Medimagazin logo

Muayenehaneden refleks çekicinden ultrasona her şeyi aldılar

Şanlıurfa'da bir doktorun muayenehanesine giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, ultrason cihazından refleks çekicine kadar bir çok tıbbi malzemeyi çaldı
Muayenehaneden refleks çekicinden ultrasona her şeyi aldılar
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Şanlıurfa'da bir doktorun muayenehanesine giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, ultrason cihazından refleks çekicine kadar bir çok tıbbi malzemeyi çaldı.


Edinilen bilgiye göre, Dahiliye Uzmanı Dr. Müslüm Sunay'a ait Şanlıurfa Divanyolu Caddesi Divan Apartmanı Kat: 1 No:1'de bulunan muayenehaneye giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, tıbbi malzemeleri çaldı. Gece 21.30 sıralarında işyerinin soyulduğunu apartman sakinlerinden telefonla öğrenen Dr. Müslüm Sunay, işyerine gittiği zaman 1 adet ultrason cihazı, 1 adet printer resim cihazı, 1 adet elektro cihazı, 3 adet tansiyon aleti ile steteskop ve 2 adet refleks çekiçinin yerinde olmadığını fark etti. Dr. Müslüm Sunay durumu daha sonra polise bildirdi.


Yaklaşık 30 bin YTL değerinde olan cihazlarının çalındığını belirten Dr. Müslüm Sunay, olayı apartman sakinlerinin kendisine telefonla söylediğini belirterek, "Kapının kırıldığını gördüm. İçeride ultrasyıon cihazından tutun tansiyon aletine kadar götürmüşler. Bunların madde değeri 30 bin YTL'dir. Muayene olmaya gelen hastaların bir bölümünü başka doktorlara gönderiyorum" dedi.

İHA
muayenehaneden
refleks
çekicinden
ultrasona
her
şeyi
aldılar
Yorum (9)
kvc
Sayın hocam mevcut malpraktis yasası nedeniyle hiç kimse drların aşırı tetkik istemesini eleştirmesin. Hasta başka bir yere gidip de sizin bulamadığınız tanıyla geldiğinde başınıza gelebilecekleri düşünsenize. en azından tedavimi geciktirdi diye dava açsa o bile insanı huzursuz etmeye yeter. söyledikleriniz doğru, fakat sorun çıkınca insan kendini kurtarmayı düşünüyor. aşırı tetkik istenmesinin bir nedeni malpraktis, diğer nedeni de eskisi gibi kimsenin hastalarla uzun uzun konuşmak istememesi. filminde bir şey çıkmamış, yapacak bir şey yok denip hastadan kurtulunmaya çalışılıyor. aslında bu durum idarecilerin de işine geliyor, çünkü hastanelerin gelirlerini artıran en önemli işlerin başında tanı incelemeleri geliyor. dolayısıyla performansa dayalı sistemin içine üniversiteler dahil olunca şimdi yakınılan sayı belki 2-3 misline çıkacak. saygılar
0
Cevapla
MT
Sayın hocam, Devir doktorun canını, malpraktisten kurtarma devri. Devir, tetkik doktorluğu devri. Bunu hiçbir doktor istemedi ve istemez de. Her doktorun annesi, babası, kardeşi, sevdikleri var. Ve onlar da başka doktorlara giderek muayene oluyor ve tetkiklere maruz kalıyorlar. Ancak durum öyle anormal bir noktaya geldi ki poliklinikte sizden nefret eden ve her hatanızı fazlasıyla ödeten hastaların karşısında yapacağınız şey mümkün olan en kapsamlı araştırmayı yaparak kendinizi garantiye almak. Başka çaresi var mı? Elbette var. Halkımızla sağlık çalışanlarını barıştırarak doğru davranış şeklini anlatmak ve bir toplumsal eğitim süreci başlatmak. Bu eğitimin yerini bulması yazık ki 20-30 yıl sürer. Çünkü 10 yıldır nefret ve şikayet kültürü aşılandı. Bunun bitmesi için en az 2 dekat geçmesi gerekir.
0
Cevapla
a.k
acilde çalışan prt. hekimim. acile hastahanede polikinik yapan o anda hastahanede olan uzmanı konsültasyone çağırdığımızda hastayı görmeden muayene etmeden tomografi isteniyor. neredeyse ac grafisini gececek ?????????????????
0
Cevapla
hüseyin aktaş
mrg istemek hastaya hiçbir yan etkisi yok ki önemli olan insanın sağlğığı bazen istemeyelim deniliyor hastalar kaybediliyor benim sağlığım her şeyden önemlidir yoldan geçene isteniyormuş gibi hava yaratılması saçma ve bhen vergimi vereyim milletvekileri veya bürokrasilermi yesin bana zararı olmayan ve olası bir rahatsızlığı ortaya çıkarması ve erken tedavi olmamda kime zararı var türkiye ölüm ortalaması 69 yaşmış hastaneye gitme oranıda ömrün boyunca 69 dur herhalde ondada bırakın adam gibi tahlillerime baksınlar
0
Cevapla
nöroşirürjien
ZAMAN KENDİNİ KOLLAMA ZAMANI.BİZİ BU NOKTAYA MEVCUT SİSTEM GETİRDİ.BİRMİLYONDA BİR İHTİMAL DAHİ OLSA KENDİNİZİ RİSKE ATMAYIN.İŞGÜZARLIK EDİPTE YARIN BİRGÜN BU YAŞINIZA KADAR EDİNDİĞİNİZ VARLIĞINIZI BİR ANDA KAYBEDERSENİZ MAZALLAH EVDEKİ KARI VE ÇOCUKLARINIZ BİLE SİZİ TERKEDERDE SİZİ HUZUREVİNE BİLE KABUL ETMEZLER.SİZ ELİNİZDEKİ TETKİKLERİ KİMSEDEN ESİRGEMEYİN.HERYERİ HAMAMBÖCEĞİ GİBİ TOMO VE MR CİHAZI İLE DOLDURANLAR DÜŞÜNSÜN.ÜSTELİK TV LERDEN BUNA ÇANAK TUTANLARIN ARKASINDADA AYNI GÜÇLER VAR.AMAÇ SAĞLIK DEĞİL,SAĞLIKTAN RANT ÇIKARMAK İSE BİZİM FEDAİLİK YAPMAMIZIN,BİRDE KENDİMİZİ YAKMAMIZIN ALEMİ VARMI.ARKAMIZDA BİZİ KORUYACAK İDAREMİ VAR.ADLİYEMİ VAR,YASAMI VAR,YÖNETMELİKMİ VAR?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir