Medimagazin logo

Zorunlu Hizmet Bekleyen Doktorlardan Bakanlığa Dava

Danıştay, zorunlu hizmet genelgesini durdurduğu için 3 aydır görev bekleyen ve ataması yapılamayan yaklaşık bin hekim, Sağlık Bakanlığı´na maddi ve manevi tazminat davası açmaya hazırlanıyor.
Zorunlu Hizmet Bekleyen Doktorlardan Bakanlığa Dava
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Danıştay, zorunlu hizmet genelgesini durdurduğu için 3 aydır görev bekleyen ve ataması yapılamayan yaklaşık bin hekim, Sağlık Bakanlığı´na maddi ve manevi tazminat davası açmaya hazırlanıyor.


Göreve başlayamadığı için geçinemediklerini belirten hekimler, Türk Tabipleri Birliği´ne müracaat ederek yardım talebinde bulundu. Doktorlar, hiçbir sosyal güvencesi olmadığı için mağdur olduklarını belirterek zararlarının karşılanması için TTB´den bakanlığa dava açmasını istedi. TTB Genel Sekreteri Orhan Odabaşı, sivil toplum örgütü olarak bakanlığa dava açma imkanlarının olmadığını ifade etti. Hekimlere bu konuda bilgi verdiklerini belirten Odabaşı, "Ataması yapılamadığı için mağdur olduğunu söyleyen çok sayıda hekim arkadaşımız var. Bize müracaat ettiler. Ancak biz bakanlığa dava açamayız. Sadece hekim arkadaşlarımızın bireysel olarak dava açmaları için yardımcı olabiliriz. Bir, iki gün sonra mağdur olan hekim arkadaşlarımız bakanlığa tazminat davası açacak." dedi. Odabaşı, önümüzdeki günlerde konu ile ilgili basın açıklaması yapacağını ifade etti. Ocak ayında, asistan olarak çalıştığı Hacettepe Üniversitesi ile ilişiği kesildiği için 2 aydır görev beklediğini belirten Dr. Birkan Akbulut da bakanlığa tazminat davası açacak. Akbulut, avukatı ile birlikte bugün Ankara Adliyesi´ne giderek dava dilekçesini verecek.


Danıştay´ın zorunlu hizmet genelgesini durdurması şubat ayında atama bekleyen yaklaşık bin hekimi mağdur etti. Bakanlık kura listesi belirlenen uzman ve pratisyen hekimlerin atamalarını karar uyarınca yapamadı. Bu karar sadece atama bekleyen doktorları değil, Doğu´da sağlık hizmeti bekleyen vatandaşları da etkiledi. TTB, zorunlu hizmetin durdurulması için Danıştay´a müracaat etmişti. Danıştay 5. Dairesi şubat ayında mecburi hizmeti Anayasa´nın eşitlik ilkesine aykırı bularak Doğu hizmetini düzenleyen Başbakanlık genelgesini durdurmuştu. Sağlık Bakanlığı da bu karar uyarınca 17 Şubat´ta Doğu´da görevlendireceği yaklaşık bin hekimin atamasını yapamadı. Mecburi hizmet ataması en son Aralık 2005´te yapılmıştı. Bu tarihten sonra atama bekleyen hekimler Danıştay´a takıldı.


Zaman
zorunlu
hizmet
bekleyen
doktorlardan
bakanlığa
dava
Yorum (1)
oguz ergin
hocam cok guzel bir noktaya deginilmis. izninizle ben sadece ekleme yapmak istiyorum oncelikle bahsedilen konu Alman kokenli terapi olan Noralterapinin calisma prensipleriyle ilgili oldugu kanisindayim. Her nekadar Bakanlik tarafindan henuz alternatif tip tedavileri icerisinde olmasa da bu tedaviyi bilen birisi olarak inkontinans uygulamalarinda ileride yer edinebilecegini dusunmekteyim. Ayrica sakral noral stumulasyon uygulamasi kok uygulamasi olup; yuksek maliyet ve hasta seciminde titizlige ragman cevap oranlari goz onune alininca; daha az invazif olan posteror tibial sinir uygulamasinin da bu baglamda fekal uriner inkontinanslarda degerlendirilebilecegi kanaatindeyim; tesekkurler
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir