Medimagazin logo

Hastanelerin 4.6 milyon YTL alacağı var

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerin dava ve takipteki toplam alacak tutarının 4 milyon 619 bin 656 YTL olduğunu bildirdi
Hastanelerin 4.6 milyon YTL alacağı var
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerin dava ve takipteki toplam alacak tutarının 4 milyon 619 bin 656 YTL olduğunu bildirdi.

Unakıtan, ANAVATAN Iğdır Milletvekili Dursun Akdemir'in soru önergesine verdiği yanıtta, Maliye Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı kayıtlarında, Türkiye genelinde icra işlemine konulmuş senet sayısı ile kaç kişi hakkında icra takibi yapıldığı konusunda istatistiki bir bilgi bulunmadığını belirtti.

Bakan Unakıtan, Maliye Bakanlığı kayıtlarına göre, 16 Ocak 2006 itibariyle Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerin dava ve takipteki toplam alacak tutarının 4 milyon 619 bin 656 YTL olduğunu, bunun 650 bin 912 YTL'lik kısmının tahsil edildiğini ve kalan kısmın 3 milyon 968 bin 744 YTL olduğunu ifade etti.

Sağlık Bakanlığı'nın, 2005 yılı sonu itibariyle personele olan toplam ek ödeme borcunun da 274 milyon 8 bin YTL olduğunu açıklayan Maliye Bakanı Unakıtan, 2006 yılı Ocak ve Şubat aylarındaki SSK ve Yeşil Kart avansları sayesinde bu borcun büyük kısmının ödendiğini, yeni aktarmalarla, kalan borçların da personele en kısa sürede ödeneceğini kaydetti.

AA
hastanelerin
4.6
milyon
ytl
alacağı
var
Yorum (2)
Rauf Demirdağ
Adını çektiğiniz tıp doktoru-cerrah bu nakli gerçekleştirdikten sonra şu an başarmış sayılmayız bir doğum gerçekleştiremeden de başarmış olmayacağız demişti siz ise farklı bir açıdan baktınız olaya...Bu prs nin teşebbüsünün sonucu gibi neyse...
3
Cevapla
Seval canlı
Yazdıklarınız cok doğru. Bizde hiçbir bilimsel çalışma olmadan temelsiz bir vaka denendi ve başarılı oldu (tebrk ettik) ama diğerleri 15 yıldır hayvan çalışması yaparken. İşveç biz sağlıkçılara bir bilimsel vakanın nasıl takip edileceği dersini verdi. Maalesef bizde medyaya yönelik bir dolu kişisel reklam içeren bilgi kirliliği ve bir dolu etik uygunsuzluklar yaşandı. Olgunun tüp bebek işleminin ilan edilenin aksine A. Ü. Değil antalya memorialda yapıldığı akabinde birçok denemenin ist. Memorialda yapılıp olumsuz olduğu saklandığı tüm camiada malumken bu bilimsel rezalete üç maymunu oynarken hocamızın tatlı sert eleştirisi çok yerinde özellikle camia canlı bebek olayına bile inanmadığı halde makaledeki bilimsel hataları atlarken!
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir