Medimagazin logo

Çin bilimsel araştırmalar için kaç milyar dolar ayırdı?

Çin geçtiğimiz yıl bilimsel araştırma ve geliştirme programı için 24.5 milyar dolar harcadı. <br />Çin Ulusal İstatistik Bürosu'nun (NBS) yayınladığı rapora göre, Çin 2004'te bir rekora imza atarak bilimsel araştırmalar için (196.63 milyar yuan) 24.5 milyar dolar harcadı
Çin bilimsel araştırmalar için kaç milyar dolar ayırdı?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Çin geçtiğimiz yıl bilimsel araştırma ve geliştirme programı için 24.5 milyar dolar harcadı.
Çin Ulusal İstatistik Bürosu'nun (NBS) yayınladığı rapora göre, Çin 2004'te bir rekora imza atarak bilimsel araştırmalar için (196.63 milyar yuan) 24.5 milyar dolar harcadı.
Bilimsel araştırmalar için 2003'e göre yüzde 27.7 oranında ve yaklaşık 5.5 milyar dolar daha fazla harcayan Çin, gün geçtikçe bilim ve eğitim alanına yatırımlarını artırıyor.
Çin, 2004'te gelirinin yüzde 1.23'ünü bilimsel araştırmalar için ayırarak bir rekor kırdı.
Raporda, özel teşebbüsün bilimsel araştırmalar için yaptığı yatırımda büyük bir artış olduğu belirtildi.
Özel teşebbüs bilimsel araştırmalar için, 2003'e göre yüzde 36.8'lik bir artışla toplam 131.4 milyar yuanlık yatırım yaptı. Bu alandaki devlet destekli bilimsel araştırma kuruluşlarının, kolejlerin ve üniversitelerin yatırımları da sırasıyla yüzde 8.2 ve yüzde 23.8 oranlarında artarak yine sırasıyla 43.17 milyar ve 20.09 milyar yuana ulaştı.
Başkent Pekin'in yanı sıra Shanghai, Jiangsu, Guangdong, Shandong, Zhejiang ve Liaoning eyaletlerinde de bilimsel araştırma ve geliştirme programları için 10 milyar yuanın üzerinde bir harcama yapıldı.
Raporda, Çin'in bilimsel araştırma, geliştirme ve teknolojik alandaki gelişmeler için harcadığı toplam para miktarı bir önceki yıla göre yüzde 28.3 artarak 400 milyar yuanı geçti. Çin, söz konusu alanlar için 2003'te 312.15 milyar yuan harcamıştı.


İHA
çin
bilimsel
araştırmalar
için
kaç
milyar
dolar
ayırdı?
Yorum (7)
kdcu
Sayın hocam şu anki perfonmansa göre 1 laparoskopik cerrahi yaparken 3-5 tane açık ameliyat yapmak mümkün. karşılığının alınamadığı bir işi neden yapalım ki?
0
Cevapla
hsk
bir çeşit ego tatmini yöntemi de ondan. tüp ligasyonu on dakikalık iş. hemde spinal ile. laparoskopiye başlaman 20 dakika, genel anestezi altında. en zor histerektomi 50 dakika. canın isterse kombine spinoepiduralle de yapabilirsin. laparaskopik histerktomiye ancak o sürede başlarsın. açıkta kanarsa parmağını basarsın durur. kapalıda açayımmı acaba derken hasta bir ünite kanar. eğer büyük cerrah biyik açar demiyorsan 6-7 cm insizyon yeter. zaten daha büyük insizyon gerekirse laparoskopik olarak da çıkaramazsın. onkolojik cerrahide kullanımı zaten fecaat. dokunmadan hissetmeden lenf nodu diseksiyonu olur da ne kadar olur. bu işin gidişatı sanki HRT ninki gibi olacak. şimdilik herşey harika. bakalım on yıl sonra aynı şeyleri söyleyebilecekmisiniz. insanları en iyi cerrahinin bu şekilde yapıldığına ikna etmeye çalışmak gerçekleri gizlemektir. bir art niyetde var sanırım. periferde çok düşük komplikasyon oranlarıyla yapılabilen cerrahilerin yapılmasını engellemek. laparoskopik cerrahiler halen deneysel kabul edilmelidir. özellikle de onkolojide. ne demişler primium nihil nocere. en deneyimli ellerde bile ölümcül komlikasyonlara açık bir yöntemin gold standar kabul edilmesi mümkün değildir. hastalar üzerinde ego mastürbasyonu yapmaktan vazgeçin. geçmezseniz bir gün birisi size niçin illa kapalıda ısrar ettiğinizi sorar. o zaman profluk falan da sökmez. illa langırt oynayacaksanız infertilite hastalarında oynayın.
1
Cevapla
ismet yavaşcaoğlu
Sadece Ürolojik Laparoskopik ameliyatlar için diyebilirim ki; laparoskopik yöntemler hem süre açısından daha kısa hem çok daha az maliyetlidir. Saygılarımla...
1
Cevapla
Objin
Laparoskopik girişimler, daha tehlikeli, daha teknoloji bağımlı, daha pahalı, eğitim süreci daha uzun girişimlerdir. Laparoskopi ile yapılan her işlem daha hızlı, daha ucuz ve daha güvenli biçimde laparotomi, mini laparotomi veya vajinal yoldan yapılabilir. Nezhatın sorusuna cevap " moleküler biolojide sağlanan gelişmeler ameliyatların %90ını lüzumsuz hale getirdiğinde" olabilir.
2
Cevapla
baran ince
asıl sorun yetenek degıl asıl sorun donanım ve yardımcı eleman eksıklıgı
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir