Medimagazin logo

"Alo kuş gribi hattı dialogları"

Çankaya Belediyesi'nin kuş gribi nedeniyle kurduğu hattı arayan bazı vatandaşlar, ilginç başvurularda bulunuyor
"Alo kuş gribi hattı dialogları"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Çankaya Belediyesi'nin kuş gribi nedeniyle kurduğu hattı arayan bazı vatandaşlar, ilginç başvurularda bulunuyor.

Hattı arayanlar arasında, çevrelerinde kanatlı hayvan besleyenleriihbar edenler, gördükleri kanatlı hayvan ölülerinin alınmasını ya da ölüsüyle karşılaştıkları kedilere kuş gribiyle ilgili tahlillerin yapılmasını isteyenler de yer alıyor.

Edinilen bilgiye göre, ''Alo Kuş Gribi Hattı''na kurulduğu günden bu yana vatandaşlardan çok sayıda telefon geldi. Telefonların hepsinin cevaplandırıldığını ve isteklere göre çözüm önerileri
sunulduğunu ifade eden belediye yetkilileri, belediyenin imkanları doğrultusunda, tehlike arz etmeyen durumlarda bile sadece vatandaşları psikolojik olarak rahatlatmak amacıyla müdahalede bulunulduğunu ifade ettiler.

Hatta ait telefonlara birçok ilginç istek de geldiğini ifade eden yetkililer, bunlar arasında ilk sırayı çevresinde kanatlı hayvan besleyenleri ihbar edenlerin yer aldığını kaydettiler.

İLGİNÇ BAŞVURULARDAN BAZILARI

Yetkililerden alınan bilgiye göre, hatta gelen bazı ilginç başvurular şöyle:

''-Bakkal, bahçesine ve ekmek sepetine ekmek kırıntılarını döküyorve oradan kuşlar yiyor. Bunun gereği yapılsın.

-Balkonumuzun demirlerini kuşlar kirletiyorlar. Bunun için ne yapalım?

-Bahçe içinde ölü kedi var. Alınarak veteriner kontrolünden geçirilsin ve kuş gribi bulunup bulunmadığıyla ilgili bize bilgi verilsin

-''Kaynanamın 3 adet tavuğu var. Kuş gribi olmasından korkuyoruz, tavuklar alınabilir mi?

-Komşumuz balkonunda ördek besliyor. Bunları alın.

-Sokaklarda tavuklar dolaşıyor. Bunların böyle rahat gezmesine izin vermeyin.

-Batıkent'teki pazarlarda kuşlara yiyecek veriliyor. Bu noktalar dezenfekte edilsin.

-İçcebeci Camii'nin yanında arsa var. Bu arsada güvercinler uçarakdışkılarını bırakıyorlar, tedirgin oluyoruz.

-Binaların arasında bulunan ağacın üzerinde çok sayıda yuva var. Bu nedenle, ağacın kökünde fazla miktarda bulunan pisliğin ilaçlanmasını istiyoruz.

-Horoz besliyorum sağlıklıdır. Sadece hayvan sevgisi olarak bakıyorum. Lütfen horozumu almayın.

-Kocatepe Camii saat kulesinin altındaki güvercin ölüsünün alınmasını istiyorum.

-Anıtkabir Merkez Kapısı'nda kuş ölüsü var. Kuş ölüsünün alınmasını istiyorum.''

Sabah
"alo
kuş
gribi
hattı
dialogları"
Yorum (4)
dr murat
türkiyede radyoloji istemleri konusunda yeterli bir klavuz yok hastaya tetkik istemezseniz ve sonra bir durum tespit edilirse soruşturmaya bakan muhakik bir bt bile istenmemil diyebiliyor yada bu cümleyi hastayı sizden sonra gören hekim söyliyebiliyor örneğin acile kafa travması ile başvuran bir hastada hangi durumda beyin bt çekmeniz gerekiyor hangi durumda bt siz izlemeniz gerekiyor ? yurt dışı çalışmalar mevcut ancak o çalışmalarda hastalarda operasyon gerektiren intrakranial patolojiyi ayırt etmek üzerine yapılmış örneğin hastanın parietal kemikte linneer fraktürü mevcut olabilir ama beyin bt endikasyonu olmayabilir 1-1.5 ay sonra kronik subdural hematon ile hasta gelebilir bu durumda sizi koruyan bir şey yok her hastaya bt çekerseniz de kanser riski var ya her hataya kar zarar durumunu anlatıp bt çekilip çekilmeyeceğine kendisinin karar vermesini sağlayacaksınız ve onam alacaksınız yoğunlukt a ne kadar mümkün matbu form olan onam formları da ileride geçersiz olabiliyor ayrıyeten hastaya bt çekmezseniz gözlemek zorundasınız gözlemi nerede ve nasıl yapacaksınız ? bu konularda ulusal rehberler yok hekim neyi referans alacak belli değil hekimin referans aldığını yarın hakim -muhakik referans alcakmı belli değil
0
Cevapla
Ayşe
Sayın hocam, bizler beyine tuşe yapamadığımız için mecburen mr çektirmek zorunda kalıyoruz. MR kısıtlamasının nöroloji-nöroşirürji branşlarına konulmaması gereklidir.
0
Cevapla
Ahmet
MRG tetkiklerinin artması radyologların işini zorlaştırıyor da hekimi mesleğine yakışır miktarda para kazanması için günde 100 hastaya bakmak zorunda bırakmak uluslararası standartlara uygun mu? ikincisi, mrg istemediğiniz hasta size kötü doktor olarak bakıyor ve hastanız azalıyor. e bakanlık da ne kadar hasta o kadar para diyor. sorumlu kim? hastayı eğitmeyen bakanlıkta mı? hiçbir şey bilmeden 11 yıl okumuş doktordan daha iyi bildiğini sanan hastada mı? doktorun gelirini hasta sayısına bağlayan bakanlıkta mı? yoksa tetkik isteyen doktorda mı?
0
Cevapla
Mesut U.
Hastaya imzalatılan küçük yazılarda kontrast maddeli radyolojik tetkiklerin böbreklere zarar vereceği yazılı. 1999 da 6 bin hasta diyalize girerken 2006 da 55 bine günümüzde 70 bine ulaştı. Bunun ne kadarı Contrast Induced Nephropaty CNI acaba? Ben babasına anjiyo yaptıran ve anjiyonun CNI yapacağını duymayan uzman dr. gördüm. Babası CNI ve diyaliz hastası olmuş. Kolundaki hafif ağrı nedeniyle kontrastlı MR çekilirken arrest olan ve resüsüte edilen 48 yaşında hasta biliyorum. Yürüyerek hasatneye gelip, 2 yıl yoğun bakımlarda sürünen, ve hayatı kararan kişi biliyorum. Kontrast maddeli radyolojik tetkiklerin nefropati yapabileceği daha sık konuşulmalı. her doktor kendini hastanın yerine koymalı. Kontrast maddeden böbreği kaybederse ne yapacağını düşünmeli...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir