Medimagazin logo

Hakkari 'de sağlık raporu skandalı

Hakkari Devlet Hastanesi'nde kadın doğum uzmanı olmadığı için doğumu ebe ve temizlik işçilerinin yaptırdığı ve bu yüzden çocuğunun öldüğü iddiasıyla Hasta Hakları Kurulu'na başvuran Remziye Temel'in şikayeti üzerine toplanan Hasta Hakları Kurulu, bir rapor hazırladı
Hakkari 'de sağlık raporu skandalı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Hakkari Devlet Hastanesi'nde kadın doğum uzmanı olmadığı için doğumu ebe ve temizlik işçilerinin yaptırdığı ve bu yüzden çocuğunun öldüğü iddiasıyla Hasta Hakları Kurulu'na başvuran Remziye Temel'in şikayeti üzerine toplanan Hasta Hakları Kurulu, bir rapor hazırladı.


Hasta Hakları Kurulu Başkanlığı'nca hazırlanarak aileye gönderilen raporda, Sağlık Bakanlığı'nın bir il merkezinde kadın doğum uzmanı bulundurmayışından dolayı ihmalinin söz konusu olduğu ve olayla ilgili yasal işlem başlatılmadığı kaydedildi.

Raporda, "Hastane doğum servisinde şikayete konu olan tarihteki nöbetçi ebe ve hemşirenin hastaya detaylı bilgi vermedikleri ve hastayı zamanında sevk etmediklerinden dolayı ihmalleri söz konusudur. Nöbetçi ebenin beyanlarında belirtildiği gibi, gelen bayanın doğumunun yaptırılması gerektiği ve bu durumdaki bir hastanın sevk edilemeyeceği teknik bir konudur. Konunun teknik açıdan değerlendirilerek, bebeğin ölüm sebebinin araştırılması için idarece bir uzmanın görevlendirilmesi gerektiği kurulumuzca oy birliğiyle karar verilmiştir. Ayrıca hasta yakınlarının da hastayı hastaneye çok geç ulaştırdıklarından ihmalleri söz konusudur. Hastanın ifadesinden de anlaşılacağı gibi sancılar saat 16.00'da başlamasına rağmen şehir merkezinde ikamet ettiği halde hasta, saat 23.50 sıralarında hastaneye müracaat etmiştir" denildi.


Remziye Temel, ikinci çocuğunu doğurmak için müracaat ettiği Hakkari Devlet Hastanesi'nde, kadın doğum uzmanı olmadığı için ebe ve temizlik işçilerinin yaptırmaya çalıştığı öne sürülen doğumda bebeğinin öldüğünü iddia ederek, yetkililerden şikayetçi olmuştu. Remziye Temel, ölen erkek çocuğunun yüzünde parmak izleri, kafasında ise eziklik olduğunu iddia ederek, İl Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları Birimi'ne başvurarak, ihmali bulunanların cezalandırılmasını istemişti.


İHA
hakkari
'de
sağlık
raporu
skandalı
Yorum (3)
pınar
Bizde de eşim (oğlumuzun) cinsiyetini öğreneceğimiz zaman kontrole ailesini de çağırmıştı..Bu ataerkil toplumlarda kaçınılmaz bir durum.. Hocam siz söylemeniz, başka bir hekime gider yine öğrenirler..Bunun yerine sizin de yaptığınız gibi aileye telkinde bulunmak,anlamayana gerekirse her kontrolde sabırla kız çocuğunun öcü olmadığını anlatmak gerek..Şimdi değil belki ama,zaman içerisinde toplumun bu anlamsız erkek bebek sevdası ortadan kalkar ve biz kadınlar da rahat ederiz..
5
Cevapla
mehmet ali doğan
niye ataerkil bir toplum olarak, soy devamlılığı mantığıyla erkek çocuk isteme isteği ortaya çıkmış merak etmekteyim.sonuçta tabiatın kanunu olarak doğuran kişi soyu belirlemekte olmuyormu?ovum(yumurta) doğurana ait fakat sperm babaya gercekten ait mi??!! :D dolayısıyla butun sistemin değişmesi gerekmezmi.. kadın cinsiyet soyu belirler düşüncesindeyim... ne dersiniz??
2
Cevapla
pınar
Sn.Doğan; soyadının devam ettirilmesi, baba mesleğinin sürdürülmesi,mirasın yabancıya gitmesinin istenmemesi vb gibi nedenler erkek çocuk isteme isteğini ortaya çıkarmıştır..ayrıca cinsiyeti belirleyen erkeğin spermidir..dolayısıyla soyu erkek belirler,kadın sadece doğurmakla yükümlüdür..
10
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir