Medimagazin logo

Genelkurmay’dan tabip üsteğmene ceza

Genelkurmay Başkanlığı hastasına kötü davranan Tabip Üsteğmen H.T ‘ye “insan haklarını ihlal ettiği” gerekçesiyle ceza verdi
Genelkurmay’dan tabip üsteğmene ceza
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Genelkurmay Başkanlığının hasta hakları ve kötü muamele konusunda hassasiyetini ortaya koyan olay şöyle gerçekleşti.

Yedek subay adayı H.Ü, muayene olmak için GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Komutanlığı Nöroloji bölümüne başvurdu. H.Ü ile onu muayene eden Üsteğmen H.T arasında tartışma yaşandı.

H.Ü, hekim tarafından sözlü hakeret ve fiziksel şiddete uğradığı gerekçesiyle şikayet dilekçesi yazdı. Yaşadıklarını hem Genelkurmay Başkanlığı’na hem de Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığına bir dilekçe ile anlattı.

Yapılan inceleme sonrasında Tabip Üsteğmen H.T nin savunması alındı. H.T savunmasında kötü muamele yapmadığını anlatsa da üstleri açıklamaları yeterli bulmayarak uyarma cezası verdi.

TSK Sağlık Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Tarlan yapılan işlemleri Genelkurmay Başkanı adına Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı’na iletti. Tarlan “Nöroloji servisinde görevli tabibe uyarı cezası verilmiştir. Şikayet sahibine ulaşılmış ve sağlık işlemlerinin yeniden başlatılması sağlanmıştır” dedi.

ntvmsnbc.com
genelkurmay&#8217
dan
tabip
üsteğmene
ceza
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir