Medimagazin logo

Sağlık karnelerinde kadınlarla erkekler karıştı...

SSK Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Merkezi'nin taşınma sırasında yüklenen bilgilerin elektronik ortamda yer değiştirmesi, sağlık karnelerinin cinsiyet ve isim bölümlerinde yanlışlıklara yol açtı
Sağlık karnelerinde kadınlarla erkekler karıştı...
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
SSK Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Merkezi'nin taşınma sırasında yüklenen bilgilerin elektronik ortamda yer değiştirmesi, sağlık karnelerinin cinsiyet ve isim bölümlerinde yanlışlıklara yol açtı.

Alınan bilgiye göre, işlem hatasından Manisa'da yaklaşık 500 kişi etkilendi. SSK Manisa İl Müdürlüğü'nden sağlık karnesi almak, yenilemek ya da merkez ile ilçelerden hastanelerde muayene olmak isteyen vatandaşların bir bölümünde farklı cinsiyet ve isimlere ilişkin kayıtlara rastlandı.

Sağlık karnelerindeki yanlışlık yüzünden SSK'lı vatandaşların, tedavi görmek istedikleri hastanelerdeki işlemlerinde sorun yaşadıkları öğrenildi.

Bu vatandaşlardan, tedavi için gittiği Manisa'nın Salihli Devlet Hastanesi'nde cinsiyet bölümünün boş bırakıldığı görülen Dilek Kaya'nın, sicil numarasında erkek ismine rastlandı. Hastane yetkilileri, Dilek Kaya'ya bu durumda tedavisinin yapılamayacağını söyledi.

Dilek Kaya, AA muhabirine, yanlışlığın düzeltilmesi için SSK Manisa İl Müdürlüğü'ne başvurduğunu kaydederek, şunları söyledi:

''Salihli Devlet Hastanesi'nde SSK numarasını kontrol eden yetkililer, numaramın karşısında bir erkek isminin yazılı olduğunu söylediler. Hatanın düzeltilmesi için Salihli'den geldim, 5 saat kuyrukta bekledim. Zaten karnemi alırken de uzun süre kuyrukta beklemiştim. Tedavi olmak için bu yanlışlığın düzeltilmesini istiyorum.''

''RAMAZAN, REMZİYE OLDU''
Ramazan Aktaş da karnede isminin doğru yazılmasına rağmen SSK kayıtlarına Remziye Aktaş olarak geçtiğini söyledi.

Aktaş, ''Tedavi olmak için gittiğim hastanede kayıtlarda ismim Remziye olarak çıktı. Daha önce defalarca hastaneye gittim, tedavi oldum, ilaç aldım. Ama bu sefer cinsiyetim bayan olarak çıktığı için beni tedavi edemeyeceklerini, yanlışlığı düzeltmem için il müdürlüğüne gitmem gerektiğini söylediler. 42 yaşına kadar erkektim, şimdi bayan mı oldum?'' diye konuştu.

Manisa merkez ve ilçelerinden 500 kadar kişinin hatanın düzeltilmesi için SSK Manisa İl Müdürlüğü'ne başvurdukları öğrenildi.

''YANLIŞLIK BİLGİ İŞLEM DAİRESİNDEN''
SSK Manisa İl Müdürü Mehmet Solmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık karneleri bölümündeki bu yanlışlığın, SSK Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Merkezi tarafından yapıldığını kaydetti.


SSK Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Merkezi'nin Ankara Sıhhiye'deki yerinin Mamak'a alındığını belirten Solmaz, bu arada yüklenen bilgilerin elektronik ortamda yer değiştirdiğini söyledi.

Solmaz, ''Biz Manisa SSK İl Müdürlüğü olarak yanlışı düzeltmeye çalışıyoruz'' dedi.


Milliyet

sağlık
karnelerinde
kadınlarla
erkekler
karıştı...
Yorum (3)
t.k.
Değerli Hocam, yazı bu siteye gitmemiş
0
Cevapla
Oğuzhan Oğuz
Özel sektör laşka sisteminde vatandaşa pembe tablolar çizen gözlük takar, mutluluk hormonu ile yaşayan vatandaş zamanla Kralın çıplak(durumun vahim) olduğunu görsede hakkını savunamayacağı için biçare hikaye anlatır. HOCAM. 1 defada cebeci ulus minibüsüne veya herhangi bir dolmuşla yolculuk yapardanız emin olun kitap yazarsınız.
1
Cevapla
drhaso
yaw konumu bu şimdi çağrışım yoluylamı artık mesajlar veriliyor. kolaylayınca bende sana yazacaam hocam
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir