağdur durumdu. Taksitini, kredi kartı borcunu ödeyemiyor. Hacizler hem sağlık çalışanının hem de hastanelerin kapısına dayanmışken, Maliye, ödemediği borcunun vergisini garantiye alabilmek için aslan kesiliyor. Maliye ödemediği borcunun vergisi için ambulanslara ipotek koyuyor."


İHA
döner
sermaye
ödenmemesine
tepki
Yorum (2)
sibel tayga
yatacak hastaya acil tıp uzmanı karar vermeli ve en hızlı şekilde yatışı yapmalı.yok diğer branşdan konsultasyon istedim yok geldi mi gelmedi mi bunlar kalkmalı.sistemden servislerdeki boş yatak sayısını görebilmeli ve yatışı vermeli.yoksa hiçbir servis kimsenin babasının malı değil.ortada acil hasta var,hospitalizasyon gerekiyorsa bunu acil tıp uzmanı yapmalı.
0
Cevapla
olcay çelenk
Çok güzel bir yazı olmuş.Örnek de güzeldi. Sağlık kurumları yönetciliği,sağlık personelleri için mutlaka üst öğrenim sayılmalı ve hastanelerde belli bir süre çalışıp ve sağlık kurumları yöneticiliği yüksek lisanslı kişilere hastanelerde yönetim kadrolarına getirilmeli. Böylece yöneticiler sistemin içinden geldiklerinden çalışanları daha iyi anlayacağını ve çözeceğini düşünüyorum. Bizim kurumda olduğu gibi;sağlıktan hiç anlamayan yöneticiler atanır ''siz neden hasta ayrımı yapıyorsunuz ki hastaları asistanlara sırayla verseniz ya'' der.Bu insandan da sistemin sorunlarına çözüm üretmesini beklersiniz...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir