Medimagazin logo

"Vali gereksiz yere azarlayınca hastanemiz zor durumda kaldı"

Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi Müdürü Muhtesim Munis, "Sayın valimizin haksız yere azarladığı başhekimimiz görevinden istifa edince hastanemiz zor durumda kaldı" dedi
"Vali gereksiz yere azarlayınca hastanemiz zor durumda kaldı"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi Müdürü Muhtesim Munis, "Sayın valimizin haksız yere azarladığı başhekimimiz görevinden istifa edince hastanemiz zor durumda kaldı" dedi.


Cizre Devlet Hastanesi Müdürü Munis, bütün hastane yönetimi olarak yüzde 100 suçlu olsak bile her şeyin bir usulünün olduğunu ve hiç kimsenin kanunlardan üstün olmadığını söyledi. Kamuoyunda yalancı ve sahtekar durumuna düşürüldüklerini ileri süren Munis, "Sayın Valimiz Osman Güneş, olaylarla ilgili bilgi almadan suçladığı hastane personelinin aşkını, şevkini, çalışma azmini kırdı. Biz bu diyaliz ünitesinin açılışında aceleci davrandığımızı kabul ediyoruz. Fakat bu tamamen iyi niyetten, vatandaşımızın mağduriyeti giderilsin diye açtık. Biz o gün diyaliz açılışını yaparken yetkililere de, uzman doktorun gitmeden önce üniteyi faaliyete geçirip, daha sonra ufak tefek eksiklikleri zamanla tamamlarız demiştik. Yetkililer bu durumu sayın valimize iletmemişlerse bunda bizim ne suçumuz, ne günahımız var? Ben bir hastane müdürü olarak mahiyetimde çalışan bir memuru sahtekar, yalancı olarak görüyorsam, bunun gereğini yaparım. Hastane idaresine, diyaliz sorumlusuna, il sağlık müdürüne, başhekimine yalancısınız diyen bir zihniyet kabul etmiyoruz. Biz kendimizi o şekilde görmüyoruz, vatandaşımız bizi o şekilde görmüyor" dedi.
Munis, Başhekim Mehmet Fırat'ın istifa ettikten sonra boşalan görevi yerine hiçbir doktorun gelmek istememesi nedeniyle sıkıntıya düştüklerini söyleyerek, "Böyle dürüst bir insana bu haksızlık yapılırsa bize de aynı şey yapılır düşüncesiyle kimse bu göreve talip olmuyor. Şu an hastanemizde başhekim olmadığı için zor durumdayız. Tamamen tıkanmış durumdayız, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bu durumda bu olaydan vatandaşımız zarar görmüştür" şeklinde konuştu.
Cizre Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulunan Şırnak Valisi Osman Güneş, bir ay önce açılışı yapıldığı halde faaliyete girmeyen diyaliz ünitesi için hastane yetkililerine tepki göstermişti.

İHA
"vali
gereksiz
yere
azarlayınca
hastanemiz
zor
durumda
kaldı"
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir