Medimagazin logo

Zor nakil, mutlu son

Ankara Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi'nde yeni bir tıbbi yöntem sayesinde doku uyumu sadece "altıda sıfır" olmasına rağmen böbrek nakli gerçekleştirildi
Zor nakil, mutlu son
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Ankara Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi'nde yeni bir tıbbi yöntem sayesinde doku uyumu sadece "altıda sıfır" olmasına rağmen böbrek nakli gerçekleştirildi.

Yeni yöntemi öğrenince hemen testlere başladıklarını anlatan emekli öğretmen Şerife Görmez, böbrek hastası olan 26 yıllık eşi Mustafa Görmez'e, doku uyumu "altıda sıfır" olmasına rağmen bir böbreğini verdi. Eşine zarar gelmesinden endişe duyduğunu kaydeden Mustafa Görmez, ancak doktorlara güvendiği için eşinin böbreğini almayı kabul ettiğini söyledi.

Organ bağışlayın çağrısı
Şerife Görmez de herkesi organ bağışı yapmaya çağırdı. Doç. Dr. Selçuk Haznedaroğlu ise insan bedeni üzerinde geniş bir bölgede bıçakla açma işlemi olmadan yapılan kapalı ameliyatta, organ bağışçısının vücuduna 0.5, 1 ve 1.2 santimetre çaplarında açılan 3 delikle 3 kamera sokulduğunu bildirdi.

Böylece karın boşluğuna karbondioksit verildiği ve böbreği 5 santimetre genişliğinde boşluktan aldıklarını kaydeden Haznedaroğlu, bu şekilde bağışçının çabuk iyileştiğini belirtti. Doç. Dr. Kenan Keven de "Yeni yönteme rağmen doku uyumuna önem veriyoruz" dedi.


Milliyet
zor
nakil
mutlu
son
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir