Medimagazin logo

Bakan Akdağ: Manyas'taki salgın kontrol altında

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Balıkesir’in Kızıksa Beldesi’nde görülen kuş gribi olaylarının Tarım Bakanlığı’nın "gayet iyi hazırlanmış bir biçimde, yerinde ve zamanında müdahalesiyle" kontrol altına alındığını söyledi.
Bakan Akdağ: Manyas'taki salgın kontrol altında
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Balıkesir’in Kızıksa Beldesi’nde görülen kuş gribi olaylarının Tarım Bakanlığı’nın "gayet iyi hazırlanmış bir biçimde, yerinde ve zamanında müdahalesiyle" kontrol altına alındığını söyledi.


Bakan Akdağ, gazetecilerin kuş gribiyle ilgili sorularını yanıtladı. Akdağ, kuş gribiyle ilgili olarak "Kamuoyu bugüne kadar Tarım Bakanlığımız tarafından da yeterine bilgilendirildi" dedi. Bakan Akdağ sözlerini şöyle sürdürdü: "Fakat bu bilgilendirilmelere hem Tarım Bakanlığı hem biz devam edeceğiz. Burada olayın aslı şu, hakikaten Tarım Bakanlığımızın gayet iyi hazırlanmış bir biçimde, yerinde ve zamanında müdahalesiyle bildiğiniz gibi Balıkesir İli’nin belli bir bölgesine münhasır olmak üzere oradar kanatlı hayvanlarda görülen kuş gribi vakaları kontrol altına alındı. Şuanda olay tamamen bundan itibaren, bunun dışında yazılıp çizilenlere ben baktığım zaman hakikaten bazen hayrete düşüyorum. Mutlaka ihtiyatlı olmalıyız, dikkatli olmalıyız, ülke olarak hazırlıklı olmalıyız, Dünya Sağlık Örgütü’nün muhtemel bir grip pandemisi uyarılarına karşı ev ödevlerimizi iyi yapmalıyız. Ama bunun ötesinde herhangi birşey yok. Muhtemel bir grip pandemisi sadece Türkiye için değil, bütün dünya için risk olarak belirlenen bir husus. Bu sanki bizim kamuoyumuzda Türkiye’de bir proplem varmış gibi yansıtılıyor, bunun böyle olmaması lazım."

OLASI SALGIN İÇİN TEMMUZ AYINDAN BERİ ÇALIŞMA YAPILDI

AB Komisyonu’ndan yapılan virüsün öldürücü olduğu yönündeki açıklmaların hatırlatılması üzerine de Akdağ şunları söyledi:"Bu kanatlılarda vaka görülmeden önce biz bu grip pandemesi yani muhtemel bir grip salgını yeni bir virüsle, ilgili olarak Temmuz ayından itibaren Sağlık Bakanlığı olarak bir Ulusal program hazırlamaya başladık. Bu programı çok geniş katılımlı olarak, üniversitelerimizden öğretim üyelirimizle ve sektörün diğer bileşenleriyle yapıyoruz. Dikkat ederseniz Temmuz ayından bahsediyorum, nitekim Dünya Sağlık Örgütü’nün Avrupa Bölge Toplantısı’na katıldığımızda da Türkiye’nin bu hazırlıklara en erken başlayan bir kaç ülkeden biri olduğu ifade edildi. Ama vatandaşlarımızın şunu bilmesi lazım, şuanda tespit edilmiş olan, kanatlılar arasında gelişen bir hastalık, bir bölgede görüldü yalnızca. Bu virüsün bulaştırıcılığı çok da yüksek değil, bütün dünyada bugünekadar tespit edilen vaka sayısı 116’dır."

Hürriyet
bakan
akdağ:
manyas'taki
salgın
kontrol
altında
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir