Medimagazin logo

Eczacılardan TEB’e aidat tepkisi

Eczanelerin resmi kurumlarla her yıl yaptıkları sözleşmelerin kağıdı, Türk Eczacıları Birliği (TEB) tarafından astronomik rakamlara satılıyor
Eczacılardan TEB’e aidat tepkisi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Eczanelerin resmi kurumlarla her yıl yaptıkları sözleşmelerin kağıdı, Türk Eczacıları Birliği (TEB) tarafından astronomik rakamlara satılıyor.

Tek sayfalık matbu bir kağıda SSK ve Bağ-Kur için 40’ar, diğer resmi kurumlar için 35’er YTL ödeyen eczaneler, Ankara, İstanbul, İzmir gibi metropollerde ayakta kalabilmek için 30’a yakın sözleşme imzalamak zorunda kalıyor.

Eczacı odaları, bu rakamları TEB’in belirlediğini açıklayarak kendilerine 11 YTL kaldığını geri kalan kısmın TEB’e gönderildiğini belirtiyor.

TEB yetkilileri ise yaklaşık 20 YTL’lik aidatla sadece hizmetleri yürüttüklerini savunuyor.

Eczaneler, satış yapabilmek için SSK ve Bağ-Kur’un yanı sıra çevrelerindeki her bir okul, hastane, müftülük, emniyet, askeri kurum gibi resmi yerlerle ayrı ayrı sözleşme imzalamak zorunda. Sözleşme kağıtlarını bağlı oldukları odadan temin eden eczacılar, SSK ve Bağ-Kur sözleşme kağıdı için 40’ar, diğerleri için 35’er YTL ödüyor. Bunların yanında yıllık 200 YTL oda, 21,33 YTL TEB aidatı ödeyen eczaneler, 64 YTL TEB Yardımlaşma Fonu’na, 42,66 YTL de Afet Fonu’na ödeme yapıyor.

Tek sayfalık bir kağıdın bu kadar yüksek bir ücretten satılmasına tepki gösteren eczaneler, meslek örgütünün tavrını eleştiriyor. Eleştirilere katılan Ankara Eczacı Odası Başkanı Hilmi Şener, bu fiyatların TEB Merkez Heyeti tarafından belirlendiğini bildirdi. Şener fiyatın yüksek olmasında TEB’in birçok personel çalıştırması olabileceğini kaydetti.

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Eczacı Mehmet Domaç ise sözleşme kâğıdı ücretinin yüksek olduğu görüşüne katılmıyor. Bağ-Kur ve SSK sözleşme kağıtlarından TEB’e 27,5, diğer resmi kurumlardan 24 YTL geldiğini açıklayan Mehmet Domaç, Türkiye genelindeki 23 bin eczanenin sözleşme ortalamasının yüzde 8 olduğunu aktardı.

Zaman
eczacılardan
teb&#8217
e
aidat
tepkisi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir