Medimagazin logo

'Doktorlara sahip çıkın'

Silahlı saldırıda öldürülen Prof. Kalaycı'nın cenazesinde meslektaşları basına ve yetkililere seslendi: Lütfen doktorları hedef göstermeyin, bize sahip çıkın.
'Doktorlara sahip çıkın'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Silahlı saldırıda öldürülen Prof. Kalaycı'nın cenazesinde meslektaşları basına ve yetkililere seslendi: Lütfen doktorları hedef göstermeyin, bize sahip çıkın.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi otoparkında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necip Göksel Kalaycı için dün üniversitenin rektörlük binasında bir tören düzenlendi. Törene İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Kalaycı'nın eşi Nurlan Kalaycı ile çok sayıda akademisyen ve doktor katıldı.

BU ALÇAKLIK
Sabah saatlerinde Beyazıt Kampusu'na getirilen Prof. Dr. Kalaycı'nın Türk Bayrağı'na sarılı cenazesinin, katafalka konulmasının ardından bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan törende İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, Kalaycı ile 40 yıllık bir yaşamı bugüne taşıdıklarını ve bu süreçte kendi aile bireylerinden daha çok birbirlerini gördüklerini anlattı. Prof. Dr. Parlak, "Diliyorum bu son olsun. Bu bir alçaklık. Tüm aileye, halka, camiaya başsağlığı diliyorum'' dedi.

UYGARLIK KAVRAMI YARA ALDI
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Keçeli de Kalaycı'nın görevibaşında katledildiğini belirterek, bir bilim adamını yok etmenin, kişisel olarak cezalandırmanın, insan haklarına, yaşam hakkına ve hukuk düzenine saldırı olduğunu söyledi. Prof. Keçeli, "Bu saldırı ile uygarlık kavramı yara almıştır. Acımız tarifsiz ve derindir'' dedi. Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Akyüz ise 60 senelik ömrünün en zor anını yaşadığını belirterek "Ana, baba, dost kaybettik. Ama böyle bir acıyı ilk defa yaşıyorum. Bu zalim saldırıyı yapanları lanetliyorum'' dedi. Hekimlerin hedef gösterilmemesi konusunda basınında dikkatli olması gerektiğini belirten Prof. Dr. Akyüz, "Basın büyük bir güç. Ama bu gücü bizi hedef göstererek kullanmayınız. Yapmayın bize yazıktır. Sizin de hastanız olacak, çocuklarınız hekim olacak'' diye konuştu. Konuşmalardan sonra din görevlisi eşliğinde edilen duaların ardından Prof. Dr. Kalaycı'nın naaşı, katafalktan alınarak bir süre ellerin üzerinde taşındı. Cenazenin geçişi sırasında kampusun bahçesinde bulunanlar gözyaşlarını tutamadı. Prof. Dr. Kalaycı Ataköy 5. Kısım Camisi'nde kılınan cenaze namazından sonra Kazlıçeşme Mezarlığı'ndatoprağa verildi.

BAKAN: ELEŞTİRİLER ÖNYARGILI
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hekimliğin büyük bir risk alınan meslek olduğunu söyledi. Sağlık Bakanı, "Dolayısıyla zaman zaman sağlık çalışanlarına, hekimlere yönelik bir şikayet söz konusu olduğu anda, bunun toplumu bilgilendirenler tarafından adeta savcılık, hakimlik görevi yaparcasına ön yargıyla sonuçlandırıldığını görüyoruz. Yani inceleme, araştırma yapılmadan. Dolayısıyla sağlık çalışanlarına, hekimlerine, ben ülkenin Sağlık Bakanı olarak mutlaka insaflı davranılması, hukuklarının en üstün düzeyde korunması meselesi üzerinde önemle durmak istiyorum'' dedi. İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu da "Kafa yapımızı, değer yargılarımızı gözden geçirmemiz lazım" diye konuştu. Hastanelerdeki güvenlik görevlileriyle ilgili bir düzenlemeye gidilecek mi?'' şeklindeki bir soruya da "Var'' diye yanıt verdi. DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ise, "Çok iyi bir insandı. İstanbul'da görev yaptığım dönemde kendine birçok parası pulu olmayan fakir hasta gönderdim. Hiçbirinden 5 kuruş para almadan tedavi etti. Yüzlerce binlerce insana hayat veren bir insan böyle ölmemeliydi" dedi.

Sabah
'doktorlara
sahip
çıkın'
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir