Medimagazin logo

Doktor sıkıntısı sadece Doğu'da yok

Geçen Aralık ayında Başbakan Erdoğan tarafından açılışı yapılan 150 yataklı Aliağa Devlet Hastanesi’ndeki hasta kuyrukları tepkilere neden oluyor. Vatandaşlar, doktor sayısının artırılması için imza kampanyası başlattı.
Doktor sıkıntısı sadece Doğu'da yok
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Geçen Aralık ayında Başbakan Erdoğan tarafından açılışı yapılan 150 yataklı Aliağa Devlet Hastanesi’ndeki hasta kuyrukları tepkilere neden oluyor. Vatandaşlar, doktor sayısının artırılması için imza kampanyası başlattı.

İZMİR - Devlet ve SSK hastanelerinin birleştirilmesinin ardından işçi ailelerin yoğunluklu olarak yaşadığı Aliağa’da ciddi sıkıntılar yaşanmaya başladı. Aralık ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan Aliağa Devlet Hastanesi’nde, hasta talebini karşılayamayınca uzun kuyruklar oluştu.


Vatandaşlar saat 04.00’ten itibaren kuyruğa girerek muayene olmaya çalışıyor. Ancak bazı branş doktorlarının olmayışı, doktor sayısının yetersizliği ve belirli sayıda hastaya bakılması da tepki topluyor.

Doktor sayısının artırılmasını ve hastanedeki olumsuz koşulların ortadan kaldırılması için vatandaşlar imza kampanyası başlattı. Emekli öğretmen Fatma Durmaz, “Hastanede doktor sayısı yetersiz. Bazı branşlarda hiç doktor yok. Muayene edilen hasta sayısı da çok sınırlı. Binlerce işçinin çalıştığı Aliağa’da bu durum binlerce bölge insanını rahatsız ediyor. Kış aylarında insanlara bu çilenin reva görülmesine artık son verilsin” dedi.

Vatandaşlar topladıkları imzaları Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Sağlık Bakanlığı, Aliağa Belediyesi ve siyasi partilere verecek.

‘YAŞANAN ÇİLEYE SON VERİLMELİ’
CHP Aliağa İlçe Başkanı Ömer Turgut Oğuz da, Aliağa Devlet Hastanesi’nde yaşanan hasta çilesine son verilmesini istedi.

Oğuz, “Türkiye’nin en gelişmiş 3 ilçesinden biri olan Aliağa’daki bir sağlık kuruluşunda sabah çok erken saatlerde başlayan hasta kuyrukları bu kente yakışmıyor. Yaşanan bu çağdışı soruna hastane yönetimi ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün bir an önce çözüm bulması gerekiyor. Yaşlı, genç, çocuk yüzlerce insanı gecenin bir saatinde hastane kapısında kuyruğa girmesine neden olup, gecenin ayazında dışarıda bırakmaya kimsenin hakkı yok. CHP Aliağa İlçe Örgütü olarak ilçedeki vatandaşlarımızın ve ilçemizdeki birçok kurum ve kuruluşun desteğiyle bugünlere gelen Aliağa Devlet Hastanesi’nde hastane yönetimini sorunu bir an önce çözmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

YAPIMINA 2.6 MİLYON YTL HARCANDI

Başbakan Erdoğan’ın resmi açılışını gerçekleştirdiği Aliağa Devlet Hastanesi, 150 yatak kapasiteli. 2 milyon 688 bin YTL’ye mal olan hastanede 43 doktor görev yapıyor.

Hastanede günde 700 hastaya poliklinik hizmeti verildiği belirtilirken; Aliağa’nın yanı sıra Bergama, Dikili, Çandarlı, Foça başta olmak üzere Bakırçay bölgesinden vatandaşların tedavi için buraya geldiği bildirildi.

NTV-MSNBC
doktor
sıkıntısı
sadece
doğu'da
yok
Yorum (6)
üç harfli
Hocam, performansın etkisi azaltılır, sabit maaş artarsa, doktorlar yangelip yatarlar, niye ameliyat yapsınlar? düşüncesinde olan bakanlık bizleri performans delisi yaptı (ki çok da mantıksız değil). Size sorabilir miyim, Almanya gibi ülkelerde doktorları teşvik etmek ve tembellikleri önlemek için devlet ne yapıyor? Saygılar...
1
Cevapla
Dr.Cevdett
Sevgili hocam, geçenlerde kalb-damar cerrahisi dergilerinden birinin giriş sayfasında şöyle bir yazı vardı. 1-İyi cerrah iyi ameliyat yapandır. 2-Daha iyi cerrah neyi ameliyat yapacağını bilendir. 3-En iyi cerrah neyi ameliyat yapmayacağını bilen cerrahtır. Şahsen ben en iyi cerrah olma yolunda ilerlediğimi düşünüyorum, çünkü 2004 yılında yılda 375 ameliyat yapmışken 2012 yılında 215 ameliyat yapmışım.Komplikasyon,malpraktisin birbirine karıştırıldığı şu günlerde riskli ameliyatları yapmanın kendi ayağına kurşun sıkmakla eşdeğer olduğunu düşünüyorum.Dönerin canı cehenneme,kafam rahat olsun yeter.
1
Cevapla
JİN.DR.
ABD de mesh yöntemi ile yapılan inkontinans ameliyatları disparoni nedeni ile açılan davalar nedeniyle artık yapılmamaktadır.Hatta mesh üreten firmalar katologlarından ürünün reklamını kaldırmıştır.Bu arada performans sistemi devlette ameliyat sayısını arttırmıştır,haklı bir saptama olmakla beraber bence esas sorun özel hastane yaklaşımıdır.Neredeyse her önüne gelene ameliyat yapılmaktadır.Başvuran hasta, yapılan ameliyat sayılarına bakılırsa durumun feci olduğunu düşünüyorum.Özellikle KVC,ORTOPEDİ,GÖZ ameliyatlarında...Kadın Doğum da ise sezeryan oranı her zaman özelde fazladır...
1
Cevapla
Can Ali Gürgüç
Ankara Hacettepe'de bir yaratık vardı!5-75 arasında hiç bir kadında uterus bırakmamıştı.
1
Cevapla
opdr kliçko
sayın dr cevdett i kutluyor ve aynen katılıyorum...
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir